arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
rimpels-in-je-nek-2

Als je dit artikel leest krijg je rimpels in je hals

Op zich zou deze website goed voor je rimpels moeten zijn en het dagelijks lezen van de artikelen toch op z’n minst voor één of minder rimpels zorgen. Ik voel me dan ook enorm schuldig, maar de kans is groot dat als je dit artikel leest nieuwe rimpels ontstaan. Het geldt niet alleen voor dit artikel, maar voor het staren naar een computerscherm in het algemeen. Dit is namelijk de oorzaak van rimpels hals en in sommige gevallen ook verantwoordelijk voor de gevreesde onderkin.

Het is de houding die je automatisch achter de computer aanneemt die weleens de reden van de rimpels in je hals zou kunnen zijn. Omdat de computer bij veel mensen te laag staat, kijk je het grootste gedeelte van de dag naar beneden. Dit zorgt voor een verkorting en verslapping van je nekspieren, met als gevolg: rimpels hals en een slappe huid (lees:onderkin).

Als je daarnaast ook nog eens je ogen samenknijpt als je naar het beeldscherm van je computer (of telefoon) staart, dan is het hek helemaal van de dam met een extra diepe fronsrimpel en kraaienpootjes.

rimpels-in-je-nek

Rimpels hals

Ook voor slappe nekspieren zijn er oplossingen en komen gezichtsoefeningen tegen rimpels om de hoek kijken. Door het meerdere malen per dag aanspannen van de plastysmaspier voorkom je het verkorten van deze spieren en dus een eventuele onderkin.

Mocht je tijdelijk even geen idee hebben hoe je deze spier moet aanspannen: doe je hoofd helemaal naar achter, open je mond en doe hem weer dicht. Als het goed is voel je je spieren in je hals trekken. Herhaal dit 20 keer en deze oefeningen moet je 2 keer per dag doen.

Dan is het alleen nog zaak om het huidveroudering van de hals en het dubbelvouwen van de huid te voorkomen om ervoor te zorgen dat rimpels in deze zone op die manier geen kans maken. Dit is een kwestie van je antirimpelregime niet alleen tot je gezicht te beperken, maar door te voeren naar je hals en neem dan gelijk ook je decolleté even mee.

rimpels-in-je-nek-3

Mocht je nu al volop rimpels in je hals hebben, dan kun je altijd nog voor een chemische peeling kiezen, botox of heel simpel: een coltrui. En het is zaak om in de toekomst wel je computer op ooghoogte te zetten.

 

Furrow op Instagram