arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
mooie-voeten

5 tips voor mooie voeten

Met de zomer in aantocht maken de Uggs langzaam weer plaats voor espadrilles of open hakken. Kom je in die Uggs nog wel weg met onverzorgde voeten, dit gaat een stuk minder makkelijk als je je zomerjurkje graag wilt combineren met teenslippers. Met deze 5 tips voor mooie voeten ben je officieel klaar voor de zomer:

Scrubben

Winnie, All Daring: “Niks is zo lelijk als een mooie hak met een open hiel (lees: Louboutin) en waar je aan de achterkant voornamelijk eelt en kloofjes ziet. Heb je echt geen tijd voor een pedicure, dan kan een scrub vaak al de eerste ellende wegnemen. Door de dode huidcellen te verwijderen en je voeten in te smeren met een verzorgende crème ziet het er meteen een stuk mooier uit.”

mooie-voeten-3

Eelt verwijderen

De basis van mooie voeten begint natuurlijk met het verwijderen van eelt. Je kunt hiervoor naar de pedicure gaan, maar je zult ook echt thuis aan de slag moeten: “Als je het thuis niet bijhoudt dan komt het eelt snel terug. De één is gevoeliger voor eelt dan de ander, maar voor iedereen geldt dat je toch echt minimaal eens per 14 dagen met behulp van een voetvijl zelf je eelt zult moeten verwijderen.”

Je moet trouwens wel wat laten zitten, want eelt dient ook ter bescherming van je voeten: “Hoe meer eelt je weghaalt, hoe sneller het weer terugkomt. Als je te weinig eelt op je voeten hebt kan dat ook best pijnlijk zijn. Vooral in de zomer als je buiten bent en veel op teenslippers of blote voeten loopt, heb je het eelt juist nodig om de huid van je voeten te beschermen.”

mooie-voeten-2

Nagelriemen

Je denkt bij het verzorgen van je voeten automatisch aan het verwijderen van eelt, maar vergeet ook je nagelriemen niet. “De nagelriemen van je voet zijn meestal een stuk dikker en dit ziet er al snel onverzorgd uit”.

Maar ook voor je nagelriemen geldt dat je niet zomaar alles moet verwijderen. “Je nagelriemen hebben als doel om je nagels te beschermen en te voorkomen dat bacteriën in je nagel terecht kunnen komen. Haal je te veel weg, dan heb je kans op een ontsteking. Dus je moet wel voorzichtig zijn.”

mooie-voeten-5

Voetencrème

En ook voor je voeten geldt dat een hydraterende crème niet kan ontbreken. Winnie: “Hiermee voorkom je dat je voeten er droog uitzien. Door zowel ’s ochtends als ’s avonds een verzorgende crème te gebruiken, heb je nooit meer last van droge voeten. Vooral als je daarnaast ook nog regelmatig een scrub gebruikt, zul je echt veel minder snel last hebben van kloofjes.”

mooie-voeten-7

Nagellak

Je ziet deze zomer vooral heel veel felle kleuren. “Rood blijft natuurlijk altijd populair, maar het mag allemaal wat speelser deze zomer met feloranje, roze en geel. En wat je veel ziet is dat meerdere kleuren met elkaar gecombineerd worden. Bijvoorbeeld verschillende kleuren roze of oranje op je voeten. Of één teennagel net even een andere tint. Vergeet trouwens geen basecoat te gebruiken om gele nagels te voorkomen.”

 

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram