arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
5-tips-tegen-droog-winterhaar-7

5 tips voor gezond haar

De kans is groot dat je op dit moment letterlijk met je handen in het haar zit, omdat je haar alle kanten op vliegt behalve de goede. Met deze 5 tips voor gezond haar ben je binnen een mum van tijd van je ragebol verlost:

1. Eerst conditioner, dan shampoo?

De nieuwste rage is om de volgorde van je shampoo en conditioner te wijzigen. Hierdoor zou je haar extra gaan glanzen en tegelijkertijd ook minder gaan pluizen. Volgens haarexpert Fikri Kala is deze rage alleen op niets gebaseerd: “Het is de grootste onzin die er bestaat. Je gebruikt toch ook niet eerst een dagcrème, om daarna je gezicht te gaan reinigen met een facewash? Hetzelfde geldt voor gezond haar. Eerst reinigen en daarna verzorgen. Je moet eerst je haar goed wassen, dan pas heeft de conditioner effect. Draai je die twee om, dan wordt je haar op lange termijn alleen maar droger, viezer en poreuzer.”

2. Minder wassen

In tegenstelling tot je huid, is het niet de bedoeling dat je je haar iedere dag wast. Shampoo maakt je haar wel schoon, maar spoelt tegelijkertijd ook alle natuurlijke oliën uit je haar, waardoor de kans groot is dat je met een grote pluizige bos door het leven gaat. Toch is het ook niet ineens de bedoeling dat je je haar helemaal niet meer wast. Fikri: “Je haar wordt natuurlijk wel gewoon vuil en vies en daarnaast scheidt je hoofdhuid ook nog eens afvalstoffen af. Was je haar daarom maximaal twee tot drie keer per week met een goede en verzorgende shampoo.” 

tips-tegen-droog-winterhaar

3. Kies voor de juiste olie

Een olie herstelt je haar van binnenuit en kan ervoor zorgen dat elke pluis als sneeuw voor de zon verdwijnt. Het is alleen wel belangrijk dat je de juiste olie voor jouw haar kiest. Zo is sesamolie geweldig tijdens de vakantie. Deze olie heeft een natuurlijke beschermingsfactor 3 en is geweldig als je naar het strand gaat. Maar olie kan je haar ook slap maken. Fikri: “Je moet kijken welke olie bij jouw haar past. Amandelolie is een lichte olie en verslapt je haar niet. Hetzelfde geldt voor kukuinooitolie. Deze olie is niet vet, verzorgt het haar, zonder ineens je kapsel te laten instorten.”

4. Knippen

Eén van de snelste manieren om je haar klaar te maken voor de lente is door de schaar erin te zetten. “Zie het als exfoliëren, maar dan voor je haar. Je verwijdert alle dode haarpunten en hierdoor ziet de rest van je haar er gelijk mooier uit.”  Zie je er echt tegenop om naar de kapper te gaan, gebruik dan bijvoorbeeld een leave-in conditioner. Fikri: “Het liefst wel zonder siliconen. Dat is misschien wel heel erg lekker, en het voelt heerlijk aan, maar siliconen maken je haar op de duur droger.” 

tips-tegen-droog-winterhaar-2

5. Geen krul- of stijltang gebruiken

Als je ergens droog haar van krijgt dan is het wel de stijl- of krultang. “De stijltang haalt al echt al het vocht uit je haar. En ook de krultang droogt je haar vanbinnen uit. Deze 2 apparaten moet je dus zo veel mogelijk vermijden als je last hebt van droog winterhaar. Kies daarom eerder voor de ouderwetse föhn. Maar ook hiervoor geldt: bescherm je haar voordat je gaat föhnen en als je hem wilt gebruiken, doe het dan niet te vaak.”

Heb jij nog (andere) tips tegen droog haar?

 

Furrow op Instagram