arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
5-fabels-over-rimpels-1

5 fabels over rimpels

5 fabels over rimpels

Een moisturizer kan je huid lui maken, droogborstelen doet je huid eerder kwaad dan goed en dan is er ook nog de discussie of een oogcrème nu wel of niet overbodig is. Er zijn nog een hoop onduidelijkheden als het gaat om fijne lijntjes en rimpels, maar gelukkig kunnen we inmiddels ook een aantal dingen wegstrepen. Dit zijn ze: 5 fabels over rimpels.

1. Met een dure crème kun je rimpels wegsmeren

Je moet wel van heel goeden huize komen, wil je je rimpels weg kunnen smeren. Zelfs niet als de crème duurder dan duur is, krijg je je rimpels niet helemaal weg. Met een moisturizer kun je natuurlijk wel droogtelijntjes verminderen en ook van vitamine A-zuurcrème is aangetoond dat hij helpt om huidbeschadiging (door de zon) enigszins terug te draaien, maar verwacht nog steeds geen wonderen.

De prijs van een crème zegt uiteindelijk helemaal niets over de concentratie en de gebruikte ingrediënten. Een dure crème is dan ook niet per definitie beter voor je huid dan een goedkoop exemplaar.

2. Veel water drinken staat garant voor een mooie huid

Water is enorm belangrijk voor je huid, maar het betekent niet dat als je veel water drinkt, je automatisch met een mooie huid door het leven gaat. Er zijn (helaas!) meer factoren die de kwaliteit van je huid kunnen verslechteren of verbeteren.

Als je te weinig water drinkt is de kans op een droge, grauwe huid trouwens groter, maar ook geldt dat als je de hele dag op koffie en frisdrank leeft, dat dit niet garant staat voor een slechte huid. Elke dag je huid goed reinigen, een verzorgende dagcrème en natuurlijk je huid beschermen tegen de zon zijn minstens net zo belangrijk.

3. Zonnebrandcrème is overbodig op bewolkte dagen

Een zonnebrandcrème is toch alleen nodig op dagen dat de zon schijnt? Sorry… ook als je de hele dag in de auto zit, een kantoorbaan hebt van 9 tot 5 en zelfs als het regent, zul je met je zonnebrandcrème in de weer moeten zijn. Uv-stralen gaan zelfs door glas en ook als hij achter de wolken verstopt zit, ondervindt je huid nog de gevolgen van de zon. Er zit dus niets anders op dan je elke dag in te smeren met een (aparte) SPF.

En vergeet ook niet je in te smeren als je het water in gaat. Zelfs in en onder water ben je niet veilig voor de zon.

4. Rimpels ontstaan door ouderdom, niet door beweging

Lachen, fronsen of boos kijken; als je het maar vaak genoeg doet, krijg je vanzelf rimpels. Elke gezichtsuitdrukking kan namelijk nieuwe rimpels veroorzaken. Ze ontstaan daar waar je huid miljoenen keren bijeen worden geperst door bepaalde uitdrukkingen. Dus ook door lachen…

Maar maak je geen zorgen, dat betekent nog niet dat je voortaan uitdrukkingsloos door het leven hoeft te gaan. Stiekem ontstaan rimpels namelijk door een combinatie van beweging én ouderdom. Ook vermindering van collageen en elastine is verantwoordelijk voor het ontstaan van huidoveroudering. Gewoon blijven lachen dus. Ook al staat het huilen je nader dan het lachen…

5. Melk is onmisbaar om je huid te kalmeren

Melk is goed voor elk… Toch? Cleopatra zat niet voor niets uren in bad met ezelinnenmelk. En dan is er ook nog het fenomeen body’milk‘.

Melk kan inderdaad een verzachtende werking hebben op je huid, maar dat betekent nog niet dat je een heel bad hoeft vol te gooien als je last hebt van een jeukende huid of eczeem. Wil je namelijk net als Cleopatra in een bad met melk liggen dan heb je al snel 120 liter nodig. Havermout of een scheutje olijfolie in het water zijn waarschijnlijk net zo effectief (en een stuk goedkoper!) voor je huid.

Furrow op Instagram