arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Furrow.nl

35 jaar en rimpels

Er is er één jarig, hoera, hoera. Dat kun je wel zien, dat ben ik. Vandaag ben ik officieel 35 jaar. Eén van mijn doelstellingen is om er elk jaar iets beter uit te zien dan het jaar daarvoor. Er komt een jaar dat het misschien niet lukt, maar ik ga strijdend ten onder.

Tijd om foto’s te vergelijken en volop te oordelen. De bovenste foto is gisteren genomen en de tweede foto bijna een jaar geleden:

Antirimpelverjaardag-5

35 jaar

 34 jaar

Nou moet ik toegeven dat ik het afgelopen jaar kind aan huis ben geweest bij huidtherapeuten en artsen en gebruik ik vooral heel veel antirimpelcrèmes. Ondertussen wordt me bijna dagelijks de vraag gesteld of ik echt nog geen botox gebruik. Nee, ik heb nog geen botox, maar ik zeg nooit meer ‘nooit’…

We worden namelijk allemaal steeds ouder en er is steeds meer mogelijk om ‘mooi oud te worden’. Botox is daar één van. Vooral als je niet te veel gebruikt, is het echt een geweldige injectable. De schuld ligt vaak niet bij de botox als iemand er met deze injectable ‘minder mooi uitziet’… Het enige waar ik bang voor ben ik dat ik ook verslaafd raak. Nu denk ik steeds vaker: “ik doe alleen mijn fronsrimpel”, maar ik vraag me echt af of het daarbij blijft.

35 jaar en rimpels

En naast de vraag of ik botox gebruik, wil iedereen graag weten wat echt helpt tegen rimpels. Er zijn in ieder geval 2 dingen waarmee je snel moet beginnen als je ze nog niet doet: reinigen en beschermen. Ik reinig echt elke dag mijn gezicht. Nou ja, behalve toen ik hem niet mocht reinigen, vanwege mijn chemische peeling. Soms heb ik er echt geen zin in, maar ik was elke ochtend en elke avond mijn gezicht met een cleanser en lauwwarm water.

Ik gebruik ook elke dag zonnebrandcrème om nieuwe rimpels te voorkomen. Ik heb een tube in mijn tas, voor het geval ik onverwachts op het terras beland (kans is klein met 3 kinderen, maar je weet maar nooit) en smeer sowieso elke ochtend factor 30 op mijn gezicht. Echt elke dag, ook als het bewolkt is en regent.

Rimpels bestrijden doe je samen en daarom wil ik op mijn verjaardag best veel mensen bedanken die zo enorm belangrijk zijn voor Furrow: Mascha Feoktistova voor de hulp bij de opzet van mijn blog. Els & Karen van Gogh bij wie ik vanaf het allereerste begin terecht kanOok Stephan Marks en Anton Janse van Rensburg zijn enorm belangrijk voor mij. Anthon is één van de weinige mannen die aan mijn billen mag zitten en Stephan Marks staat niet voor niets in de favorietenlijst van mijn telefoon.

Dominique Lap & Sandra Wamelink en iedereen van FS Agency, Melissa Slotemaker en de meiden van MOOIPR. Linda Botter, Mireille Kuijpers en Gili Papier van MaisonPR, Mirna en André van Donselaar van Cosmetitext, de experts die elke week meewerken aan ‘wel of geen botox?’ en met wie ik elke week vele video’s en foto’s bekijk, maar die anoniem moeten blijven.

Monica van Ee, Mariëlle Eggenkamp en Rana van Pingelen van Hannah, Claudia Anna van Liemd van JC-Imp, Rogier Meulenaar, Peter van der Steege en Frank Spin die op dit moment zo hard werken aan een nieuwe lay-out voor Furrow, Anne-Miek van Eekelen die dagelijks mijn teksten corrigeert, mijn hele familie (Pieter, Mikkie, Beau, Fiene, Tessie en Johan) en natuurlijk iedereen die dagelijks Furrow bezoekt en comments achterlaat. Zonder jullie heeft Furrow geen bestaansrecht.

Zo, en nu ga ik weer door met rimpels bestrijden. Het wordt een druk jaar met heel veel nieuwe tips, 35+ beauty, reviews en antirimpelbehandelingen (botox?) voor de boeg.

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram