arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
De ideale leeftijd voor de plastisch chirurg

34 jaar: de ideale leeftijd voor de plastisch chirurg

De ideale leeftijd voor de plastisch chirurg

Tot een jaar geleden was ik überhaupt nog nooit bij een kliniek geweest en kwam ik in de strijd tegen mijn beginnende fijne lijntjes en rimpels alleen bij de schoonheidsspecialiste. Op mijn 34ste merkte ik dat mijn vertrouwde Neoderma kruidenpeeling niet meer voldoende was in de strijd tegen rimpels en dat het tijd was voor hardere maatregelen. Hoe voorspelbaar ben ik, want uit onderzoek aan van de Britse Harley Medical Group blijkt dat de meeste vrouwen 34 jaar zijn, wanneer ze voor het het eerst een bezoekje brengen aan een kliniek of de plastische chirurg.

De meeste vrouwen beginnen op die leeftijd trouwens eerst met relatief eenvoudige behandelingen zoals botox en fillers. Uit hetzelfde onderzoek blijkt echter dat als je dan eenmaal die kliniek binnen bent gelopen een eventuele stap naar een borstvergroting snel gemaakt is. Ook die behandeling is namelijk enorm populair bij 34-jarigen.

Het maakt trouwens niet uit of je vrijgezel of getrouwd bent. Voor de vrijgezellen geldt namelijk dat ze de cosmetische behandelingen ondergaan om er op hun best uit te zien in de zoektocht naar een nieuwe partner. En de getrouwde vrouwen bezoeken de plastisch chirurg om de effecten van een eventuele zwangerschap weg te werken. Liposuctie of de behandeling van striae (herkenbaar) is populair.

Sowieso ben je mateloos ouderwets als je nog geen botox of fillers gebruikt of iets aan jezelf hebt laten ‘bijsleutelen’; uit het onderzoek blijkt namelijk ook dat ongeveer 50% van de vrouwen tussen de 25 en 45 jaar een cosmetische behandeling heeft ondergaan.

Aangezien ik op mijn 34ste inderdaad voor het eerst een aantal cosmetische behandelingen heb gehad en helemaal meedoe met deze trend, zal ik maar snel een afspraak maken bij de plastisch chirurg voor een borstvergroting. Ik loop immers een jaar achter.

En jij? Hoor jij bij de 50% die een cosmetische behandeling heeft gehad?

 

Furrow op Instagram