arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Zehra Somuncu Ergeni​

Het gezicht van: Zehra Somuncu Ergeni

In 'Het gezicht van' vertellen vrouwen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun beautyzonde en geven ze een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Zehra Somuncu Ergeni.

Zehra is 42 jaar en werkzaam als pedagogisch medewerker.

Merk je dat je ouder wordt?

"Ik merk alleen dat ik ouder word, als ik naar foto's van vroeger kijk. Verder vind ik het alleen maar leuk, ik geniet echt van het ouder worden. Ik weet niet, ik vind mezelf er ook beter uitzien dan vroeger."

"Die rimpels vind ik niet erg, dat hoort erbij. Het stoort me absoluut niet. Ik heb meer last van die roodheid, ik heb een hele gevoelige huid. Maar verder vind ik het niet erg dat ik ouder word. Ik zie het eigenlijk alleen aan mijn handen. En aan mijn kinderen. Dan realiseer ik me dat mijn dochter gewoon al 18 jaar is. Zo groot, en dan komt het even binnen."

"Ik ben sinds kort weer begonnen met werken. Ik heb er altijd bewust voor gekozen om thuis te zijn bij mijn kinderen. Ze zijn nooit naar de crèche gegaan, ik heb ze altijd opgehaald van school. Ik wilde mijn kinderen zelf opvoeden. Ik vond en vind het leuk om als moeder thuis te zijn voor mijn kinderen."

Antibotox

"Ik heb nooit fillers gehad. Ik ben antifillers en antibotox. Ik zou het ook nooit doen. Ik hou er niet van dat het niet biologisch is. Alles moet natuurlijk zijn. Ik wil het niet en ik ga het ook nooit doen. Ik zal nooit iets in mijn lijf spuiten wat niet natuurlijk is. Ik ben daar echt op tegen."


"Ik zou het liefst ook mijn haar niet verven. Als ik geen grijs haar zou hebben, dan zou ik ook mijn haar niet blonderen. Ik moet mijn haar wel verven, want ik wil nog niet met grijs haar rondlopen, maar ik hou er gewoon van om de natuur zijn gang te laten gaan. Dat geldt voor je wenkbrauwen, je nagels en je huid. Wees blij zijn met wat je hebt. Ik hou niet van fake, dat vind ik niet mooi."

Mag ik nog een laatste boodschap meegeven? Eigenlijk moet je nooit nooit zeggen. Ik heb namelijk wel één keer botox gebruikt.

The Green Happiness

"Ik ben de laatste jaren ook anders gaan eten. Ik ben 42 jaar, maar mijn metabolic age is bijvoorbeeld 27 jaar. Ik heb bijna geen vet rond mijn organen. Je bent wat je eet, je bent geen prullenbak.
Ik heb bijvoorbeeld veel aan The Green Happiness gehad. Ik heb geleerd dat de volgorde van eten heel belangrijk is voor je verteringsproces. Begin je dag met producten die goed verteerbaar zijn. Bijvoorbeeld een smoothie met fruit, havermout en amandelen en dan bouw je het langzaam op. Tijdens de lunch een salade en aan het eind van de dag kan je dan kiezen voor vlees of kip."

Hoe ziet jouw huidverzorgingsritueel eruit?

"Ik gebruik eigenlijk altijd Dermalogica. Nu heb ik een aantal andere producten van Clinique, en Estée Lauder, dat probeer ik dan wel.
Ik gebruik ook heel weinig. Ik hou niet van make-up, het enige wat ik gebruik is de Estée Lauder DayWear Multi-Protection Anti-Oxidant Sheer Teint. Daar krijg je een natuurlijk kleurtje van, zo'n egale glow."

"Ik gebruik ook niet altijd een zonnebrandcrème. In die Estée Lauder zit wel een SPF 15. Ik moet goed opletten, want ik merk dat ik pigmentvlekken krijg. Toen ik jong was, heb ik veel in de zon gelegen en ik merk dat mijn jeugdzondes nu tevoorschijn komen. Misschien moet ik wel zo'n zonnebrandspray gaan gebruiken? Is dat een goed idee?"Wat is jouw beautytip?

"Gewoon veel bewegen, sporten én lachen. Als je vrolijk bent, dan straal je ook iets moois uit. Als je hart mooi is, dan heb je mooi gezicht. Ja, ik denk echt dat dat belangrijk is."

Wat is jouw beautyzonde?

"Ik drink te weinig water. Wel spa rood, maar ik weet niet of dat ook telt? Verder ben ik best saai: ik rook niet en ik drink geen alcohol. Chocolade eet ik weleens, maar dat is niet mijn zonde."

"Ik ga soms weleens naar bed zonder mijn gezicht schoon te maken. Als ik moe ben, dan reinig ik mijn gezicht niet. Ja, dat doe ik weleens. Maar ik gebruik ook weinig make-up, dus zo erg is het niet. Ik weet dat je altijd je gezicht moet wassen, ook als je niks gebruikt, maar zo verantwoord ik het naar mezelf."

Welk cijfer geef je aan je huid?

"Ik geef mijn huid wel een 10. Ik ben echt tevreden. Natuurlijk, ik heb wel een fronsrimpel, maar verder vind ik mijn gezicht wel mooi."

"Mag ik nog een laatste boodschap meegeven? Eigenlijk moet je nooit nooit zeggen. Ik heb namelijk wel één keer botox gebruikt, maar had meteen spijt. Ik heb het daarna nooit meer laten doen. Het hoeft namelijk niet. Waarom zou je iets stilleggen wat goed werkt? Waarom? Je fronst toch niet voor niets? Ik ben er gewoon tegen, tegen botox. Als het werkt, dan moet je het zo laten, maar dat is mijn persoonlijke mening."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram