arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Yvonne Dogger

Het gezicht van: Yvonne Dogger

In 'Het gezicht van' vertellen vrouwen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun beautyzonde en geven ze een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Yvonne Dogger.

Yvonne is 55 jaar oud en werkzaam als administratief medewerker leerplichtzaken.

Vind je het leuk om ouder te worden?

"Ik heb er in ieder geval geen moeite mee. Ik zit momenteel in een leuke periode, dus dan doet leeftijd er minder toe. Ik vind het in ieder geval niet erg.
Rond mijn veertigste vond ik het wel moeilijk, maar dat had waarschijnlijk ook te maken met mijn scheiding. Ik weet het niet, maar ik voel me nu vrij, minder prestatiedrang, waardoor ik meer kan genieten van het leven."

Tot mijn 40ste was ik echt burgerlijk, maar nu ga ik elke week dansen. Ik ben een liefhebber van techno en ga vaak technofeesten.

"Ik heb niet meer het gevoel alsof er constant iemand in mijn nek hijgt. Natuurlijk 'moet' ik nu ook nog wel van alles, maar ik ben op een leeftijd aangekomen waarop ik minder hoef. De druk is van de ketel, waardoor er meer tijd is voor leuke dingen. Het is allemaal meer in balans. En dat is fijn."

"Ik heb veel medische klachten van mijn baarmoeder gehad. Die functioneerde niet naar behoren en daar heb ik veel problemen mee gehad, die gaf echt een hoop ellende. Op mijn 43ste is die verwijderd en sindsdien voel ik me toplekker. Sommigen voelen zich door die operatie geen 'vrouw meer, maar ik ben juist weer vrouw geworden."

Techno

"Tot mijn 40ste was ik echt burgerlijk, maar nu ga ik elke week dansen. Ik ben een liefhebber van techno en ga vaak technofeesten. Gezellig dansen en een drankje doen. Het duurt wel iets langer voordat ik hersteld ben, maar techno houdt me jong."


Hoe ziet jouw huidverzorgingsritueel eruit?

"Ik gebruik de producten van Nivea. Ik heb heel veel verschillende merken gebruikt, laatst nog Vichy, maar uiteindelijk kom ik altijd weer terug op Nivea."

"'s Ochtends douch ik alleen, maar dan reinig ik mijn huid niet, dat doe ik altijd 's avonds. Dan heb ik zo'n oplaadbare borstel van Philips. Verder doe ik niet zo veel. Ik heb de nieuwste crème van Nivea Cellular Anti-Age, die heeft ook een factor: SPF 30. En soms ook nog een vitamine C-serum van Kiehl's."

"5 jaar geleden heb ik botox gehad, maar ik had er geen goed gevoel bij. Mijn huid trok helemaal strak. Ik had het gevoel alsof iedereen het zag. Ik vind het fijner om mijn huid op een natuurlijke manier te verzorgen.
Sinds ik in de overgang zit, ben ik collageen gaan slikken. Eigenlijk ben ik niet zo'n pillenslikker, want ik vergeet het gewoon. Ik heb nu op mijn mobiel een alarm ingesteld. Ik hou het nu al een paar maanden vol en ik heb echt het idee dat het werkt. De knokkels van mijn vingers zijn minder stroef en mijn huid voelt ook echt fluweelzacht aan. (Lachend:) Het kan ook bijna niet anders, ik slik 2000 mg collageen per dag. Maar mijn knieën begonnen ook te kraken en dat is allemaal weg."

Wat is jouw beautyzonde?

"Ik hou van lekker eten en een wijntje. Ik heb mijn hele leven lang gejojood. Dan was er weer 10 kilo af en dan kwam er weer 15 kilo bij. Het komt er eigenlijk op neer dat ik vanaf mijn puberteit aan de lijn ben, maar ik ben er klaar mee."

"Ik zit in de overgang en ik heb het allemaal losgelaten. Ik ben volledig gestopt met calorieën tellen. Daardoor ben ik nu wel 10 kilo te zwaar, maar het zij zo. Ik heb er vrede mee.
Ik zit lekker in mijn vel en als ik wil, dan duik ik wel weer de sportschool in en dan zijn die 10 kilo er zo af. Maar nu geniet ik van het leven. (Lachend:) en van drop. Geef me een zakje Venco en ik eet het op. Ik kan zo een kilo drop wegwerken."

Ik vind wel dat ik mezelf een veer in mijn reet mag steken, ik ben wel trots op hoe ik eruitzie. Oma is toch gewoon 55 jaar en die staat nog steeds op de dansvloer. Ja, daar ben ik wel trots op.


Wat is jouw beautytip?

"Face cupping, dat is een vorm van bindweefselmassage die je bij jezelf kan doen. Ik doe het om de dag. Het is goed voor je huid, maar ik vind het ook een heerlijke ontspanning. Botox is echt onzin, met die cups zie je ook al verschil."

"Niks bijzonders hoor, ik heb mijn cups gewoon bij de Ali-Express besteld. Beetje gezichtsolie en dan ga ik over mijn gezicht heen. Ik had hamsterwangen, maar die zijn al een heel stuk minder."

Welk cijfer geef je aan je huid?

"Een 8? Er zijn dagen dat ik er goed uitzie en er zijn dagen waarop ik beter een zak over mijn hoofd kan stoppen, maar uiteindelijk vind ik wel dat ik er goed uitzie.
Ik vind wel dat ik mezelf een veer in mijn reet mag steken, ik ben wel trots op hoe ik eruitzie. Oma is toch gewoon 55 jaar en die staat nog steeds op de dansvloer. Ja, daar ben ik wel trots op."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram