arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Winnie de Groof

Het gezicht van: Winnie de Groof

Elke zaterdag vind je hier de rubriek: Het gezicht van. Hierin vertellen onbekende en bekende mensen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Winnie de Groof.

Winnie is 48 jaar en werkzaam als eigenaresse van All Daring.

Merk je dat je ouder wordt?

"Ja, ik ben soms een beetje vergeetachtig. Dat heeft er natuurlijk ook mee te maken dat je hoofd vol zit met werk en dagelijkse rompslomp, maar volgens mij heeft het ook met leeftijd te maken. En ik merk het hormonaal. Ik ben al sinds mijn 39ste in de overgang, dus dan merk je dat je lichaam verandert."

"Ik heb twee jaar intensief gesport met een personal trainer, maar daar ben ik mee gestopt. Ik zag wel verschil en voelde me ook fitter, maar ik was wel heel erg teleurgesteld dat ik nog steeds last had van cellulite. Ik was er stiekem van uitgegaan dat de cellulite dankzij het sporten helemaal weg zou gaan. En ik vind krachttraining ook gewoon heel erg saai. Ik wil het sporten wel weer oppakken, maar ik verschuil me erachter dat ik zo druk ben met de zaak, en met mijn gezin. Het komt erop neer dat het er gewoon nog niet van is gekomen om weer naar de sportschool te gaan."

"Het klinkt oubollig, maar ik kan nu ineens van de natuur genieten. Vroeger keek ik daar totaal niet naar, maar nu vind ik de wereld zo mooi. Het zijn ineens kleine dingen waar ik nu bij stilsta.
En ik heb meer ervaring. Dat betekent dat ik rustiger ben en meer relaxt in het leven sta, maar ik ben me ook meer bewust van mijn sterfelijkheid. Ik vind het ouder worden niet erg, maar dat het eindig is daar heb ik best moeite mee
."


"Ik vind een wijntje lekker. (Lachend:) dat vind ik zelfs elke dag lekker. Ik ben nu aan het minderen, want ik merk het aan mijn gewicht, heb echt een zwembandje. En ik slaap er slechter door. Je valt door de alcohol wel makkelijker in slaap, maar als ik 's nachts wakker word, lig ik vaak uren wakker. Dat heeft er natuurlijk ook mee te maken dat ik druk ben, maar door de alcohol slaap ik lichter."

Hoe ziet jouw huidverzorgingsritueel eruit?

"Ik ben sinds twee maanden overgestapt naar een nieuw merk, dus ik doe alles volgens het boekje: reinigen, serum, masker, olie en een crème. Je ziet het wel gelijk aan mijn huid, hij is rustiger, egaler en beter doorbloed."

"Ik maak 's ochtends mijn gezicht altijd schoon met een milk en de tonic van Comfort Zone en ik heb ook sinds kort het Micellair water ontdekt, dat vind ik ook helemaal top. In de winter gebruik ik de sorbettechniek, dat betekent dat ik veel verschillende lagen over elkaar heen doe. Ik begin met de Hydramemory Cream en die laat ik intrekken. Dan een masker, dat laat ik ook weer intrekken en dan de dagcrème."

"'s Avonds maak ik ook weer alles schoon, dan gebruik ik weer het serum, dan het masker, dan de Renight Oil en een nachtcrème. O, en ik heb zelfs ook nog een oogcrème. Ik ben echt heel netjes bezig met mijn huid."


Wat is jouw beautytip?

"De LVL-wimperlift. Met deze behandeling zorg je voor een natuurlijke lift van je wimpers en daardoor zien ze er veel voller uit. Je maakt je eigen wimpers niet ineens langer, maar je krijgt door het krullen/liften van je wimpers wel een open oogopslag. En als je je wimpers ook nog verft hoef je ongeveer 6 weken niet meer met mascara en een krultang aan de slag."

Wat is jouw beautyzonde?

"Ik weet dat het niet goed is, maar als ik zelf gelnagellak heb en er laat een hoekje los dan trek ik het er toch af. Ik weet dat je de gellak er eigenlijk af moet weken, maar ik vind het heerlijk om hem er op die manier af te halen. Daarna voel ik me gelijk schuldig en ga ik natuurlijk meteen met een nagelverharder aan de slag, maar het is zo slecht voor je nagels. Je trekt het bovenste laagje mee en maakt ze echt kapot, maar ik blijf het heerlijk vinden om te doen."


Welk cijfer geef je aan je huid?

"Een 8? Ik ben wel blij met mijn huid, maar ik vind mijn hangende oogleden wel een probleem. Dat is echt een nadeel van het ouder worden, dat alles zo gaat hangen.
Toch mag ik niet klagen en in plaats van me te focussen op wat er niet is, probeer ik juist blij te zijn met wat ik heb. Ik vind het alleen wel moeilijk om tevreden te zijn met hoe ik eruitzie, maar volgens mij is dat vrouwenprobleem. Ik hoop gewoon dat er ooit een moment komt dat ik helemaal happy ben met mezelf."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram