arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Wies Verbeek

Het gezicht van: Wies Verbeek

In 'Het gezicht van' vertellen vrouwen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun beautyzonde en geven ze een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Wies Verbeek.

Wies is 54 jaar en werkzaam als redacteur voor Nouveau en heeft haar eigen platform BLOW.

54 jaar, leuk?

"Ik vind dit, en dat roep ik ook heel hard, één van de leukste leeftijden die ik ooit heb gehad. Eigenlijk ben ik nog nooit zo gelukkig geweest als nu. Ik ben zelfverzekerder, heb meer ervaring en vertrouw mezelf. Dat klinkt gek, maar ik vertrouw op de keuzes die ik maak. Vroeger was ik onzeker, maar nu doe ik het gewoon."

"En weet je wat ook fijn is? Ik kan nog alles. Ik ben nog vitaal en fit genoeg om leuke dingen te doen. Echt, wat een geweldige leeftijd."

Kijk, die ouderdom, daar kan ik nog wel mee leven, maar het tempo waarmee je van een bloem in een verwelkte bloem verandert, vind ik gewoon veel te snel gaan.

"Ik sta ook echt anders in het leven dan toen ik dertig was. Je dertigste is een leeftijd waarop je meestal in therapie gaat, omdat je allerlei vraagstukken wilt beantwoorden. Qua carrière, maar ook essentiële levensvragen.

Je veertigste is daar een verlengstuk van. Dat zijn ook vaak echt tropenjaren. Maar op je vijftigste weet je wie je bent en wat je wilt in het leven. Deze leeftijd is echt geweldig. Het is ook bewezen dat je tussen je vijftigste en je vijfenzestigste het gelukkigst bent in je leven."

"Ik weet wie ik ben en ik leef veel meer in het nu. Vroeger wist ik wel dat ik moest genieten, maar toen kon ik het nog niet. Nu ben ik me veel meer bewust van het moment."

Lichamelijk verval

"Het lichamelijk verval vind ik dan weer niet zo niet leuk. Het is niet de angst voor de dood, ik hoef ook helemaal niet zo oud te worden, maar ik heb wel problemen met de gebreken. En die rimpels vind ik ook niks. Maar het minst leuke van het hele verouderingsproces zijn die hormonen. Dat vind ik echt heel erg."

"In een versneld tempo ouder worden, daar heb ik moeite mee. Zodra er minder oestrogeen wordt aangemaakt, krijg je ineens last van haaruitval, broze botten en optrekkend tandvlees. Het mag van mij allemaal wat geleidelijker, je krijgt ineens zo'n dreun.
Kijk, die ouderdom, daar kan ik nog wel mee leven, maar het tempo waarmee je van een bloem in een verwelkte bloem verandert, vind ik gewoon veel te snel gaan."

"In het buitenland is het volkomen normaal om hormonen te slikken om het verouderingsproces iets vertraagder te laten verlopen, maar hier is dat anders. Hier zijn we toch iets terughoudender. Ik ben er geen voorstander van om je hormonen aan te praten, maar het is achterhaald dat het slecht voor je is."

Een andere zonde, en daar heb ik eigenlijk nog het minste grip op, is stress. Ik ben van huis uit een stresskip.


Welke huidverzorgingsproducten gebruik je?

"Ik geloof niet in een antirimpelcrème. Daarentegen geloof ik wel in de juiste huidverzorgingsproducten. Momenteel ben ik fan van Combray. Dat is een olie, die je zowel als dag- en nachtcrème kunt gebruiken, ook onder je ogen. Echt een heerlijk product, het voelt ontzettend fijn."

"Ik probeer van alles uit. Ik hang gewoon niet echt aan een specifiek merk. Ik maak wel altijd mijn gezicht schoon en ik gebruik altijd een dag- en nachtcrème, maar welk merk ik daarvoor gebruik, dat maakt me echt niet uit.
Ik probeer wel op te letten dat ik meer natuurlijke producten gebruik. Je smeert het op je huid, maar uiteindelijk komt het
allemaal in je lichaam."

Wat is jouw (beauty)zonde?

"Ik heb drie zondes. Ik zit te veel. Ik weet hoe belangrijk het is om genoeg te bewegen, maar het komt erop neer dat ik de hele dag achter mijn bureau zit. Ik sport wel vier keer per week en waar het even kan ga ik op de fiets, maar ik zou vaker even iets moeten doen. Gewoon even achter mijn computer vandaan en bewegen."

"Mijn tweede grote zonde is drank. Ik drink niet elke dag, gemiddeld twee tot drie keer per week, maar dan kan ik geen maat houden. Op dat soort momenten drink ik altijd drie of meer glazen alcohol.
Elke druppel alcohol die je drinkt is er één te veel, daar ben ik echt van overtuigd." (Lachend:) "Het is wel een gezellige zonde."

"Een andere zonde, en daar heb ik eigenlijk nog het minste grip op, is stress. Ik ben van huis uit een stresskip. Je krijgt me gewoon heel snel op de kast. Klinkt tamelijk onschuldig, maar stress is een factor die je het meest doet verouderen."


Wat is jouw beautytip?

"Ik vind dat je het leven niet zo serieus moet nemen, en vooral jezelf niet. Als ik meer kijk naar de praktische dingen, dan is het toch die koude douche. En mijn 5 Tibetanen. Ik doe elke ochtend yoga-oefeningen, afschuwelijk, maar als ik het heb gedaan, dan voel ik me zo goed. Daar knap ik zo van op."

"Ik geloof in veel slapen, maar dat moet je ook maar kunnen. Hetzelfde geldt voor positief in het leven staan, maar dat heb je ook niet altijd in de hand. Je kunt toch niet op commando gaan genieten?"

Welk cijfer geef je aan je huid?

"Heel slecht. Maximaal een 6, maar misschien zelfs wel een 5. Ik heb mijn hele leven geworsteld met acne. Dat zie je aan mijn huid, ik heb littekens op mijn kin en voorhoofd.
En ik word gewoon ouder geschat dan dat ik ben. Ik ben vrij rimpelig."

"Als je naar mijn figuur kijkt, dan geef ik mezelf bijna een 10. Ik ben heel blij met mijn lichaam. Ik weeg ook al 15 jaar hetzelfde. Ik hoef er niks voor te doen. Dat is ook een cadeau.
Ik eet heel gezond, maar het is voor mij ook totaal geen probleem zo te leven. Ik hou van puur en natuurlijk eten met zo weinig mogelijk kunstmatige toevoegingen. Maar nog steeds heb ik geluk dat ik nooit aan de lijn hoef te doen. Ik vind het vooral fijn dat ik er niet mee bezig hoef te zijn. Dat realiseer ik me maar al te goed. Al met al ben ik heel blij met wie ik ben."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram