arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Wendy van der Neut

Het gezicht van: Wendy van der Neut

Elke zaterdag vind je hier de rubriek: Het gezicht van. Hierin vertellen onbekende en bekende mensen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Wendy van der Neut.

Wendy is 42 jaar en werkzaam op de afdeling Customer Care van L'Oréal.

Merk je dat je ouder wordt?

"Ik mag echt niet klagen, want ik word mijn hele leven al jonger geschat. Ik merk ook eigenlijk niet dat ik ouder word. Je bent zo oud als je je voelt, dus ik ben 32 jaar."

"Ik voel me ook echt 10 jaar jonger. Ik zit goed in mijn vel, ben ook echt blij als ik in de spiegel kijk en dat terwijl ik er niet eens zo veel bijzonders voor doe. Natuurlijk verzorg ik mijn huid en haar goed en ga ik elke 10 weken naar de schoonheidsspecialiste, maar verder is het volgens mij toch een kwestie van geluk."

Gezond eten

"Ik kan ook niet zeggen dat ik aan gezond eten doe. Ik weeg al 10 jaar hetzelfde en hoef er ook niks voor te doen. Ik hou van lekker eten en aangezien ik niet op mijn gewicht hoef te letten, eet ik gewoon patat en haal ik ook regelmatig Chinees. Natuurlijk sport ik wel: ik loop hard en rij paard, maar niet in extreme mate. Het moet allemaal wel leuk blijven."


"Ik was niet tevreden met mijn gebit en toen ik 34 jaar was heb ik een beugel genomen. Mijn omgeving verklaarde me voor gek, maar ik vond mijn tanden gewoon echt niet mooi.
Ik heb bijna twee jaar met een slotjesbeugel gelopen, maar achteraf ben ik zo blij dat ik het gedaan heb. Als ik nu terugkijk, had ik het ook veel eerder moeten doen. Het had natuurlijk al moeten gebeuren toen ik nog jong was, maar toentertijd waren ze er niet zo happig op."

"Ik heb ook helemaal niets tegen plastische chirurgie, want als ik last krijg van hangende oogleden of ik zou er continu moe uitzien, dan zou ik er ook echt wel iets aan laten doen. Maar verder mag iedereen zien dat ik leef."

Hoe ziet jouw huidverzorgingsritueel eruit?

"Het heeft niets met het verzorgen van mijn huid te maken, want ik doe het gewoon om wakker te worden, maar ik begin de dag altijd met een plons koud water in mijn gezicht. Daarna gebruik ik een tonic om mijn nachtcrème te verwijderen.
Ik zweer bij Vichy LiftActiv. Om te beginnen vind ik het gewoon een heel fijn merk, maar deze LiftActiv ruikt niet alleen lekker, hij is ook echt effectief."

"Verwacht geen wonderen, want het is heus niet zo dat je na één week LiftActiv gebruiken gelijk een stevigere huid hebt, maar na 3 weken ga je echt wel het verschil merken."


Vichy LiftActiv

"Soms probeer ik weleens een ander merk uit, maar uiteindelijk kom ik altijd weer terug bij Vichy. Ik gebruik ook het LiftActiv-serum en de oogcrème. En als ik 's ochtends last heb van vocht onder mijn ogen, dan smeer ik ook nog extra de Vichy Awakening Eye Balm onder mijn ogen. Dat is een balsem die koud aanvoelt en dat kan dan zo lekker verfrissend zijn. Zoals ik al zei; ik ben fan en kan nooit meer zonder."

Wat is jouw beautyzonde?

"Ik schaam me diep en durf het bijna niet hardop te zeggen, maar ik bijt mijn nagels. Ik doe het al van jongs af aan en ben eigenlijk al mijn hele leven een fervent nagelbijter. Toen ik een beugel had, kon het gewoonweg niet en in die periode is het wel beter gegaan, maar inmiddels bijt ik weer als vanouds nagels. Ik blijf het gewoon heel moeilijk vinden om het niet te doen."


Wat is jouw beautytip?

"Als je last hebt van rode puntjes op je huid, of pukkeltjes op je bovenarmen dan kun je die volledig wegsmeren met La Roche-Posay Iso Urea. Het is een bodylotion voor de ruwe en droge huid, maar hij werkt perfect op de achterkant van je armen. Je merkt al binnen een aantal dagen verschil, hij maakt je huid weer volledig glad."

"En nog een tip: neem in je dagelijkse huidverzorgingsritueel ook je hals en decolleté mee. Daar veroudert je huid ook en het is bijna geen moeite om dat gedeelte ook met een serum of dagcrème in te smeren."

Welk cijfer geef je aan je huid?

"Zeker een 9. Ik heb echt een makkelijke en stevige huid. Misschien sporadisch een pukkel, maar dat is eigenlijk te verwaarlozen."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram