arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Wendy Goossens

Het gezicht van: Wendy Goossens

In 'Het gezicht van' vertellen vrouwen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Wendy Goossens.

Wendy is 44 jaar en werkzaam als administratief medewerker en onderwijsassistent op de WSV.

Merk je dat je ouder wordt?

"Ik merk dat ik niet meer zo goed weet wat jongeren leuk vinden. Fysiek valt het allemaal nog wel mee, ik hijg en puf nog niet. Ik probeer ook echt wel actief te blijven; ik loop en fiets veel en als ik boodschappen doe, dan probeer ik de auto zo veel mogelijk te vermijden. En ik wandel regelmatig een rondje om gewoon even mijn hoofd leeg te maken. En het huishouden doen is ook een manier om te bewegen."

"Ik ben altijd tot in de puntjes verzorgd. Ik vind dat je er altijd voor moet zorgen dat je er tiptop uitziet. Het maakt niet uit hoe je je voelt, aan de buitenkant mag niemand zien wat je stemming is. Het komt ook eigenlijk niet voor dat ik geen make-up opheb, ik ben eigenlijk altijd opgemaakt: of lippenstift of mascara, maar ik heb sowieso altijd iets op."

Ik snap niet dat je in een joggingbroek kan lopen, het doet zo'n afbreuk aan wie je bent. Je zal mij er in ieder geval nooit in zien lopen. Never ever, never ever. Nooit.

"Ik heb van nature bruine ogen, maar met behulp van gekleurde lenzen vind ik het leuk om met mijn uiterlijk te spelen. Verder heb ik acrylnagels en wimperextensions, maar daar blijft het bij. Geen botox of fillers, zolang het medisch niet noodzakelijk is, wil ik geen polonaise aan mijn lijf."


Vitiligo

"Ik heb een huidaandoening Vitiligo. Het begon op mijn negentiende met een klein wit vlekje op mijn handen, maar binnen de kortste keren zat ik van top tot teen helemaal onder. Ik ben begonnen met lichttherapie, maar dat sloeg niet aan. Via het SNIP (Nederlands Instituut voor Pigmentstoornissen) ben ik gaan laseren. Ik ben meer dan 15 jaar bezig geweest en alles waar nog pigment in zat is behandeld. Ik heb een Indische achtergrond, maar daar zie je helemaal niks meer van."

Wat is jouw huidverzorgingsritueel?

"Ik zweer bij de babyolie van Zwitsal. Ik gebruik het van kinds af aan. Nadat ik heb gedoucht dep ik mezelf droog en als mijn huid nog een beetje vochtig is, smeer ik mezelf helemaal in."

"Ik vind het leuk om allerlei verschillende producten te gebruiken, ik ben echt een probeerfetisjist. Ik hou ervan om nieuwe producten te ontdekken. 's Ochtends douch ik en dan gebruik ik de dagcrème van No7 en dan ga ik lekker make-uppen."


"Ik besteed ook echt veel aandacht aan mijn tanden. Ik ga sowieso twee tot drie keer per jaar naar de mondhygiëniste om mijn gebit te laten reinigen, maar ik flos ook elke dag. Ik heb veel last van mijn tandvlees, maar als ik mijn tanden goed schoonmaak en ragertjes gebruik, dan wordt het snel minder. Ik wil ook echt graag facings, want ik vind het nog net niet mooi als ik lach. Ik ben nog aan het sparen, maar ik denk echt wel dat dat ervan komt."

Heb je een beautytip?

"Zorg goed voor jezelf, 'no matter what'. Je bent maar één keer op deze aardbodem, dus maak er iets leuks van. Ik snap ook niet dat je in een joggingbroek kan lopen, zelfs niet in het weekend. Ik zou dat echt nooit aantrekken, dat doet zo'n afbreuk aan wie je bent. Je zal mij er in ieder geval nooit in zien lopen. Ook niet in het weekend. Never ever, never ever. Nooit."


Wat is jouw beautyzonde?

"Het is geen echte beautyzonde, maar ik heb één keer per maand een enorme eetbui. Misschien is vreetbui wel een betere omschrijving, want ik ga dan helemaal los. Er komt dan een soort waas voor mijn ogen en dan zeg ik tegen mezelf: 'You go girl...' Winegums, chips, Ben & Jerry's, chocolade en als ik ergens nog een stuk taart in de koelkast vind, dan eet ik dat ook op. Heerlijk."

"Ik doe sowieso niet mee aan de hype van gezond eten. Ik heb nooit gedieet, maar probeer bijvoorbeeld niet meer na 20.00 uur 's avonds te eten, (lachend:) op een vreetbui per maand na... Doordeweeks probeer ik wat strikter te zijn met groente en fruit, maar ik ga echt niet alle calorieën tellen. Dat doe ik niet. Ik vind ook dat je als vrouw rondingen dient te hebben. Embrace yourself, love your curves."

Welk cijfer geef je aan je huid?

"Wow, dat is een lastige... Ondanks mijn huidaandoening ben ik eigenlijk best happy, dus ik geef mezelf wel een dikke 8."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram