arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Vidhi Patel

Het gezicht van: Vidhi Patel

Elke zaterdag in de rubriek 'Het gezicht van' vertellen onbekende en bekende mensen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Vidhi Patel.

Vidhi is 30 jaar oud en werkzaam als R & D consultant en voedingscoach.

30 jaar, speelt anti-aging dan een rol in je leven?

"Ik vind het totaal niet erg om ouder te worden, het hoort bij het leven. Ondanks dat je het verouderingsproces niet kunt tegengaan, ga ik de uitdaging graag aan. Het is mijn doel om op mijn 40ste beter uit te zien dan toen ik 25 was."

"Ik vind het belangrijk om naar de toekomst te kijken en ik verheug me dan ook op alles wat me nog te wachten staat. Ik vergelijk het leven soms met drijfzand: alles wat op dit moment om ons heen is, zal uiteindelijk verdwijnen. Je kunt de dagen niet terugdraaien, hoe goed of slecht ze ook waren. Maar in plaats van terug te verlangen naar het verleden, kijk ik liever naar de mogelijkheden die nog voor me liggen. In mijn ogen is het glas altijd halfvol en nooit halfleeg."

"Ik hoop dat ik over 10 jaar op een positieve manier ben gegroeid, zowel geestelijk als lichamelijk. Geld en status zijn in mijn ogen niet zo belangrijk, het draait uiteindelijk om hoe je je voelt. In plaats van het geluk buiten jezelf te zoeken, is het vaak dichterbij dan je denkt. Soms zijn we op zoek naar iets wat niet bestaat, maar ik denk dat het belangrijk is om je te realiseren dat jij de baas over je eigen emoties en je zelf bepaalt hoe je in het leven staat."


Hoe ziet jouw huidverzorgingsritueel eruit?

"Ik begin mijn dag altijd met water, Pure Gold Collagen en supplementen. Ik slik sowieso elke dag vitamine C, biotine en zink en de rest wissel ik zo veel mogelijk af. Ik probeer te kijken naar wat mijn lichaam op dat moment nodig heeft."

"Het is een trend, maar ik ben een voorstander van natuurlijke producten. Ik gebruik het liefst verse kruiden en maak ook mijn eigen serum op basis van amandelolie, vitamine C en lavendel. En ik heb in mijn badkamer een aloë vera-plant staan. Elke ochtend breek ik het blad en masseer ik het sap van deze plant op mijn gezicht. Het trekt makkelijk in, hydrateert mijn huid en geeft een schoon gevoel."

"Ik mediteer twee keer per dag. Hoe lang en zwaar de dag ook is geweest, ik zal nooit gaan slapen, zonder gemediteerd te hebben. Het is voor mij net zo vanzelfsprekend als het wassen van je handen of het schoonmaken van je gezicht; aan het eind van de dag reinig ik altijd mijn geest. Het hoeft ook niet per se in een stille ruimte te zijn en het kan zelfs op elk willekeurig moment van de dag. Je kunt ook mediteren in de trein of in de bus; even je ogen dichtdoen om je geest te reinigen."


Heb je een beautyzonde?

"Ik heb een zwak voor chocolade. Ik ben vaak onderweg en voor de momenten dat ik geen tijd heb om te eten, heb ik chocolade in mijn tas zitten. Natuurlijk probeer ik tijd te vinden om mezelf een propere maaltijd voor te zetten, maar ik geef toe dat ik daar soms te druk voor ben. Vroeger nam ik dan een cracker, maar dat doe ik niet meer. Nu kies ik liever voor een stuk pure chocolade, met gember en sinaasappelschil."

Wat is jouw beautytip?

"In mijn ogen zijn wij vrouwen wonderbaarlijke wezens. We zijn in staat om te multitasken, maar dat is tegelijkertijd ook onze valkuil. We houden altijd rekening met anderen en geven soms te veel. Probeer eens te nemen, één moment per dag voor jezelf zorgen zonder je schuldig te voelen. Gebruik dat moment om iets te doen wat jij wilt. Of iets te eten wat je ook echt lekker vindt, in plaats van rekening te houden met een dieet.
Dat is heus niet egoïstisch, maar zorgt er juist voor dat je bij jezelf blijft. Ik denk dat als je dat niet doet, dat de kans groot is dat je jezelf voorbijloopt. Het leven gaat zo snel. Geniet van alle dagen, van elk moment, het komt namelijk nooit meer terug."

Welk cijfer geef je aan je huid?

"Op dit moment een 8,5. Ik hoop mezelf over een aantal jaar een 9 te kunnen geven. Ik weet niet of ik mezelf ooit een 10 zal kunnen geven, maar ik doe mijn best. Ik ben nu op een punt gekomen dat ik weet hoe ik mijn grenzen moet aangeven. Voor mijn gevoel begint mijn leven nu pas. Ik zorg goed voor mezelf en ben mijn eigen beste vriend."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram