arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Suzanne van der Linden

Het gezicht van: Suzanne van der Linden

In 'Het gezicht van' vertellen vrouwen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Suzanne van der Linden.

Suzanne is 36 jaar en werkzaam als stewardess.

Leuk?

"Ja, ik ben eigenlijk ook al gewoon blij dat ik het ben geworden. Ik voel me goed, dus kom maar op met die veertig. Oké, dat is wel een ding; veertig klinkt wel echt oud."

Stewardess

"Ik doe er veel aan om mooi oud te worden: ik eet gezond, sport veel en ik hou ervan om allerlei crèmes te gebruiken. Ik moet ook wel, want ik ben al meer dan 10 jaar stewardess en vliegen is dramatisch voor je huid. Trouwens niet alleen voor je huid, maar ook voor je haar en eigenlijk voor alles. Ik merk bijvoorbeeld ook dat ik gevoeliger ben voor spataderen, dat soort dingen."

"Tijdens mijn werk drink ik minimaal anderhalve liter water. Ik neem een fles mee en wat er ook gebeurt op de vlucht: 'die fles moet op'. Verder veel smeren, handcrème, lipgloss, maskers en ik heb ook een speciale olie voor in mijn haar."

Mijn littekens horen wel een beetje bij mij, ze zijn er gewoon. Toch moet ik zeggen dat ik stiekem toch wel nieuwsgierig ben naar de mogelijkheden. Misschien is er toch nog een behandeling waardoor het iets kan verbeteren...


"Ik vind het belangrijk om zo gezond mogelijk te leven. Dat betekent niet te vet eten, geen frituur bijvoorbeeld. Ik neem ook mijn eigen maaltijden mee in het vliegtuig: salade, rijstwafels, kipfilet en kwark. Eén dag in de week ben ik iets flexibeler en probeer ik het los te laten. Natuurlijk drink ik ook weleens een wijntje en eet ik Nacho's, maar meestal eet ik gezond. En ik sport minimaal 5 x per week. Als ik aan het werk ben dan lukt dat niet altijd, maar ik sport het liefst elke dag. Krachttraining, spinning, body pump, dat soort dingen. Ik doe eigenlijk van alles en probeer echt te variëren."

Acnelittekens

"Ik heb vroeger heel erg last gehad van acne en daar zie je nu nog littekens van. Ik wist natuurlijk dat het niet mocht, maar ik was altijd aan het krabben.
Mijn littekens horen er wel een b
eetje bij, ze zijn er gewoon. Toch moet ik zeggen dat ik stiekem toch wel nieuwsgierig ben naar de mogelijkheden. Misschien is er toch nog een behandeling waardoor het kan verbeteren. Die wil ik dan wel graag proberen, maar verder heb ik er vrede mee. Ik ga er in ieder geval niet onder gebukt."

"Kennelijk verbaas ik me over alles, want voordat ik botox gebruikte, fronste ik de hele dag. (Lachend:) Dat kan nu niet meer. Ik ben er ook heel open over, iedereen mag het weten van mijn botox. Voor fillers ben ik wel een beetje huiverig. Je hoort toch altijd van die enge verhalen... Ik weet niet of ik dat wel durf."

Hoe ziet jouw huidverzorgingsritueel eruit?

"Vanwege mijn werk ben ik gewend om snel klaar te zijn, dus ik heb niet zo veel tijd nodig. Meestal ben ik binnen een halfuur klaar. Ik maak mijn huid schoon onder de douche, met een foaming cleanser van Neutrogena Deep Clean en de Clinique reinigingsborstel. Er wordt weleens gezegd dat het te agressief is, maar ik zweer erbij. Daarna gebruik ik nog de Cleansing Lotion, ook van Clinique. Die vind ik ook fantastisch."

"Ik haal mijn producten overal en nergens vandaan. Meestal koop ik iets op het vliegveld, soms in Azië of Amerika. Ik heb ook geen speciale voorkeur voor een dagcrème. Als hij maar niet te vet is. Meestal iets goedkoops en niet heel bijzonder. Het gaat er gewoon om dat hij hydraterend is en met zo min mogelijk ingrediënten. Gewoon iets van vitamine E, of iets dergelijks."


"Mijn littekens camoufleer ik met de Chanel CC Cream, die heeft ook een factor 50. En meestal gebruik ik ook nog de Clarins UV-plus."

Wat is jouw beautytip?

"Goed drinken. Ik drink trouwens niet alleen veel water tijdens de vlucht, ook daarna. Dat is en blijft gewoon het allerbelangrijkste."


Wat is jouw beautyzonde?

"Krabben. Ondanks dat ik weet hoe slecht het is voor mijn huid, doe ik het nog steeds. Zodra ik een puistje, korstje of iets voel, dan moet ik eraan zitten. Kennelijk ben ik er ook gevoelig voor, want niet iedereen met acne heeft littekens. Maar zelfs dat weerhoudt me niet..."

"En de zon. Ik bak niet meer, maar ik kom wel gewoon veel in de zon. Ik ben natuurlijk veel in het buitenland... Ik ben ook gevoelig voor pigmentatie. Ik gebruik altijd zonnebrandcrème, maar ik krijg steeds meer vlekken. Ik weet niet hoe het kan, misschien zweet ik het eraf..."

Welk cijfer geef je aan je huid?

"Wel een 8. Ik zie wel dat ik ouder word. Het is allemaal wat droger en ik krijg iets meer lijntjes en pigmentvlekken, maar ik stoor me er niet aan. En ik heb dan misschien wel littekens, maar mijn huid is wel gezond. Ik ben er wel blij mee."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram