arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Suzanne Klemann

Het gezicht van: Suzanne Klemann

In 'Het gezicht van' vertellen vrouwen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun beautyzonde en geven ze een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Suzanne Klemann.

Suzanne is 55 jaar en werkzaam als zangeres en trouwambtenaar.

Merk je dat je ouder wordt?

"Absoluut. Met name aan mijn lichaam. Dat zie ik gewoon instorten. Ik verbaas me er sowieso over hoe snel alles na de overgang ineens verandert. Mood swings en mijn lijf... Ik kan nog net zo hard sporten als voorheen, maar 'forget it'.
Ook mijn geestelijke gezondheid is anders. Ik klink echt als een oud wijf, maar ik heb meer rust nodig. Er is ook een periode geweest dat ik alles vergat en me nergens op kon focussen, een soort breinblubber. Dat is nu gelukkig weer wat beter, maar mijn conditie is echt anders. En dat lijf dus..."

The bottom line is dat ik een heel gelukkig en tevreden mens ben. En ik hoop dat ik met mijn ervaringen mijn kind een goede basis kan geven. Dat ze straks net zo gelukkig wordt.

"Je krijgt mij niet meer gek. Ik heb alles al meegemaakt, alles gezien, alles gedaan en alles gehad. Tot de geboorte van mijn dochter draaide alles om mij, maar dat is veranderd. Klaar. Over. Dat vind ik heerlijk.
Ik vind het een genot om alles los te kunnen laten en volledig voor iemand anders te mogen zorgen. Dat is toch mooi, dat het niet alleen meer om mooi draait? Het geeft mij ook meteen het excuus om de boel een beetje meer te laten vieren."

"The bottom line is dat ik een heel gelukkig en tevreden mens ben. En ik hoop dat ik met mijn ervaringen mijn kind een goede basis kan geven. Dat ze straks net zo gelukkig wordt."


Gezond leven

"Sporten en gezond eten: ik doe het allemaal. Maar absoluut ook seks, drugs en rock & roll. Ik hou zeker ook van stout. En over een 'versnapering' hier en daar doe ik ook niet moeilijk over.
En drinken. Ik hou van drinken. Dat merk ik trouwens wel, ik heb echt meer tijd nodig om te herstellen als ik een nacht heb doorgehaald. Dat is echt anders. Vroeger was het een dag, tegenwoordig heb ik dagen nodig om er weer bovenop te komen. Zo niet een week."

"Ik heb één keer fillers geprobeerd, rond mijn mond, maar ik weet het niet... Je houdt het ouderdomsproces toch niet tegen. En daar komt bij, ik vind het niet mooi. Hoe zeg ik het subtiel? Voornamelijk als je wat ouder wordt, dan vind ik het lelijk. Al die gladgestreken gezichten. Je ziet toch ook gewoon dat je iets hebt laten doen. En iedereen begint op elkaar te lijken. Geef mij maar rimpels."

Hoe ziet jouw huidverzorgingsritueel eruit?

"Ik heb een tijdlang La Mer gebruikt, ook een mooi product, maar niets vergeleken bij Rawceuticals. Het is geen verkooppraatje, maar serieus de producten zijn echt geweldig.
Ik moet toegeven dat ik nog nooit zo dedicated één merk heb gebruikt. In ieder geval niet zo constant als ik dat nu doe. Ik gebruik heel trouw alle producten en dat zie ik ook echt aan mijn huid."

Tequila, maar de vraag is of dat een zonde is. Het is het beste natuurlijke antibioticum. Ik drink het al 34 jaar.

"Ik gebruik eerst de Clean, dan gaat de Boreal Tonic erover heen en als dat allemaal klaar is dan nog de Blend. Ik zie echt dat het helpt.
Dat hele 'raw' interesseert me niet. Behalve mijn broodje filet, leef ik allesbehalve raw. Ik ben echt gek op vlees. Nee, het gaat mij gewoon om het resultaat.
Ik heb een dunne huid en ik ben gevoelig voor littekens. Maar nogmaals: ik vind het spul helemaal te gek.
Het klinkt zo stom, maar het is voor het eerst dat ik zie dat een crème iets doet. Mijn huid ziet er prachtig en stralend uit. Echt, gewoon goed."

"Verder doe ik niet zo veel. Ik slik wel elke dag spirulina en chorella. Dat zijn supplementen die zonlicht opvangen en omzetten in energie. Het is goed voor je brein en hoe je je voelt. En af en toe detoxen, maar verder niks."


Wat is jouw beautytip?

"Om goed in je vel te zitten, moet je je hart volgen, maar dat kan niet altijd. Dat betekent namelijk ook dat je ook heel egoïstisch bent. Je kan gewoon niet altijd doen waar je zelf zin in hebt. Ik denk dat het er eigenlijk op neerkomt dat je lief moet zijn voor anderen, waardoor je zelf ook veel liefde ontvangt. Ik denk dat je op die manier heel gelukkig kan worden."

"En dan zijn er nog de standaardtips zoals veel bewegen en geestelijk tot rust proberen te komen. Dat laatste vind ik heel belangrijk. Jezelf de tijd gunnen om je te realiseren waar je staat in het leven.
Dat betekent dat je soms gewoon even gas terug moet nemen, back to the basics. Waar sta ik, wie ben ik en wat heb ik nodig om weer terug te komen? Hoe kan ik mezelf weer worden?
Als je te veel doorholt en niet stilstaat in het nu, then you're lost."

Wat is jouw beautyzonde?

"Snoep? Ik vind het heerlijk om af en toe lekker te snoepen. Echt lekker. Ik hou van drop, dat soort shit.
En tequila. Maar de vraag is of dat een zonde is. Het is het beste natuurlijke antibioticum. Ik drink het al 34 jaar. Als ik een shot neem voordat ik ga slapen, zie ik er de volgende dag echt goed uit."

Welk cijfer geef je aan je huid?

"Ik heb geen idee, echt geen idee. Een 7? Een 7,5? 8? Weet je wat: doe maar een 9."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram