arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Suus Ruis

Het gezicht van: Suus Ruis

In 'Het gezicht van' vertellen vrouwen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun beautyzonde en geven ze een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Suus Ruis.

Suus is 43 jaar en werkzaam als freelance journaliste.

Vind je het leuk om ouder te worden?

"Nee, ik vind het zelfs vreselijk. Los van mijn gezicht, vind ik het lichamelijke aspect ook echt verschrikkelijk. Het lijf, dat je ineens overal meer vel hebt: op je benen, op armen en op je buik.
En ik moet de overgang nog maken van 'meisje' naar 'mevrouw'. Dat wil ik helemaal nog niet zijn. Al met al vind ik het allemaal heel moeilijk."

"Ik moet heel lang nadenken over de leuke aspecten van het ouder worden. De onzekerheden waarvan ze altijd zeggen dat ze verdwijnen na je veertigste, zijn bij mij namelijk nog steeds aanwezig.
Ik kom meer voor mezelf op, ik weet beter wat ik wil en ik ben in de loop der jaren ook steeds beter geworden in het aangeven van mijn grenzen, maar dat heft het uiterlijke verval en de onzekerheden die daarmee gepaard gaan, niet op. Dus uiteindelijk vind ik het ouder worden gewoon heel stom."

Het klinkt allemaal zo veelbelovend: L'Oréal Revitalift Filler. Ik geloof dan weer dat het werkt, maar uiteindelijk doet het helemaal niks. Ik wil echt af van al die synthetische producten.


Botox

"Ik heb ooit botox gehad, maar dat is wel lang geleden. Het was een soort pauperdeal op Groupon, wat ik trouwens iedereen afraadt. Je hebt namelijk geen idee bij welke arts je terechtkomt. En het is je gezicht, dus daar moet je gewoon niet op bezuinigen.
Bij mij is het ook misgegaan. Ik heb een ontzettend sterke fronsrimpel, waar heel veel botox voor nodig is, wil er überhaupt iets gebeuren. De combinatie met mijn zwakke voorhoofdsspieren heeft ervoor gezorgd dat mijn oogleden zijn gaan hangen. Ik vond het wel mooi dat mijn fronsrimpel zachter was, maar met mijn 'dropy eyelids' was ik echt doodongelukkig."


Gezond leven

"Ik leef gezond, maar nog niet gezond genoeg. Ik sport twee keer per week, let op mijn voeding, eet veel groente, en verder zo biologisch mogelijk."

"Een jaar geleden ben ik gestopt met roken. Het is één van de moeilijkste dingen die ik ooit gedaan heb, maar het is gewoon een kwestie van discipline. Eigenlijk hetzelfde als met sporten: just do it.
Mijn huid is er zo enorm van opgeknapt. Maar ik rookte ook echt wel heel veel. Ik had altijd zo'n grijze, vale teint en nu is mijn huid beter doorbloed. Gewoon weer een gezonde, rode kleur. Ik ben trouwens niet de enige die het ziet, ik krijg er ook complimenten over."

"Nu alleen de alcohol nog. Ik heb een zwak voor wijn. Ik denk niet dat je per se iets aan mijn huid ziet, maar ik drink elke avond wijn. Dat kan natuurlijk nooit goed zijn.
Maar als de boel aan kant is, vind ik het zo lekker om even te ontspannen met een groot glas wijn, (lachend:) of twee..."

Hoe ziet jouw huidverzorgingsritueel eruit?

"Ik heb geen vast merk, ik ben nog zoekende en experimenteer met verschillende merken. Je doet best lang met een crème, maar ik wil langzaam de overstap maken naar natuurlijke producten. De crème die ik nu gebruik zit vol met synthetische stoffen, daar wil ik eigenlijk vanaf."

"Ik reinig mijn huid 's ochtends altijd onder de douche. Geen specifiek merk, als het maar mild is. Volgens mij gebruik ik nu een face wash met zeepaardjes-plankton, of iets dergelijks. Ik heb een droge, gevoelige huid, dus het is belangrijk dat het niet te agressief is. En daarna een oog- en dagcrème van L'Oréal."


"Het klinkt allemaal zo veelbelovend: L'Oréal Revitalift Filler. Ik geloof dan weer dat het werkt, maar uiteindelijk doet het helemaal niks. Ik wil echt af van al die synthetische producten."

"'s Avonds gebruik ik bijvoorbeeld ook van die Nivea-reinigingsdoekjes. Ook helemaal niks en eigenlijk wil ik het ook helemaal niet, maar dat is echt een kwestie van luiheid. Gewoon puur uit gemak.
Maar wat er ook gebeurt, ik maak wel altijd mijn huid schoon. Er is nog geen dag geweest dat ik mijn huid niet gereinigd heb. Met make-up op, kan ik echt niet slapen."

Wat is jouw beautytip?

"Het is zo'n open deur, maar ik denk dat je echt altijd je huid moet reinigen. Ik denk dat het gewoon het allerbelangrijkste is om nooit met make-up te gaan slapen."

"Sowieso is het goed om je huid te reinigen, zelfs als je geen make-up draagt. Alleen al vanwege het vuil en alle uitlaatgassen die zich gedurende de dag opstapelen.
Als ik zie wat ik 's avonds allemaal van mijn gezicht haal. Zelfs als ik mijn make-up al verwijderd heb en ik voor de zekerheid nog een keer met een lotion over mijn huid ga, dan komt er nog steeds allemaal troep vanaf."

Wat is jouw beautyzonde?

"De zonnebank. Terwijl ik weet dat het slecht is, kan ik er zo van genieten. Ik vind echt dat ik er zo veel beter uitzie met een beetje kleur in mijn gezicht.
Maximaal één keer per week en alleen in aanloop naar de zomer. Of in de winter, als ik echt doorschijnend ben."

"Ik vind het er ook veel natuurlijker uitzien dan een zelfbruinende crème. Maar het is gewoon stom: ik weet dat het slecht is, maar toch doe ik het. Ook op vakantie hoor, dan lig ik gewoon vol te bakken."

Welk cijfer geef je aan je huid?

"Een 7? Nee, eigenlijk een 6,5. Voordat het allemaal zo negatief klinkt: los van de veroudering ben ik wel tevreden. Op wat roodheid na, vind ik het eigenlijk allemaal prima. Ik heb nooit last gehad van onzuiverheden of acne. Daar mag ik mezelf gelukkig mee prijzen."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram