arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Surreyya Ozkan

Het gezicht van: Surreyya Ozkan

In 'Het gezicht van' vertellen vrouwen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun beautyzonde en geven ze een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Surreyya Ozkan.

Surreyya is 34 jaar en is 'in between jobs'.

Merk je dat je ouder wordt?

"Absoluut. Ik denk dat elke vrouw na haar dertigste merkt dat er iets verandert. En na het krijgen van kinderen. Ik weet het niet, geen diepe rimpels, maar het wordt allemaal slapper en gaat hangen."

"In mijn fronsrimpel doe ik botox. Niet heel frequent, meestal één keer per jaar. Maar ik zie dat hij langzaam dieper wordt, dus dan doe ik daar iets aan." (Fronzend:) "Ik moet nu trouwens weer."

"Ik vind ouder worden wel een mooi proces. Je wordt zelfverzekerder, hebt meer kennis en weet wat je wilt. Ik hou ook wel van een beetje 'vrouw'. Hoe zeg ik het sympathiek: piepjong kan me vaak niet boeien, dat vind ik oppervlakkig. Ik weet het niet, ik heb ook vaak vriendinnen die ouder zijn. Ik geloof wel dat naarmate je ouder wordt, verzorging extra belangrijk is."


Wereldreis

"Ik ben net 9 maanden op wereldreis geweest. Ik wilde ontsnappen aan het systematische leven. Ik denk dat we allemaal op een bepaalde manier worden geleefd, leven als een robot. Ik was er alleen te ver in doorgeslagen. Ik zat vol in mijn carrière, zag mijn man niet en was geen moeder voor mijn kind.
Kort gezegd, hebben we als gezin op een gegeven moment besloten: 'nu is het klaar'. Ik ben ook pas echt moeder geworden sinds we op reis zijn gegaan. Het is echt anders, 24/7 met je kind."

Welke huidverzorgingsproducten gebruik je?

"Ik heb tijdens mijn reis kennisgemaakt met Sulwhasoo, een merk uit Zuid-Korea. De basis van de producten is ginseng, daar ben ik heel enthousiast over. Het merk is bekend van het First Care Activating Serum. Echt, als je dat gebruikt, dan begin je je dag sowieso met een glow."

Mijn overtuiging is dat je gewoon moet genieten van het leven, anders is er echt niks meer aan. Ik ben geen model, geen topsporter. It's fine.

"Ik reinig mijn huid met een zeep van ezelinnenmelk. Ook een geheimpje. Je ziet het niet veel, maar in die zeep zitten zo veel vitamines en mineralen. Ik heb er gewoon een goed gevoel bij.
Daarna gebruik ik de Balancing Emulsion, ook weer van Sulwhasoo en een dagcrème. Ik gebruik nu tijdelijk ook nog het Sisleÿa Concentré Eclat Anti-Age, maar dat is meer een serum voor de zomer. In de winter is hij net iets te luchtig."

"Ik bescherm mijn gezicht ook tegen de zon. In mijn dagcrème zit een SPF, dat is voor nu voldoende. En in de zomer gebruik ik een spray van Koola, die vind ik echt top."

Wat is jouw beautytip?

"Twee keer per dag eten. Ik doe het eigenlijk al mijn hele leven. Ik heb er veel over gelezen, maar ik geloof dat de voedselindustrie zo vercommercialiseerd is, dat het ons is opgelegd dat we minimaal 3 keer per dag moeten eten.
Ik denk dat je je darmen juist rust moet geven. Als je de hele dag door eet, geef je ze geen rust. Kijk maar naar jezelf, als je geen rust krijgt, ben je ook niet blij."


"Ik ontbijt niet heel vroeg, tegen lunch aan en eet 's avonds een goede maaltijd. That's it. En als ik echt omval en ik even wat meer energie nodig, dan eet ik een ei. Maar verder geloof ik echt in twee keer per dag eten."

Wat is jouw beautyzonde?

"Chocolade." (Lachend:) "Echt ziekelijk. Ik ben dol op chocolade en als er dan nog iets in zit, ben ik helemaal gelukkig. Het liefst met rozijnen en noten.
Ik heb altijd repen Tony Chocolonely op voorraad. Ik vind de oranje heel lekker, maar die roze met frambozen en knettersuiker vind ik ook fantastisch. Maar ja, die is helemaal erg."

"Toch is mijn overtuiging dat je gewoon moet genieten van het leven, anders is er echt niks meer aan. Ik ben geen model, geen topsporter. It's fine.
Natuurlijk moet ik goed voor mezelf zorgen, maar tot een bepaalde hoogte. Verder eet ik wel biologisch en weinig vlees, maar ik ben bijvoorbeeld ook geen vegetariër. Nogmaals: tot op een zekere hoogte."

Welk cijfer geef je aan je huid?

"Ik heb een goede huid, stevig en dat vind ik echt heel fijn. Ik heb laatst ook een scan gedaan en daaruit kwam dat de conditie van mijn huid nog heel erg goed is voor mijn leeftijd. Dat is op een of andere manier toch een geruststelling."

"Natuurlijk kan het allemaal strakker en jonger, maar ik ben wel tevreden. Alleen mijn grove poriën, daar zou ik eigenlijk iets aan moeten doen. Ik merk dat ik op een kantelpunt zit, dat mijn huid ineens in een snel tempo slapper wordt. Volgens mij ben ik op een leeftijd, waarop het ineens hard kan gaan."

"Ik geef mijn huid een 7, of een 7,5? Ik weet het niet. Misschien moet ik mezelf wel een 8 geven, maar als ik het iets lager houd, dan blijf ik ook scherp."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram