arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Stephan Marks

Het gezicht van: Stephan Marks

In 'Het gezicht van' vertellen vrouwen (en mannen!) alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Stephan Marks.

Stephan is 54 jaar en werkzaam als esthetisch arts.

Merk je dat je ouder wordt?

"Natuurlijk, ik merk het al heel lang. In het begin gaat het vrij langzaam, maar het gaat eigenlijk steeds sneller, dat is het vervelende. Time flies when you'e having fun.
Ik ben wel heel blij en dankbaar dat ik ouder mag worden. Mijn vader is maar 48 jaar geworden en elk jaar dat ik ouder word, is voor mij heel bijzonder."

"Ik vind het wel jammer dat mijn energieniveau langzaam daalt en dat ik veel meer hersteltijd nodig heb als ik op stap ben geweest. Ik merk dat ik daardoor (onbewust) ook andere beslissingen neem, wat natuurlijk best jammer is."

Gezond leven

"Ik leef enorm gezond. Behalve mijn dagelijkse biertje, drink ik nauwelijks alcohol, eet ik bijna altijd vers, geen zout, geen vet, geen suiker en veel groente. En slik ik dagelijks supplementen: een multivitamine, visolie en vitamine C."


Ik denk dat stress de grootste killer is voor je welbevinden en voor je gezondheid. Het werkt in alles door, ook in je huid trouwens.

"Alles met mate. Ik denk dat dat uiteindelijk de sleutel is tot succes. Eén keer per maand McDonald's en met Kerstmis een appeltaart, maar verder geen suiker, geen koekjes en geen snoep.
Het voelt goed om zo gezond te leven, maar ik denk dat veel dingen zich pas later vertalen. Niet alles merk je vandaag of morgen, het kan soms wel 10, 20 of 30 jaar duren voordat je er iets aan hebt."

"Gemiddeld sport ik 3 keer per week. Ik zou heel graag vaker willen, maar dat lukt niet. Ik merk trouwens ook dat het steeds moeilijker wordt om spieren op te bouwen. Ik ben zelfs spiermassa aan het verliezen. Daar valt bijna niet meer tegenop te trainen."

"Ik heb een klein beetje botox. Meestal doe ik het zelf, of ik vraag het aan mijn partner Anton. Op dit moment heb ik geen fillers, het komt er gewoon niet van. Verder af en toe laser, af en toe IPL en af en toe een peeling. That's it. Het valt mee. Ik denk dat het ook minder belangrijk wordt als je ouder wordt. Toen ik 40 was vond ik het superbelangrijk, maar dat wordt ook minder."


Hoe ziet jouw huidverzorgingsritueel eruit?

"Al meer dan 6 jaar lang gebruik ik de producten van Dr. Zein Obagi. (Lachend:) Er komt niks anders het huis in. Helaas zit er geen scheerschuim en shampoo in het assortiment, anders zou ik dat ook gebruiken."

"'s Ochtends reinig ik mijn huid met de Offects Exfoliating Cleanser en daarna gebruik ik de Daily Power Defense, de Instant Pore Refiner, het vitamine C-serum en de Oclipse Sunscreen + Primer SPF 30.
's Avonds reinig ik vanzelfsprekend weer mijn huid met de Exfoliating Cleanser, weer vitamine C, ZO Medical Glycogent, de Pore Refiner en Retamax. Het lijkt misschien veel en al helemaal voor een man, maar het aanbrengen duurt maximaal 30 seconden. Het stelt niks voor, het is meer een mind set."


Wat is jouw beautytip?

"Dat vind ik een lastige vraag. Ik denk dat het voorkomen van stress heel belangrijk is. Dat is natuurlijk makkelijk gezegd, maar ik denk dat stress de grootste killer is voor je welbevinden en voor je gezondheid. Het werkt in alles door, ook in je huid trouwens."

"Ik denk dat het er uiteindelijk om gaat dat je een goede balans vindt tussen zakelijk en privé. Je kunt best hard werken, maar het moet niet een dagelijkse bron van stress zijn. Het moet allemaal wel leuk blijven."

Wat is jouw beautyzonde?

"Met stip op nummer één: op vakantie in de zon liggen. En de maandelijkse hamburger bij Mc Donald's of een andere fastfood-keten. Alhoewel ik me afvraag hoe slecht dat is. Er zijn theorieën dat je jezelf minimaal één dag per week helemaal vol moet eten, dus daar valt mijn maandelijkse uitspatting bij in het niet. Tenminste, dat maak ik mezelf graag wijs."

Welk cijfer geef je aan je huid?

"Een 8. Ik denk dat het niet reëel meer is om naar een 10 te streven. Het is onhaalbaar en het gaat waarschijnlijk ook te veel moeite kosten. Ik ben nooit zo van de 10 geweest, vroeger op school was ik ook tevreden met een 8.
Ik moet het wel enigszins nuanceren, want in mijn werk ga ik wel voor perfectie. Dat wat ik doe moet perfect zijn."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram