arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Sophie de Beer

Het gezicht van: Sophie de Beer

In 'Het gezicht van' vertellen vrouwen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun beautyzonde en geven ze een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Sophie de Beer.

Sophie is 38 jaar en werkzaam als consultant.

Bijna veertig...

"Ja, ik vind veertig wel een ding. Toen ik 35 jaar werd, moest ik ook al even slikken. Toen realiseerde ik me ineens dat ik op een leeftijd ben aangekomen dat het gaat tellen.
Ik voel me nog geen 38 jaar. Natuurlijk, ik ben moeder, heb kinderen, maar het voelt anders. Ik ben in ieder geval geen 'moeke'. Kan ik dat zo zeggen? Of is dat oneerbiedig? Misschien moet ik het anders zeggen: ik ben moeder, maar ik ben ook een vrouw.
Als ik kijk naar hoe ik in het leven sta, dan kan voel ik me echt jonger. Althans, jonger dan ik ben. Ik woon in de randstad en misschien houdt de stad me ook jong, maar het voelt niet alsof ik bijna veertig ben."

Kijk, als ik zou stoppen met eten, dan zou ik waarschijnlijk helemaal afgetraind zijn, maar ik hou ook van wijn, kaasfondue en stroopwafels.


Botox

"Ik heb nog nooit iets cosmetisch gedaan. Ik sluit het niet uit dat ik het ga doen, maar tot nu toe heb ik er nog geen behoefte aan. Sowieso doe ik niet zo veel. Behalve mijn wenkbrauwen en nagels, doe ik weinig tot niets aan mijn huid. Ik ga nooit naar de schoonheidsspecialiste, laat nooit een bindweefselmassage of iets dergelijks doen en ik ga ook nooit naar de kapper om mijn haar te verven." (Lachend: ) "Dat heeft er waarschijnlijk ook mee te maken dat ik nog geen grijze haren heb."

Sporten

"Ik doe wel heel veel voor mijn lijf. Ik sport minimaal 4 keer per week. Trouwens niet alleen voor mijn lijf, met name voor mijn gezondheid. Ik vind het fijn om er goed uit te zien en een strak lijf te hebben, maar het is net zo belangrijk om goed in je vel te zitten."

"Sporten is voor mij echt een 'way of life', ik kan niet zonder. Misschien is het zelfs wel een beetje dwangmatig, ik moet het gewoon doen. Het heeft niet zo zeer met afvallen te maken, want dat vetje op mijn buik gaat er toch nooit af. Ik vind mezelf ook niet dun, maar wel gezond en sterk.
Kijk, als ik zou stoppen met eten, dan zou ik waarschijnlijk helemaal afgetraind zijn, maar ik hou ook van wijn, kaasfondue en stroopwafels. Dat pas ik dus niet aan. Dan moet ik stoppen met eten en daar is mijn leven te leuk voor. Ik ben geen type dat drie blaadjes sla eet en de hele dag aan de gemberthee zit."

Af en toe toch eens dat 'bankje' pakken. Niet vaak hoor, maar ik ga één keer per maand onder de zonnebank. Ik weet dat het slecht is, maar toch doe ik het.

Welke huidverzorgingsproducten gebruik je?

"Ik ga niet naar schoonheidsspecialiste, echt nooit, maar ik verzorg mijn huid wel. Ik gebruik alles van Lancaster, zowel 's ochtends als 's avonds. En mijn make-up is van MAC. En Touche Eclat, dat gebruik ik ook elke dag."


"Ik maak nu trouwens op wat ik heb, want ik kom er niet achter of ze op dieren testen. Dat soort dingen vind ik wel belangrijk. Dat trek ik ook in de rest van mijn levensstijl door: je hoeft tegenwoordig echt geen bont te dragen, er zijn genoeg diervriendelijke alternatieven. En in plaats van een plofkip te eten, kan je ook voor de biologische variant kiezen. Die keuzes maak ik wel. Sowieso eet ik bijna geen vlees, maar van al het vlees en zuivel dat ik eet, weet ik waar het vandaan komt."

"O ja, mijn huidverzorgingsproducten... Lancaster dus. Ik heb een foam voor onder de douche, een getinte dagcrème en dan nog een standaard nachtcrème. Ik gebruik Lancaster al jaren, maar ik ben er niet consequent mee. Als het op is, kan ik ook gewoon een tijdlang de blauwe pot van Nivea gebruiken."

Wat is jouw beautyzonde?

"Af en toe toch eens dat 'bankje' pakken. Niet vaak hoor, maar ik ga één keer per maand onder de zonnebank. Ik weet dat het slecht is, maar toch doe ik het. Gewoon even lekker, die warmte op mijn lijf voelen en met een bruin hoofd weer naar buiten te lopen. Heerlijk."

Wat is jouw beautytip?

"Sporten! Echt, ik kan het niet vaak genoeg zeggen: beweeg. Ook al heb je de conditie van een krant: ga naar buiten en begin. Doe het niet alleen voor je lijf, maar ook voor je hoofd. Als je niet goed in je vel zit, ga naar buiten. Sta op en loop."

"Ik moet zeggen dat ik soms doorsla en net iets te veel beweeg. Ik put mezelf soms uit. Dat voel ik aan alles. Ik heb 3 kinderen, dus dan zit je nooit. En dan sport ik ook nog zo veel, ik zou daarin misschien meer een balans moeten vinden."

Welk cijfer geef je aan je huid?

"Ik heb een goede huid, nooit problemen of zo. Een 8? Ik heb wel wat rimpels, maar dat hoort erbij, toch?"

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram