arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Sonja Barbier

Het gezicht van: Sonja Barbers

In 'Het gezicht van' vertellen vrouwen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Sonja Barbers.

Sonja is 49 jaar en werkzaam als senior purser.

Vind je het leuk om ouder worden?

"Eigenlijk wel. Ik voel me prima, dus wat kan mij het schelen... Ik heb met vijftig eigenlijk geen problemen, maar toen ik veertig werd voelde ik me ineens 'een mevrouw'.
En zestig is wel een mijlpaal. Mijn moeder is op 61-jarige leeftijd overleden, dus dat vind ik wel een beetje eng."

"Twee jaar geleden heb ik een ooglidcorrectie laten doen. Wat een fantastische behandeling is dat.
Ik vind mijn ogen eigenlijk het enige mooie gedeelte van mijn gezicht en die kwamen helemaal in de verdrukking. Er hing een soort van markies over mijn ogen, ik zag helemaal niks meer.
Een ooglidcorrectie is echt helemaal top. Ik ging huppelend de operatie in en kwam er huppelend weer uit. Ik word er nog steeds helemaal gelukkig van.
"

Ik heb het gewoon niet allemaal meer perfect onder controle, ik verlies me in de tijd. Ik denk toch dat het te maken heeft met leeftijd, ik ben minder scherp.

"Sinds een klein jaar gebruik ik botox in mijn frons, ook ideaal. Ik heb het idee dat dat ook helpt. Het wordt allemaal een beetje rechtgetrokken. En het helpt ook tegen hoofdpijn. Ik heb migraine en voor mijn gevoel is het door de botoxbehandeling wel minder geworden."

Chagrijnige, oude kop

"Ik vind het alleen niet leuk wat ik in de spiegel zie. Het vertegenwoordigt niet hoe ik me voel. Ik voel me blij, vol energie en happy in mijn leven, maar dat zie ik niet terug. Als ik in de spiegel kijk, dan zie ik een chagrijnige, oude kop. Oké, dat is misschien ietwat overdreven, maar ik zie in ieder geval niet wat ik verwacht te zien."

"Ik ben ook echt vergeetachtig. Tien jaar geleden kon ik met gemak 10 ballen tegelijk hooghouden, maar dat kan tegenwoordig niet meer. In ieder geval niet zonder dat ik er minimaal eentje laat kletteren. Ik heb het gewoon niet allemaal meer perfect onder controle, ik verlies me in de tijd. Ik denk toch dat het te maken heeft met leeftijd, ik ben minder scherp. Mijn timemanagement heb ik niet meer perfect onder controle en voor mijn gevoel glipt het soms als zand door mijn vingers. Ik ben gewoon net een verstrooide professor."

Ik sport al 8 maanden niet en dat zie je aan alles: ik ben minder vrolijk en ik zak uit model. Ik word niet per se dikker, maar het is allemaal veel minder strak.

Gezond leven

"Gezond leven... Ik sla nachten over, ik heb elke week wel een jetlag, ik werk in droge lucht, ik krijg veel te veel zonlicht te verduren, dus ik vraag me af of ik dan überhaupt kan zeggen dat ik gezond leef. Maar als je me vraagt of ik een leuk leven heb, dan antwoord ik wel volmondig 'ja'."


Sporten

"Ik sport al 8 maanden niet en dat zie je aan alles: ik ben minder vrolijk en ik zak uit model. Ik word niet per se dikker, maar het is allemaal veel minder strak.
Nu ben ik op een punt gekomen dat ik weer wil gaan sporten. Vanwege een verhuizing kwam er de laatste tijd niks van terecht, ik was 's avonds gewoon kapot. Ik probeer wel te sporten, maar niet ten koste van alles. De laatste tijd heb ik voor mijn rust gekozen, maar dat zie je dus. Ik ben niet dik, maar ik heb wel aanleg voor cellulite. De putten schieten erin."

Hoe ziet jouw huidverzorgingsritueel eruit?

"Ik sta 's ochtends niet echt lang voor de spiegel, binnen een halfuurtje zit ik in de foundation. Ik moet wel zeggen dat ik de laatste jaren lakser ben geworden. Als ik niet hoef te werken, dan doe ik alleen wat concealer onder mijn ogen en mascara op. Concealer is heilig, zonder dat zie ik er zo moe uit, dan is het echt pimpelpaars."

"Ik gebruik de producten van Environ. Dat moet je in fases opbouwen, dus ik ben heel keurig begonnen met stap 1, maar ik denk dat ik beter meteen door kan naar stap 4. Dat is beter voor mijn oude huid. Het zou allemaal moeten tintelen, of moeten prikkelen, maar ik heb er niks van gevoeld."

"'s Ochtends reinig ik mijn huid onder de douche. Maakt niet uit met welk merk, als het maar schuimt. Op dit moment is dat iets van Nivea. Ik gebruik trouwens wel de toner van Environ. En dan het liefst een dagcrème met SPF, maar dat heeft Environ niet, dus nu gebruik ik een aparte zonnebrandcrème. Nu die van Rituals, die mintgroene tube met factor 30."


Wat is jouw beautyzonde?

"Ik drink graag een glas witte wijn. En ik hou van lekker eten en chocolade, maar of dat echt een zonde is...?
Mijn zonde is dat ik nu niet sport. Het is niet goed voor mijn lijf en niet goed voor mijn geest. Op één of andere manier vind ik het heel moeilijk om het te doorbreken. Ik verzin ook allerlei excuses om niet te gaan hardlopen: dan ben ik weer door mijn enkel gegaan en sinds een halve week heb ik hielspoor. Ik heb echt pijn, en kan niet eens normaal lopen, maar het is ook weer een reden om niet te hoeven sporten."

Wat is jouw beautytip?

"Ik denk dat je vooral goed voor jezelf moet zorgen. Als je dat niet doet, dan val je in de valkuil van altijd maar 'verzorgen'.
Dat zeg ik nu wel heel makkelijk, maar dat heb ik echt moeten leren. Ik ben er heel goed in mezelf weg te cijferen en ik ben echt door schade en schande wijs geworden."

Welk cijfer geef je aan je gezicht?

"Op dit moment een 5. Mijn huid is zo slap. Het mag er misschien op het eerste gezicht goed uitzien, maar alles hangt. Ik ben net een hamster."

"Om er toch nog een positieve draai aan te geven, ik heb wel een makkelijke huid. Vroeger dacht ik daar anders over, want mijn huid is vrij vet, dus ik liep altijd rond met een glimmend hoofd en heb veel last van puistjes gehad, maar ik denk dat het nu in mijn voordeel is. Dat ik vanwege mijn vette huid relatief weinig rimpels heb."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram