arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Sonay Zainalabedin

Het gezicht van: Sonay Zainalabedin

In 'Het gezicht van' vertellen vrouwen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun beautyzonde en geven ze een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Sonay Zainalabedin.

Sonay is 46 jaar oud en werkzaam als huisarts en cosmetisch arts bij Medical Skin Clinic.

Merk je dat je richting de vijftig gaat?

"Soms wel, maar meestal niet. Ik voel me ook nog niet 46 jaar oud. Ik zou me misschien eens moeten gaan gedragen naar mijn leeftijd, maar dat lukt niet. Ik ben meestal een beetje hyper."

Botox

"Botox en fillers met mate. Ik doe het bij mezelf, thuis voor de spiegel. Ik ben begonnen met het wegwerken van mijn lelijke frons. In het begin wat frequenter dan nu. Tegenwoordig gebruik ik één tot twee keer per jaar botox en dat is genoeg. Mijn frons blijft goed weg."

"Verder heb ik fillers in mijn neus-lippenplooi en staat de PlexR nog op mijn verlanglijstje. O, en de HLH-facelift voor mijn nek."

Gezond leven

"Ik probeer gezond te leven. Behalve dat ik te veel werk, gaat dat me redelijk goed af. Ik sta sowieso elke ochtend op de loopband.
Mijn streven is om elke dag zo'n 10 kilometer te rennen. 's Ochtends een kwartier en 's avonds een uur. Ik voel me er heerlijk bij."

"Ik heb jarenlang geld gedoneerd aan de sportschool zonder dat ik er überhaupt mijn gezicht liet zien. Aan de ene kant was ik altijd te druk om te gaan en aan de andere kant gefrustreerd, omdat ik geen tijd had om naar de sportschool te gaan.
Nu heb ik een loopband voor mezelf gekocht en loop ik elke dag hard. Het is echt een win-winsituatie. Mijn adrenaline wordt hoger en ik krijg er meer energie van. Ik voel me echt opgewekt als ik heb gelopen."

Welke huidverzorgingsproducten gebruik je?

"Ik gebruik een combinatie van ZO Skin Health en de producten van SkinCeuticals. De focus ligt op het verkleinen van mijn poriën, vitamine C en zonbescherming."

"Reinigen is vanzelfsprekend de basis. Ik gebruik de Oilacleanse en daarnaast scrub ik ook mijn huid drie keer per week.
O, en ik heb de Cebatrol-pads met salicylzuur. Die zijn voor mij echt heilig. Verder is het vrij simpel: vitamine C van SkinCeuticals en een zonbescherming."


"'s Avonds is het ongeveer hetzelfde, alleen gebruik ik dan ook nog Retamax van ZO Medical."

Wat is jouw beautyzonde?

"Stress, als ik het te druk heb, dan zie je dat ook echt aan mijn huid. Ik haal soms te veel werk naar me toe. Het lukt me nog steeds niet om dat onder controle te houden.
Ik vind het fijn om met mensen te werken. Ik ben huisarts, maar daarnaast ben ik cosmetisch arts en doe ik huidbehandelingen. Dat is soms te veel."

"Ik hou van contacten maken, maar dat betekent dat ik soms tegen mijn eigen grenzen aan loop. Daar moet ik echt beter op letten."

Wat is jouw beautytip?

"Zorg goed voor je huid. Je huid is je grootste orgaan, daar moet je van houden. Denk niet alleen aan je hart, longen en je nieren, maar hou ook rekening met je huid. Dat betekent dus: niet roken, niet drinken en af en toe in de zon. Ja, de zon mag als je maar een goede zonbescherming gebruikt."

"Roken is echt desastreus voor je huid. Eigenlijk voor alles.. Ik kan ook niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om te stoppen met roken. En stress. En slecht slapen, dat heeft ook zo veel effect op je huid." (Lachend:) "Ik kan wel eindeloos tips blijven geven."

Welk cijfer geef je aan je huid?

"Nu een 8, maar vroeger niet hoger dan een 4. Ik had een onrustige huid, acne en grove poriën. Ik heb echt moeite moeten doen om het zo te krijgen zoals het nu is. Nog steeds is het een kwestie van goed onderhouden.
Met de producten van ZO Skin Health en SkinCeuticals heb ik het onder controle. Vooral sinds ik de CE Ferulic hebt toegevoegd. Die trekt snel in, voelt niet vet aan en is goed tegen stress. Ik merk echt verschil."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram