arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Silke van der Laan

Het gezicht van: Silke van der Laan

In 'Het gezicht van' vertellen vrouwen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Silke van der Laan.

Silke is 44 jaar en werkzaam als eigenaresse van Indigo Cosmetics.

Merk je dat je ouder wordt?

"Jazeker. Ik merk dat ik niet meer alles even goed kan onthouden, ik heb tegenwoordig echt een agenda nodig. En ik word ook niet meer zo mooi wakker, het heeft allemaal minimaal een halfuur nodig voor het weer z'n plek gevonden heeft. De herstelfase is ook langer. Als ik een nacht te weinig heb geslapen en te veel heb gedronken dan zie je het meteen terug in mijn gezicht."

Ik eet 'in theorie' gezond, ga 'in theorie' naar de sportschool en doe 'in theorie' ook nog twee keer in de week aan yoga. Uiteindelijk komt het erop neer dat ik overal een abonnement heb, maar vooral nooit ga.

"Ik vind het alleen niet zo erg. In ieder geval niet zo erg als zou moeten. Ik vind jeugdigheid trouwens niet per se mooi. Ik zie natuurlijk wel dat een jong gezicht mooi kan zijn, maar vaak vind ik het oninteressant. Voor mij is karakter belangrijker en ik vind een aantal oudere modellen vaak echt prachtig om naar te kijken. Dat verheerlijken van alles wat jong is, dat heb ik niet zo."

"Tijdens mijn modellencarrière ben ik in één week te dik, te dun, te lang en te kort geweest. O, en aan mijn armen mankeerde ook vaak alles. Gelukkig hangt mijn eigenwaarde er niet aan, maar dan nog moet je stevig in je schoenen staan. Nu ik ouder ben word ik meer geboekt om wie ik ben en mag ik tijdens een shoot gewoon mezelf zijn in plaats van een sexy pose aan te hoeven nemen waar ik me allesbehalve prettig bij voel."


"Er komt waarschijnlijk wel een punt dat ik het niet meer zo leuk vind. Ik hou van mooie kleren en heb ook een goed ontwikkelde, oppervlakkige kant die het fijn vindt om er iets moois van te maken. Ik realiseer me dat er een bepaalde leeftijd komt, dat je sommige dingen niet meer kan dragen. Ik vind dat alleen lastig om exact te bepalen, het is een redelijk grijs gebied."

"Ik hou van het leven, qua alles: eten, sociale dingen. Welzijn is meer dan alleen maar mooi en gezond zijn, het draait ook om plezier, met familie en vrienden. En daar hoort uit de band springen ook bij. Je hoeft niet alleen maar braaf te zijn. Je hebt als moeder natuurlijk een voorbeeldfunctie, maar je moet ook wel gewoon 'mens' kunnen zijn. Ik ben zelf ook graag stout en vind het dus ook niet zo erg als mijn kinderen stout zijn."

Wat is jouw huidverzorginsritueel?

"Ik geloof heel erg in goede verzorging, Je kunt veel met een crème bereiken, maar je moet er vroeg genoeg mee te beginnen, niet als je wangen al op je schoot hangen. Natuurlijk, het kan zeker niet met alle producten en ik geloof dat 95% niks voor je huid doet, maar ik heb zelf gezien wat cosmeceuticals voor je huid kunnen doen."

"Ik eet 'in theorie' gezond, doe 'in theorie' twee keer in de week aan yoga en ga ook nog 'in theorie' naar de sportschool. Uiteindelijk komt het erop neer dat ik een abonnement heb, maar vooral nooit ga. Maar ik doe ook veel goed en ik zal bijvoorbeeld nooit met make-up slapen.
Ik gebruik afwisselend de emerginC Scientific Organics Kombucha cleanser of de Aromatic Cream Tea Cleanser. Vooral als mijn huid wat droger is dan kies ik liever voor de romige cleanser. Ik kijk echt wat mijn huid op dat moment nodig heeft en probeer daar heel precies op in te springen. Ik merk soms dat mijn huid in één week verschillende behoeftes kan hebben."


"Ik gebruik ook standaard een vitamine C-serum en daarna de Crease Ease Emulsion. Daar zitten peptiden in die je cellen aanzetten tot het produceren van collageen en elastine en suikerverhardingen tegengaan. Ik geloof heel erg in peptides, omdat het zo belangrijk is om je huid gezond te houden. Ook als je botox en fillers gebruikt, dan is het essentieel om de conditie van je huid goed te onderhouden."

Wat is jouw beautytip?

"Weet wat je smeert en dat is vaak moeilijker dan je denkt. Er is niet alleen veel troep te koop, er is vooral ook veel kwaliteitsverschil in het advies. Ik sta er soms echt van te kijken welke adviezen er gegeven worden. Het is ook vaak allemaal zo agressief.
En kijk ook naar je eigen huid, dan heb je al de helft gewonnen. Probeer te zien of een crème werkt en als hij niks voor je huid doet, verander het dan. Kijk naar de signalen die je huid je geeft."

Heb je een beautyzonde?

"Ik geloof niet dat je één zonde hebt, maar dat het er meer zijn. Bij mij staat met stip op nummer 1: suiker. Redelijk onschuldig, dus ik accepteer hem ook gewoon."


"Op nummer 2 staat trouwens niet slapen. Ik haal heel vaak die 8 uur niet. Ik zie ook echt het verschil als ik wel genoeg slaap. Maar daar heb ik het EmerginC Vitality Mask voor. Dat gebruik ik als ik een aantal korte nachten achter elkaar heb gehad. Mijn huid zuigt dat masker dan ook echt op, maar je ziet dan wel meteen hoeveel je nog kan oplappen. Dat is toch altijd wel weer een fijne gedachte."

"Te weinig water drinken is ook een zonde. Ik kom echt niet aan die liter per dag. Misschien wel als je thee mee zou tellen, maar ik drink maximaal een glas water per dag. Volgens mij ben ik echt chronisch gedehydreerd."

Welk cijfer geef je aan je huid

"Eigenlijk heb ik alles: couperose, een droge huid, een vette T-zone, acne, rimpels en grove poriën, dus daarom moeten er zeker een paar punten vanaf. Aan de andere kant kan ik het met verzorging nog goed onder controle houden, dus dat zijn wel een aantal bonuspunten. Uiteindelijk kom ik op een acht uit."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram