arrowcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Sietske Atsma

Het gezicht van: Sietske Atsma

In 'Het gezicht van' vertellen vrouwen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Sietske Atsma.

Sietske is 34 jaar en owner van Wiemooiwilzijn.nl

34 jaar, in de bloei van je leven!

"Integendeel, het is gedaan... Ik krijg een slappe huid, ik ben ineens heel grijs en ik ben tot de ontdekking gekomen dat ik haar krijg op plekken waar het niet hoort. En alles komt ook tegelijkertijd. Het voelt alsof ik stomp in mijn maag krijg.
Ik lijk nu trouwens heel zuur, maar dat ben ik absoluut niet. Het grappige is ook dat naarmate ik ouder word, het me ook veel minder interesseert. Ik heb liever dat iemand tegen me zegt dat ik aardig ben, dan dat ik knap ben. En dat is vroeger wel anders geweest."

"Ik gebruik al 15 jaar botox en fillers. Ik ben er vroeg mee begonnen. Ik gebruik botox niet tegen veroudering, maar ik heb van mezelf een vrij norse kop. Ik merkte dat ik daardoor soms onbenaderbaar ben. Sindsdien gebruik ik een beetje botox in mijn frons, daar is het allemaal mee begonnen.
Verder heb ik Radiesse onder mijn ogen en fillers in mijn neus, kin en jukbeenderen. Het lijkt veel, maar het wordt eigenlijk steeds minder. Vroeger deed ik het veel regelmatiger, nu nog maar maximaal twee keer per jaar botox en fillers doe ik niet meer dan één keer per jaar."

Het zou mooi zijn als ik vegan zou eten vanwege de zielige diertjes, maar dat is het niet. Ik vind de maakbaarheid van het lichaam gewoon fascinerend.

"Iedereen denkt natuurlijk dat mijn lippen helemaal volgespoten zijn, maar die doe ik juist het minst. Ik heb ooit een allergische reactie gehad op een behandeling. Ergens in België na een avond stappen. Binnen twee seconden was mijn lip helemaal opgezwollen, ik heb er nog steeds littekens van.
Nu doe ik het liefst zo min mogelijk aan mijn lippen.
Heel sporadisch en mijn onderlip sowieso niet. Dat gelooft natuurlijk geen hond, maar ze zijn gewoon van nature zo vol."


Vegan

"Ik heb de neiging om eens in het halfjaar mijn dieet helemaal om te gooien. Ik vind het interessant om te zien hoe je lichaam functioneert op verschillende eetgewoontes. Dan ga ik extreem veel sporten en dan eet ik zo een kilo kip per dag.
Nu eet ik al een aantal maanden vegan. Het zou mooi zijn als ik het zou doen vanwege de zielige diertjes, maar dat is het niet. Ik vind de maakbaarheid van het lichaam gewoon fascinerend. En de maakbaarheid van het leven trouwens ook. Ik vind het heel leuk om te kijken hoe je reageert op bepaalde voedingsstoffen."

"Ik ben alleen wel een beetje klaar met dat vegan. Ik zit nu op het punt dat ik het nog een maand probeer, en dan ga ik er wel mee stoppen. Ik heb weinig energie en zit onder de pukkels. En ik eet eigenlijk alleen nog maar brood met pindakaas, dus ik kom er ook nog eens enorm van aan."

Verder ben ik heel lui: ik ga wel eens met make-up naar bed en als ik geen face wash voorhanden heb, kan ik ook zo mijn gezicht wassen met shampoo.


Hoe ziet jouw huidverzorgingsritueel eruit?

"Ik zou het liefst met gestyled haar, een opgemaakt gezicht en gestreken kleding de deur uit gaan, maar met een beetje mazzel douche ik en poets ik mijn tanden. Ik ben vooral heel lui."

"'s Ochtends gebruik ik de face wash van Image en als ik eraan denk nog een toner. Verder kijk ik naar de status van mijn huid en wat hij nodig heeft. Ik gebruik een aantal organic producten van EmerginC, maar niet uit nobele overwegingen. Het interesseert me namelijk echt niet wat ik op mijn gezicht smeer, als het maar werkt. Nu smeer ik weer even de Complexion Control, omdat mijn huid van slag is door dat hele 'vegan-gebeuren'."


"Ik weet wel dat als ik mijn huid beter zou verzorgen en consequenter zou zijn, dat mijn huid er dan beter uitziet. Dan zie je ook daadwerkelijk verschil. Ik doe er gewoon veel te weinig aan. Niks eigenlijk en ik doe ook niet of nauwelijks aan make-up, behalve af en toe een beetje mascara."

Wat is jouw beautyzonde?

"Ik rook al meer dan twintig jaar. En ook best veel. Dus dat is wel de ergste zonde. Alcohol valt mee, ik heb net vier maanden niet gedronken en drink nu af en toe weer een wijntje. Verder ben ik heel laks: ik ga wel eens met make-up op naar bed en als ik geen face wash voorhanden heb, kan ik ook zo mijn gezicht wassen met shampoo. Ik heb heel veel producten, maar ben gewoon ontzettend lui. Echt, ik heb er ook totaal geen probleem mee om bodylotion op mijn gezicht te smeren."

Wat is jouw beautytip?

"Go see the doctor. Er kan meer dan je denkt. Als je je ergens aan stoort ga dan naar een arts om te kijken of je het kan verhelpen."

Welk cijfer geef je aan je huid?

"Over mijn lichaam ben ik niet zo tevreden, ik heb striae, dus dat cijfer is niet hoog. Verder heb ik echt een hele makkelijke huid. Door het vegan-eten heb ik nu puistjes, maar normaal gesproken kan ik er alles mee doen. Ik geef mezelf wel een 8. En als ik zou stoppen met roken, misschien zelfs wel een 9."


Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram