arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Sharina Helderop

Het gezicht van: Sharina Helderop

In 'Het gezicht van' vertellen vrouwen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Sharina Helderop.

Sharina is 22 jaar werkzaam als marketingmanager bij de Praktijk voor Injectables.

22 jaar, verzorg je je huid überhaupt op die leeftijd?

"Tot voor kort niet, maar dat is het afgelopen jaar wel veranderd. Ik heb eigenlijk altijd heel slecht voor mijn huid gezorgd. Met de kennis van nu, kun je het bijna mishandelen noemen. Ik heb mijn gezicht eigenlijk nooit gereinigd. Liet mijn make-up er gewoon op zitten en zonnebrandcrème smeren deed ik ook niet.
Dat is nu wel anders: ik maak mijn gezicht schoon, scrub en hydrateer mijn huid en bescherm me tegen de zon."

Ik rook. En ook nog eens veel te veel. Elke sigaret is er natuurlijk één te veel, maar ik rook soms wel anderhalf pakje per dag.

"Ik heb al jaren een moeilijke huid en last van acne, maar sinds ik voor mijn huid zorg is het een stuk beter. Mijn huid is voor het eerst rustig, ik zie echt een verbetering.
En ik gebruik ook sinds kort een SPF. Ik weet hoeveel schade de zon kan veroorzaken en die gevolgen wil ik graag uitbannen. Ik rook nog wel, dus ik ben er nog niet helemaal. Maar ik heb al een aantal stappen in de goede richting genomen. De eerste stap was mijn huid beter verzorgen en ervoor zorgen dat mijn poriën niet meer verstopt zijn en nu moet ik steeds meer gaan doorpakken."


Spider naevus

"Ik heb spider naevus, een vaataandoening. Het kan geen kwaad, maar ik vind het er niet uitzien. Heel storend. Ik heb allemaal kleine rode vlekken die ik wanhopig probeer te camoufleren. Sommige 'spiders' trekken ook weer weg, maar op mijn neus blijven ze zitten. Ik vind het echt geen gezicht.
Ik gebruik nu nog geen botox of fillers, maar ik kan me wel goed voorstellen dat je iets laat doen. Ik wil graag mijn spiders laten behandelen, dus er staat nu een laserbehandeling op de planning, maar ik moet eerst nog even sparen. Ik vind die vaatjes niet mooi, maar ik kan heus nog wel een paar jaar door."

Gezond leven

"Gezond, gezond, wat is gezond? Ik rook en ik sport niet, maar ik eet wel regelmatig en gevarieerd. Gezond betekent voor mij dat ik voldoende eet en lekker in mijn vel zit. Ik doe niet aan calorieën tellen, maar ik zorg er wel voor dat ik voldoende vitamines binnenkrijg, genoeg drink en minimaal 9 uur per nacht slaap. Dat voelt goed en past bij wie ik ben. En of dat nou gezond is... Voor mij voelt het als gezond."

Hoe ziet jouw huidverzorgingsritueel eruit?

"Ik heb net een heel oogdrama achter de rug door micellair water. Het is echt een ramp voor je ogen. Het kan zelfs gevaarlijk zijn, zeker als je lenzen draagt. Het micellair water trekt vuil aan dat niet oplosbaar is in traanvocht. Bij mij is het uitgemond in een oogontsteking met zichtverlies. Het herstelt zich goed, maar dat spul komt er bij mij dus nooit meer in."

"Ik gebruik alleen nog maar producten voor een droge en gevoelige huid. Ik reinig mijn huid met de Milky Cleanser Lotion van Epionce en ik heb een tijd geleden ook de poederreiniger van Clinique ontdekt. Dat is heel handig; op het moment dat het nat wordt ontstaat er een soort schuim met korrels en dan kan je je huid scrubben onder de douche."

"Als ik geen oogmake-up gebruik, sta ik ongeveer 10 minuten per dag voor de spiegel. Ik heb een primer met SPF en dat scheelt veel tijd. Het fijne aan het Ultrashield van Epionce is dat het ook een tint heeft. Dus als ik als 'Koos make-uploos' de deur uit wil dan kan dat, want het camoufleert ook mijn oneffenheden."


Wat is jouw beautytip?

"Mijn tip is dat je tijd maakt om je huid goed te verzorgen. Als je tijd maakt om je make-up te verwijderen en om de juiste producten te gebruiken, dan krijg je er vanzelf lol in. Geen tijd is een verkeerde instelling, het ligt er gewoon aan waar je je prioriteiten legt. Er is een wezenlijk verschil tussen geen tijd hebben, of er geen tijd voor willen maken."

Wat is jouw beautyzonde?

"Absoluut roken. En ook nog eens veel te veel. Elke sigaret is er natuurlijk één te veel, maar ik rook soms wel anderhalf pakje per dag. Ik zou wel willen stoppen, maar het lukt niet. Ik heb snel last van mijn keel, dus ik ben me er wel steeds meer bewust van hoe slecht het is. En ik geef er trouwens ook een hoop geld aan uit. Er gaat per maand meer uit aan sigaretten dan aan huur. Dat is toch zonde?
Ik denk dat ik nu in een fase ben beland dat ik langzaam wil gaan stoppen. Niet in één keer, het is een geleidelijk proces dat ik doormaak. Maar ik denk dat het geen 10 jaar meer duurt."

Welk cijfer geef je aan je huid?

"Een 7,5, want mijn huid is nog steeds onrustig. Misschien vergroot ik het uit, maar ik ben nog niet helemaal tevreden."


Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram