arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Saskia van Aart

Het gezicht van: Saskia van Aart

In 'Het gezicht van' vertellen vrouwen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Saskia van Aart.

Saskia is 33 jaar werkzaam op de productafdeling van Basic-Fit.

Merk je dat je de dertig gepasseerd bent?

"Ik ben er dus niet zo heel erg mee bezig. Ik merk alleen wel dat het afvallen minder makkelijk gaat. Vroeger at ik gewoon een aantal dagen even wat minder en dan was ik meteen al wat kilo's kwijt. Dat is nu echt anders, ik denk dat hormonen ook een rol spelen. Ik heb bijvoorbeeld in de week voor mijn menstruatie vaak meer trek in koolhydraten en suikers en na mijn cyclus heb ik meer behoefte aan gezond eten. Het scheelt soms ook wel een paar kilo, dan ben ik na mijn menstruatie ineens een paar kilo lichter."

Er is bij mij geen tussenweg: of ik ga ervoor, of ik laat alles los. Ik kan de balans niet zo goed vinden.

"Ik heb de laatste paar maanden weinig gesport en minder gezond gegeten. Ik was het helemaal zat. Ik heb heel lang heel fanatiek in de sportschool getraind en ook veel hardgelopen, maar ik was het gewoon even beu. Ik had last van mijn knieën en heb vier maanden niks gedaan. Helaas zie je het wel gelijk. Zo lang als het duurt voordat je resultaat hebt, zo snel wordt het slecht. Maar het is ook niet goed om jezelf altijd maar te pushen. Nu heb ik het weer opgepakt, het is mijn doel om voor de zomer weer fit te worden."

"Ik zit wel lekker in mijn vel. Werk en privé zijn in balans. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik gelukkig ben, ik heb een leuke relatie en heb het ook naar mijn zin op mijn werk. Als één van de twee niet helemaal goed zit, dan werkt dat overal in door. Ik werk heel hard, dus als ik stress heb, dan vind ik dat moeilijk om naast me neer te leggen."


"Ik ben op de leeftijd aangekomen dat ik serieus moet gaan nadenken over kinderen, een belangrijke levensvraag. Ik heb alleen nog niet de drang, iets houdt me tegen. Ik ben nog zo aan mijn vrijheid gehecht en kan ook niet zeggen of ik dat op wil geven. Ik kan natuurlijk ook geen 10 jaar meer wachten, en voel ook een bepaalde druk van de maatschappij. Ik vind het moeilijk en denk er wel over na, maar ik heb die kinderwens gewoon niet zo sterk."

Hoe ziet jouw huidverzorgingsritueel eruit?

"'s Ochtends reinig ik mijn gezicht onder de douche. Ik heb geen apart product, gebruik gewoon de zeep waar ik me ook mee was, Petit Marseillais. Niks bijzonders hoor, kan je gewoon bij de Albert Heijn krijgen, maar ik vind hem zo lekker."

"En verder niet zoveel bijzonders. Ik gebruik Sisley Hydra Global, ook zo fijn. Het is een crème, maar als je hem op je huid smeert wordt het meer een olie. Ik heb het gevoel alsof mijn huid gewoon zo goed op dit product reageert. Ik heb ook niet de behoefte om over te stappen op een ander merk, als je eenmaal iets hebt gevonden wat bij je huid past, dan blijf je daar toch bij?"

"Ik heb heel lang geen zonnebrandcrème gebruikt, het kon niet bruin genoeg zijn, maar nu gaat factor 50 echt overal mee naartoe. Na twee weken vakantie ben ik bij wijze van spreken nog net zo wit als toen ik het vliegtuig instapte... Ik ben alleen te laat, alle jaren dat ik geen zonnebrandcrème heb gebruikt tellen mee, met als gevolg dat ik nu pigmentvlekken op mijn wangen heb."


"Ik weet niks van botox of fillers, maar ik zou wel de pigmentvlekken op mijn wangen willen laten laseren. Verder ben ik er niet zo mee bezig. Ik weet wel dat ik er niet op tegen ben, op den duur zou ik ook graag een borstvergroting willen."

Wat is jouw beautyzonde?

"Snoep. In een slechte periode eet ik heel veel, dan vind ik het lekker om in de auto iets van snoep te hebben en dan 's avonds op de bank ook nog eens chocolade. Nu snoep ik niet meer en is mijn voedingspatroon helemaal strikt. Er is bij mij geen tussenweg: of ik ga ervoor, of ik laat alles los. Ik kan de balans niet zo goed vinden."

"Ik train nu weer 3/4 keer per week en probeer suiker zo veel mogelijk te vermijden. Dat is toch wel mijn grootste valkuil. In aanloop naar de zomer eet ik nu iets minder koolhydraten en meer eiwitten (wake-up eiwitshake!) en dus geen snoep en chocolade meer. Het voordeel van veel snoepen is dat ik meteen resultaat zie als ik ermee stop."

Wat is jouw beautytip?

"Dat vind ik lastig om uit te leggen. Ik denk dat rust heel belangrijk is, even alles om je heen negeren. Je kan bijvoorbeeld alleen afvallen als je daarvoor ruimte in je hoofd hebt. Je bent verantwoordelijk voor je eigen geluk, dus ik denk dat mijn tip is om vaker te luisteren naar dat stemmetje in je hoofd."

Welk cijfer geef je aan je huid?

"Ik weet dat ik er veel te weinig aan doe. Ik denk dat ik mezelf een 7 geef. Ik heb geen goede huid, maar zeker ook geen slechte. Geen problemen, het enige is dat ik die pigmentvlekken niet zo mooi vind."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram