arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Sarah Piening

Het gezicht van: Sarah Piening

In 'Het gezicht van' vertellen vrouwen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun beautyzonde en geven ze een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Sarah Piening.

Sarah is 34 jaar en werkzaam als eigenaresse van Beauty Bewust.

Merk je dat je ouder wordt?

"Ja, onwijs. (Lachend:) Sinds mijn dertigste heeft het verval zich ingezet. Ik vond het totaal niet erg, maar nu ik bijna 35 jaar word, is het toch wel een ander verhaal. Kleine stapjes worden ineens rasse schreden. En als ik het bont heb gemaakt in het weekend, dan moet ik minimaal twee dagen herstellen. Shit."

"Ik vind het raar... Over 5 jaar ben ik veertig en dat is gewoon echt 'oud'. Wat ik vooral merk is dat mijn huid verandert. Mijn ogen zijn echt een punt van zorg. Ik zou me er eigenlijk niet druk om moeten maken en het past niet bij mijn filosofie, maar ik vermoed dat ik niet onder een ooglidcorrectie uitkom. En ik wil ook geen botox, maar als ik naar mijn ogen kijk, dan denk ik dat ik over 10 jaar mijn principes moet laten varen."

Ik ben een tijdlang bijna obsessief bezig geweest met gezond eten. Mijn hele leven stond in het teken van afvallen, vegan en superfoods. Ik was er bijna de hele dag mee bezig, ook extreem sporten, dat soort dingen.


Milieubewust

"Mijn missie is om zo milieubewust mogelijk te leven. Natuurlijk scheid ik mijn afval, maar ik probeer ook alleen met organic en/of afbreekbare producten te werken. Helaas is niet alles biologisch afbreekbaar, maar ik probeer in ieder geval zo milieubewust mogelijk te zijn.
In mijn huis is ook heel veel tweedehands. Behalve mijn Marokkaanse tapijt heb ik bijna al mijn meubels op Marktplaats gevonden. Ik kan niet uitleggen waarom ik het doe, maar waarom niet eigenlijk? Het is mijn manier om een steentje bij te dragen aan een betere wereld."

"Ik ben een tijdlang bijna obsessief bezig geweest met gezond eten. Mijn hele leven stond in het teken van afvallen, vegan en superfoods. Ik was er bijna de hele dag mee bezig, ook extreem sporten, dat soort dingen.
Nu is alles weer normaal en heb ik er zelfs een beetje een afkeer van gekregen. Als ik zin heb in een hamburger, eet ik gewoon een hamburger. En als ik geen zin heb om te sporten, blijf ik lekker op de bank zitten."


Hoe ziet jouw huidverzorgingsritueel eruit?

"Ik hou van snel. Keep it simple is mijn motto. Dat is misschien niet helemaal verantwoord als schoonheidsspecialiste, maar ik wil niet laag over laag smeren.
Ik wil 's ochtends opstaan en eigenlijk alleen een toner en een dagcrème gebruiken. Op zondag kan ik er dan altijd nog voor kiezen om iets uitgebreider voor mijn huid te zorgen met een masker of iets dergelijks, maar de rest van de week ben ik meer van het handig en snel klaar."

"Ik heb een moeilijke huid en kan niet zomaar elke crème op mijn gezicht smeren. Ik gebruik de producten van EmerginC. Mijn huid heeft echt een cosmeceutical nodig.
Naar mijn mening zul je als je echt huidproblemen hebt, meer moeten doen. Met alleen natuurlijke en biologische producten kom je er dan niet. 'Don't let the perfect be the enemy of the good'."

Gebruik nooit Nivea. Daar is nog nooit iemand mooier van geworden, niemand niet. Die blauwe pot moet echt verboden worden.

"Ik reinig mijn gezicht met de Pomegranate Cleanser en daarna gebruik ik de toner met lavendel. Daar reageert mijn huid zo goed op, want die werkt antiseptisch. En daarna mix ik de Earth Hydrating Phytelene Cream met de Sun SPF 30+. Ik vind het fijn dat je die twee producten makkelijk met elkaar kunt mengen."

"Af en toe gebruik ik tussendoor de Blue Poppy Peel of de Triple Treat Peel. En in de zomer wat vaker een masker met vitamine C. Zo pas ik mijn huidverzorging telkens aan."Wat is jouw beautyzonde?

"Suiker. Heel saai, maar ik ben echt verslaafd aan chocolade. En ondanks dat Tony Chocolonely duurder is, hou dan wel weer vast aan mijn principes. (Lachend:) Ik kies dan natuurlijk wel voor de wereldverbeterende chocolade. Serieus: puur zeezout, pecan of karamel is gewoon da bomb."

Wat is jouw beautytip?

"Wat moeilijk! Ik heb natuurlijk heel veel tips. Maar als ik het bij één tip moet houden, dan is het: zeg nooit, nooit. Roep niet te snel: je moet nooit supplementen slikken of je moet nooit vitamine A gebruiken. Schoonheid is zo persoonlijk."

Wat voor de één werkt, hoeft niet per se voor een ander ook goed te zijn. Het woord 'nooit' is zo veroordelend.
Voor de één werkt vitamine A-zuurcrème namelijk heel goed en de ander krijgt er irritatie van. Elke huid is en reageert weer anders.
Hoe meer je leert, hoe minder je weet."

"Eén ding waarvan ik trouwens wel 'nooit' zeg: gebruik nooit Nivea. Daar is nog nooit iemand mooier van geworden, niemand niet. Die blauwe pot moet echt verboden worden. Althans, niet voor je gezicht. Dat is het enige waarvan ik wel zeg: nooit."

Welk cijfer geef je aan je huid?

"Ondanks dat ik vaak gedoe heb, is mijn huid wel in een goede conditie. Ik heb een lichte vorm van rosacea, dus mijn huid is heel snel rood. Ik hoef maar een uur te weinig te slapen en ik zit onder de ontstekingen. Toch ben ik wel tevreden, ik geef mijn huid wel een 8."

"Dat is ook het voordeel van ouder worden, je krijgt een andere mindset. Ik ben sneller tevreden met mezelf, meer chill."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram