arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Sanny Verhoeven-Ruis

Het gezicht van: Sanny Verhoeven-Ruis

In 'Het gezicht van' vertellen vrouwen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Sanny Verhoeven-Ruis.

Sanny is 31 jaar en werkzaam als presentratrice en YouTuber.

Merk je dat je ouder wordt?

“Sinds mijn dertigste merk ik dat mijn huid anders wordt, ouder. Het valt me op dat alles aan het veranderen is. Ik heb geluk met mijn lichaam en heb een snelle stofwisseling, maar ik merk wel dat het allemaal trager wordt.”

“Ik verdiep me sinds kort ook steeds meer in allerlei informatie over de huid. Ik interesseer me ineens voor anti-aging en ben aan het kijken hoe ik het ouderdomsproces op een natuurlijke manier tegen kan gaan."

"Ik ben niet per se tegen botox of plastische chirurgie, maar als het niet hoeft, dan liever niet. Ik probeer het ouder worden ook gewoon te accepteren. Lijntjes en rimpels hebben ook z’n charme, maar als mijn oogleden zouden gaan hangen, dan zou ik er wel wat aan willen laten doen. Het komt er eigenlijk op neer dat ik dus niet heel negatief ben, maar dat ik ook weer niet gelijk sta te springen van enthousiasme.”


“Ik probeer zo gezond mogelijk te leven, maar hanteer wel de 80/20-regel. Dat betekent ik voor het grootste gedeelte zo min mogelijk troep eet: geen bewerkt voedsel, geen kant-en-klare producten en bij voorkeur ook biologisch. De overige 20% bestaat uit Tony's Chocolonely. Heel veel Tony's Chocolonely. (Lachend): eigenlijk vul ik die hele 20% met niks anders dan met Tony's Chocolonely.”

“Ik leef niet helemaal als een non en eet trouwens wel gewoon koolhydraten zoals rijst, pasta en (spelt)brood, maar koffie drink ik dan weer niet. Alcohol daarentegen… Ik hou wel van een feestje.”

Hoe ziet jouw huidverzorgingsritueel eruit?

“Ik reinig mijn gezicht altijd onder de douche met een facewash van Neoderma. Daarna gebruik ik het Blue Blood-serum, ook van Neoderma of een serum van Aesop. Ik wissel mijn serum en crème af. Ik gebruik elke dag iets anders. Qua crème switch ik tussen Vichy en Nivea. Ik heb het gevoel dat het dan allemaal beter werkt, dat je huid lui wordt als je elke dag hetzelfde doet. Ik wissel dus qua werkstoffen, dan heeft mijn huid telkens wat anders te doen.”

“Ik ben gevoelig voor pigmentvlekken, dus ik zou elke dag een zonnebrandcrème moeten gebruiken, maar dat doe ik dus niet. Helpt het als ik zeg dat mijn dagcrème wel een factor heeft? Ik vind het namelijk wel echt belangrijk.”

"En ik geloof heel erg in beauty van binnenuit. Als ik me goed voel, dan straal ik ook. Ik sta altijd even stil bij de mooie dingen in het leven: schijnt de zon? Hoe voel ik me? Als ik goed geslapen heb, lekker in mijn vel zit en veel energie heb, dan straal ik ook."


Wat is jouw beautyzonde?

“Ik ben best braaf, maar kan wel veel drinken. Ik ga graag naar festivals en dan gebruik ik ook weleens een pilletje. Ik zie dat niet echt als een zonde. Sterker nog, het opent ook heel veel spirituele deuren. Ik doe het niet zo vaak meer, want ik krijg die deuren tegenwoordig ook open zonder drugs. Al met al gebeurt het een paar keer per jaar, is het dan ook een zonde?”

Wat is jouw beautytip?

"Concentreer je op de positieve dingen in het leven. Probeer ervoor te zorgen dat je blij wordt. Ongemerkt ben je op een dag namelijk best vaak negatief. Roddelen, een mening vormen en oordelen valt daar allemaal onder. Het bepaalt niet alleen je humeur voor de rest van de dag, maar het zegt iets over hoe je in het leven staat. Door alleen al stil te staan bij een negatieve gedachte, heb je vaak al de eerste stap gezet, dan wordt het vaak meestal vanzelf minder.”

“Lukt het je niet minder negatief te zijn, kijk dan naar waar je dankbaar voor bent. Maak er voor mijn part een moodboard van, maar focus je op de positieve dingen. Je verandert hiermee letterlijk je ‘fibe’. Ik ben er heilig van overtuigd dat je op deze manier andere mensen aantrekt en dat je leven leuker wordt. Heb lol, dat werkt in alles door.”

Welk cijfer geef je aan je huid?

“Ik twijfel tussen een 8 en een 9. Ik denk dat ik naar een 9 neig, omdat ik helemaal geen last heb van oneffenheden. Het enige waar ik me wel een beetje zorgen om maak zijn mijn pigmentvlekken. Ik ben best gevoelig voor pigmentatie, terwijl ik geen hormonen slik of zwanger ben. Dus dat is wel een dingetje en echt iets om rekening mee te houden…”

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram