arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Sandra Quartel

Het gezicht van: Sandra Quartel

Elke zaterdag vind je hier de rubriek: Het gezicht van. Hierin vertellen onbekende en bekende mensen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Sandra Quartel.

Sandra is 45 jaar en werkzaam als businesspartner bij EQology.

Voel je je ook 45 jaar?

"Ik heb dus helemaal niets met leeftijd. Voor mij is het gewoon een getal en ik moet ook altijd nadenken hoe oud ik ben. Ik heb ook een jonge ziel, qua geest ben ik 32 jaar. (Nadenkend): Ja, wel de dertig voorbij. Dat voelt wel als een fijne leeftijd."

"Aan de buitenkant zie je natuurlijk wel dat ik ouder word. Mijn huid wordt slapper, ik heb meer rimpels en als ik moe ben, dan zie je dat terug in mijn gezicht. Dat ik me jong voel, wil niet zeggen dat ik het leuk vind om ouder te worden. Ik gebruik voeding als medicijn om het verouderingsproces tegen te gaan.""Ik probeer ook zo veel mogelijk buiten te zijn. We zijn lichtwezens en ik ben van mening dat we te veel achter glas zitten. Ik hou van de natuur en wil het liefst buiten zijn en veel bewegen. Ik denk dat we met behulp van gezond eten en beweging heel mooi oud kunnen worden."

Suiker zie ik als gif. Je voelt je zo veel beter als je geen suiker eet: helderder, energieker, gezonder én vitaler.

"Ik vind het belangrijk om op een andere manier naar de natuur te kijken. Bewust worden van het oergevoel en bijvoorbeeld met de seizoenen mee eten."

"Nadat bij mijn dochter een suikerallergie geconstateerd is, eten we puur natuur. Geen bewerkt voedsel, geen kant-en-klaarmaaltijden of voorverpakt eten. Suiker zie ik als gif. Je voelt je zo veel beter als je geen suiker eet: helderder, energieker, gezonder én vitaler.

"En het is ook helemaal niet nodig om suiker te eten. Dadels en vijgen kun je ook heel goed gebruiken als je behoefte hebt aan zoet. Soms gebruik ik kokosbloemsemsuiker, maar je kunt bijvoorbeeld ook abrikozen gebruiken als je een taart wilt bakken."

Wat is jouw huidverzorgingsritueel?

"Behalve rozenwater om mijn gezicht te reinigen, gebruik ik verder niks. Mijn huidverzorging bestaat uit water, lucht en aarde. Ik gebruik bijna geen producten, maar zie de buitenlucht als mijn 'crème'. De zon, vitamine D en gezond eten zijn de dagelijkse verzorging van mijn huid."

"Heel sporadisch maak ik een masker van natuurlijke producten zoals avocado, honing en kokosolie. Dat vind ik gewoon leuk om te doen, maar ik moet zeggen dat ik ook echt fan ben van kokosolie."

Visolie

En ik zie visolie ook als verzorging voor mijn huid. Het is vooral belangrijk dat de verhouding tussen omega 3 en 6 goed is. Als je te veel omega 6 binnen krijgt, dan neem je niet alleen voedingsstoffen minder makkelijk op, maar kan je ook te maken krijgen met sluimerende ontstekingen. Door een disbalans te herstellen is er ruimte om afvalstoffen sneller af te voeren. Hiervoor voel je je beter, heb je meer energie en dat zie je aan je huid.""En Revitalash. Ik heb dit product cadeau gekregen en ik kan niet anders zeggen dan dat het echt enorm goed werkt. Zo goed dat ik bijna mijn wimpers wilde bijknippen. Ik zou er zelf nooit voor gekozen hebben, omdat ik eigenlijk tevreden ben met mijn wimpers, maar ik vind het echt een mooi product.
Met behulp van botanische werkstoffen, voed je je wimpers. Ik heb nog nooit zulke lange wimpers gehad. Ik kreeg steeds de vraag of ze nep waren. Ik hou niet zo van overdone, dus ben nu even tijdelijk gestopt."

Wat is jouw beautytip?

"Wees tevreden. Als je gelukkig bent, dan straal je dat ook uit en maakt het ook totaal niet uit hoe je eruitziet. Ik vind mijn ogen bijvoorbeeld heel mooi en als ik lekker in mijn vel zit, dan zie je dat ook gelijk terug. Zolang je een mooie energie hebt, ben je aantrekkelijk."Wat is jouw beautyzonde?

"Ik vind het vreselijk van mezelf, maar ik ga dus te laat naar bed. 's Avonds ben ik vaak nog zo druk dat ik te lang doorga. In mijn enthousiasme vergeet ik dan de tijd. En te weinig water drinken, dat schiet er soms ook bij in. Het stomme is dat ik weet dat ik me zo veel beter voel als ik daar beter op let."

Welk cijfer geef je aan je huid?

"Een 7. Ik zie aan mijn huid dat ik druk ben, dat ik te weinig slaap. Ik probeer mezelf nu ook meer rust te gunnen. Met behulp van yoga en pilates wil ik mijn innerlijke balans weer herstellen. Vorig jaar rond deze tijd was ik minder druk en toen gaf ik mezelf een 8."


Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram