arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Samantha Oudenbroek

Het gezicht van: Samantha Oudenbroek

Elke zaterdag vind je hier de rubriek: Het gezicht van. Hierin vertellen onbekende en bekende mensen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Samantha Oudenbroek.

Samantha is 28 jaar en werkzaam als manager operations bij Neoderma Benelux.

De dertig staat voor de deur...

"Theoretisch niet. Ik ben geboren op 29 februari, dus het duurt nog heel lang voordat ik officieel dertig word. Ik hecht totaal geen waarde aan mijn leeftijd, maar ik wil wel heel graag moeder worden. Er staat natuurlijk geen leeftijd voor, maar als ik eerlijk ben, vind ik mezelf al redelijk oud. Ik had altijd in gedachte dat ik rond mijn 25ste moeder zou worden, maar het is me tot nu toe nog niet gegeven."

Als God had gewild dat ik sla en groente zou eten, dan had hij wel een konijn van me gemaakt. Groente is gewoon niet aan mij besteed.

"Ik heb wel altijd gesport, maar dat doe ik nu niet meer. Ik heb een drukke baan en 's avonds ben ik gewoon echt kapot. Dan krijg ik heel vaak de tip dat ik dan juist moet gaan sporten, voor meer energie, maar dan denk ik stiekem: 'nu moet je juist je mond dichthouden'. Ik heb er gewoon geen zin in. Ik vind het heerlijk om op de bank neer te ploffen, Netflix aan en te chillen..."


"Ik ben ook niet zo'n gezondheidsfreak. Ik ben een moeilijke eter en zeg altijd: "Als God had gewild dat ik sla en groente zou eten, dan had hij wel een konijn van me gemaakt. Groente is gewoon niet aan mij besteed. Echt niet. Ik ben soms best jaloers op al die meiden die tijdens de lunch een gezonde salade eten, maar ik moet dat echt niet. Ik hou meer van geroosterd brood met Nutella, een saucijzenbroodje, kip kerrie en roti. Dat vind ik echt lekker."

Antidepressiva

"Ik heb lange tijd antidepressiva geslikt en ben hierdoor heel veel aangekomen. Ik denk dat het wel 30 kilo is, als het niet meer is. Het was geen keuze, ik moest deze medicijnen wel slikken. Zonder antidepressiva kon ik gewoon niet functioneren, ik was echt diep- en diepongelukkig.
Ik ben best trots op mezelf, want ik heb de medicatie nu bijna helemaal afgebouwd en voel me nog steeds supergoed. Ik kan nu gewoon normaal functioneren, kennelijk zit het voor een deel dus ook tussen mijn oren. Ik heb ook echt een doel, want je mag geen antidepressiva slikken als je zwanger bent."

Hoe ziet jouw huidverzorgingsritueel eruit?

"Als ik wakker word, poets ik eerst mijn tanden. Mijn gezicht reinig ik het liefst onder de douche en anders onder de kraan. De ene keer gebruik ik de Neoderma Liquid Soap en de andere keer de Cleansing Cream, ik wissel het een beetje af. Daarna gebruik ik de Tonic Lotion en de Blue Blood Gel, die laat ik altijd even intrekken."


"Ik vind de Neoderma Hydration Plus fijn, maar de Advanced Power Lift vind ik ook lekker, daar zit ook gelijk een factor in.
Verder doe ik niet zo veel aan mijn huid. Ik heb een normale huid met een gecombineerde T-zone. Mijn voorhoofd en neus hebben de neiging om aan het eind van de dag nog wel eens vet te worden, maar daar doe ik meestal ook niks aan. Ik heb een makkelijke huid, ik heb bijvoorbeeld geen last van onzuiverheden of acne. Wel pigmentvlekken, maar die zijn ontstaan door een combinatie van antidepressiva en de zon."

Wat is jouw beautytip?

"Mijn beautytip is om vaker naar de schoonheidsspecialiste te gaan voor een dieptereiniging met een comedonenlepel. Daarmee haal je zo veel meer vuil uit je huid. Voor het verwijderen van mee-eters op je neus is hij echt heel handig. Je moet hem alleen niet thuis gaan gebruiken, zeker niet als je niet weet hoe je ermee om moet gaan."

"Mag ik nog een tip geven? Ga slapen met een masker, zeker als je een droge huid hebt. Als je hem de hele nacht laat intrekken, dan word je echt wakker met een zacht babyhuidje."


Wat is jouw beautyzonde?

"Ik weet het allemaal: reinig je huid, ga nooit slapen met make-up, ga regelmatig naar de schoonheidsspecialiste, maar ik doe het zelf dus niet altijd. Dat vind ik echt een beautyzonde. Maar ik heb er ook gewoon niet altijd zin in. Als ik klaar ben met werken, wil ik gewoon lekker naar huis. En het is ook lastig als je zelf in het vak zit. Ik ben best kritisch en kan niet ontspannen terwijl ik in de stoel lig. Ik blijf het moeilijk vinden om zaken en privé gescheiden te houden."

Welk cijfer geef je aan je huid?

"Een 8,5. Ik ben eigenlijk wel heel blij met mijn huid. Het enige wat me stoort zijn de lijntjes in mijn voorhoofd. Mijn pony verdoezelt een hoop, maar ik heb daar echt rimpels. Ik heb ook lijntjes rond mijn ogen, maar dat komt, omdat ik zo veel lach. Daar ben ik dus juist blij mee."

"Ik heb gewoon veel mimiek als ik praat en dat zie je in mijn gezicht terug. Eéns in de zoveel tijd botox en dan zie je er niks meer van. Ik moet trouwens weer, maar zie alleen zo tegen de behandeling op. Ik ben echt niet kleinzerig, maar ik vind een naald in mijn gezicht zo'n pijn doen."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram