arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Sabine Cornelissen

Het gezicht van: Sabine Cornelissen

In 'Het gezicht van' vertellen vrouwen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Sabine Cornelissen.

Sabine is 39 jaar en werkzaam bij Cordent.

Merk je dat je ouder wordt?

"Ja, maar ik vind het vooral leuk. Ik vind 39 jaar ook echt een goede leeftijd. Ik heb het gevoel alsof op dit moment alles klopt en ik ben waar ik graag zou willen zijn. Ik ben gelukkig met mijn gezin, heb een fijne baan en voor mijn gevoel klopt op dit moment alles.
Ik voel me zeker en weet exact wat ik wil. Ik ben innerlijk ook echt een stuk sterker dan 20 jaar geleden. Ik zit goed in mijn vel en ben daardoor ook minder onzeker."

"Natuurlijk zie ik het aan mijn huid, die is minder elastisch en alles gaat langzaam maar zeker zakken. En als ik het een periode druk heb en niet kan sporten, dan zie ik dat meteen. Alles wordt zachter, maar ik voel me ook gelijk minder fit. En ik merk dat ik dan ook stijver word, meer last heb van mijn gewrichten."


"Ik heb nog geen behoefte aan botox en fillers. Ik weet er eigenlijk ook weinig van, het zit nog niet in mijn systeem. Ik vind het ook niet erg dat je ziet dat ik bijna veertig ben. Je mag het ook wel zien dat ik ouder word. Natuurlijk baal ik dat je het ziet als ik weinig heb geslapen, maar het hoort er toch ook gewoon bij?"

Het is niet altijd makkelijk om te doen wat in je hoofd zit, naar je gevoel te luisteren. Dat heb ik ook moeten leren met het ouder worden. Maar nu ga ik mijn eigen weg en dat helpt, dat straal ik hopelijk ook uit.

"Ik probeer zo gezond mogelijk te leven, want in tegenstelling tot het verouderingsproces is dat wel iets wat ik zelf in de hand heb. Als ik niet gezond leef, dan baal ik ook echt van mezelf. Ik merk het ook meteen aan mijn conditie. Maar in plaats van bij de pakken neer te gaan zitten, neem ik me voor om weer beter te eten, meer te slapen en meer te sporten."


Hoe ziet jouw huidverzorgingsritueel eruit?

"Ik gebruik de producten van het merk Babor. Het heeft niets met mijn Duitse achtergrond te maken, want ik ben er per toeval mee in aanraking gekomen. Het voelt gewoon goed: de crème is fijn en de geur is lekker. Ik ben nogal kieskeurig, vind niet altijd alles lekker wat ik op mijn gezicht smeer, maar bij Babor bevalt alles eigenlijk al vanaf het begin af aan."

"Ik reinig mijn gezicht meestal 's avonds. Het komt heus weleens voor dat ik het vergeet, maar in principe probeer ik het wel altijd te doen. Ik gebruik Babor Phytoactive, die vind ik echt heerlijk. Het is een soort schuim dat in een crème verandert. Je moet hem eigenlijk combineren met een blauwe fles, maar dat vind ik niks. Het moet bij mij vooral makkelijk en snel zijn.""Ik heb de dagcrème, oogcrème en de ampullen, die gebruik ik als mijn huid heel droog is. En de zonnebrandcrème van Babor vind ik ook echt top. Sinds ik die gebruik heb ik nooit meer een rode huid."

Wat is jouw beautytip?

"Lachen. Als je lekker in je vel zit, heb je automatisch een mooie uitdrukking. Het is een cliché, maar lekker in je vel zitten is zo belangrijk. Ik krijg vaak complimenten dat ik zo veel lach.
Het is niet altijd makkelijk om te doen wat in je hoofd zit, naar je gevoel te luisteren. Dat heb ik ook moeten leren met het ouder worden. Maar nu ga ik mijn eigen weg en dat helpt, dat straal ik hopelijk ook uit."


Wat is jouw beautyzonde?

"Te veel chocolade eten? (Lachend): Maar dat zegt natuurlijk iedereen. Ik denk dat slaap toch wel mijn ding is. Ik moet eerder naar bed, ik slaap echt te weinig. Om 06.00 uur gaat de wekker, maar ik lig er nooit voor middernacht in. Ik ben 's avonds vaak nog druk en dan is het 01.00 uur voordat ik naar bed toe ga. En die vermoeidheid zie je ook terug aan je huid, dus daar moet ik echt op letten."

Welk cijfer geef je aan je huid?

"Ik moet zeggen dat ik op het moment wel tevreden ben. Vroeger was mijn huid nog wel eens onrustig, maar sinds ik de producten van Babor gebruik, gaat het allemaal best goed met mijn huid. Ik geef mezelf wel een 7."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram