arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Roosmarijn Luyten

Het gezicht van: Roosmarijn Luyten

In 'Het gezicht van' vertellen vrouwen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun beautyzonde en geven ze een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Roosmarijn Luyten.

Roosmarijn is 40 jaar en werkzaam als actrice en zangeres.

Merk je dat je ouder wordt?

"Natuurlijk. Dat is een onvermijdelijk fenomeen, toch? De broodnodige rimpels en ik heb het idee dat mijn haar echt veel dunner wordt. Maar aan de andere kant lig ik er ook niet wakker van. Ik ben tevreden en gruwel niet van het beeld dat ik in de spiegel zie. Ik vind eigenlijk dat ik best tevreden mag zijn, zeker qua lichaam."

Hot yoga

"Ik probeer minimaal drie keer per week hot yoga te doen, maar sporten is totaal onregelmatig bij mij. Eigenlijk is mijn hele leven onregelmatig. Nu ik geen voorstellingen heb, dwing ik mezelf om wat meer te gaan. Dan roep ik mezelf tot de orde om weer eens iets te gaan doen met dat lichaam, maar er zitten ook periodes bij dat ik een halfjaar, of misschien wel langer, helemaal niks doe."
(Lachend:) "Als ik op tour ben en ver na middernacht pas in mijn bed lig, dan ben ik 's ochtends iets minder te porren om naar de sportschool te gaan."

Niet lachen, maar ik gebruik eigenlijk al mijn hele leven de allergoedkoopste, blauwe pot van Nivea. Ik vind het gewoon een fijne crème.

"Natuurlijk is een tournee zwaar, die onregelmatige nachten zijn vermoeiend, maar ook heel gezellig. Pas als ik op het podium sta, word ik voor mijn gevoel pas wakker. Overdag houd ik me dan expres een beetje rustig en leef ik vaak onder een soort dekentje, maar als ik dan in die tourbus stap, dan begint voor mij de dag.
Zodra ik ga spelen staan al mijn zintuigen aan en open, en dan zit ik daarna in een soort 'upper'. Het is ook vaak heel gezellig in de bus terug. Dan kom je alleen helemaal opgewonden thuis en dan ligt iedereen te slapen. En halftwee 's nachts is ook meestal niet echt moment om vrienden te gaan bellen om iets leuks te doen. Op één of andere manier lukt het wel altijd, ook met mijn gezin. Het maakt ook niet uit hoe laat ik dan thuis ben, dan breng ik toch de jongens naar school en ga ik daarna nog een uurtje slapen, of zo."

Voor mij geldt dat als ik even niet lekker in mijn vel zit en het is buiten ook grauw en guur, dat ik door te zingen weer een soort van licht in mijn systeem breng.

Welke huidverzorgingsproducten gebruik je?

"Niet lachen, maar ik gebruik eigenlijk al mijn hele leven de allergoedkoopste, blauwe pot van Nivea. Ik vind het gewoon een fijne crème.
Ik heb een droge en dunne huid, dus ik vind het fijn om een vette substantie op mijn gezicht te smeren."

"Ik heb me alleen laten vertellen dat de Nivea niks voor je huid doet, dus ik ben nu overgestapt op een serum en een dagcrème van Vichy. En ik heb tegenwoordig ook een dagcrème van Origins, waar een lichte tint in zit. Die vind ik heel fijn. Je ziet het niet, maar die geeft net even wat meer sjeu aan mijn grauwe wintergezicht. En verder ga ik nooit zonder mascara de deur uit, maar dat is het."


"Ik heb me ooit een hele dure crème laten aansmeren, maar daar kreeg ik alleen maar rode vlekken van onder mijn ogen. Toen kreeg ik het advies om mijn huid te laten wennen aan het product, maar dat kan toch nooit goed zijn? Hoelang moet je huid wennen aan een crème?! Uiteindelijk stap ik dan toch weer over op Nivea."

Wat is jouw beautytip?

"Zingen, veel zingen! Dat hoeft niet per se op een podium te zijn en je hoeft het ook helemaal niet te kunnen, want het kan ook gewoon thuis. Voor mij geldt dat als ik even niet lekker in mijn vel zit en het is buiten ook grauw en guur, dat ik door te zingen weer een soort van licht in mijn systeem breng. Dus zing! Gewoon thuis met je lievelingsliedjes lekker hard meeblèren. Ook als je vindt dat je niet kan zingen, toch doen."


Wat is jouw beautyzonde?

"Chocolade. Het zal ongetwijfeld wel het meest gehoorde antwoord zijn op deze vraag, maar chocolade is echt mijn grootste zonde. Ongelimiteerd. Tony's Chocolonely Karamel Zeezout, maar ik hou ook echt van goede pure chocolade met noten. Ook echt verrukkelijk."

"Ik ben gewoon een echte snoepkont, maar ik heb het geluk dat ik het kan hebben. Tot nu toe, dan. Verder leef ik volgens mij wel gezond. Ik let er niet bewust op, maar ik eet gevarieerd en drink niet buitensporig veel. Ik ben ook niet het type om elke avond een fles wijn op tafel te zetten, zo lekker vind ik dat namelijk niet. Dan zou ik nog eerder elke avond gin tonics drinken, maar dat is ook weer niet iets wat ik dagelijks doe.
Ik hou wel van alles, maar nooit in extreme mate."

Welk cijfer geef je aan je huid?

"Ik ben over mijn huid niet zo tevreden. Hij is vrij dun en daardoor heb ik ook sneller rimpels. Ik zou een iets vollere, romigere en stevigere huid willen hebben. Als daar een oplossing voor gevonden zou kunnen worden, dan sta ik vooraan in de rij. Al met al mag ik natuurlijk niet klagen, maar het kan wel beter. Een 7?"

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram