arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Rian Kalverdijk

Het gezicht van: Rian Kalverdijk

Elke zaterdag vind je hier de rubriek: Het gezicht van. Hierin vertellen onbekende en bekende mensen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Rian Kalverdijk.

Rian Kalverdijk is 67 jaar en met pensioen.

Merk je dat je ouder wordt?

“Ik ben me er wel van bewust dat ik ouder word. Ik probeer gezond te eten, te bewegen en maak bijvoorbeeld ook elke dag een smoothie van spinazie, appel, peer en ananas.

Ik heb bijvoorbeeld ook net een Nutriblast gekocht, die vind ik zo makkelijk. Vooral als je alleen bent, is dat apparaat echt ideaal. Je kan zo heel eenvoudig groente en fruit met elkaar combineren. Andere apparaten zijn vaak veel te groot en zo ingewikkeld om schoon te maken.”

Ooglidcorrectie

“Ik vind het wel belangrijk om er goed uit te zien. Misschien is verzorgd een betere omschrijving. Ik ga regelmatig naar de schoonheidsspecialiste en heb ook een aantal jaar geleden een ooglidcorrectie gehad. Gewoon bij een chirurg aan de keukentafel. Hij nam het materiaal mee vanuit zijn werk, maar deed de ingreep bij hem thuis. Dat vond ik wel spannend, maar het is gelukkig allemaal goed gegaan.”

“Ik heb mijn marionettenlijn met fillers laten behandelen, maar dat is ook al weer best lang geleden. Moet het eigenlijk weer laten doen en ik wil ook graag mijn bovenlip laten behandelen, maar ik blijf het eng vinden. Ik ben me nu ook aan het verdiepen in die touwtjes, maar ik weet niet of ik het durf, je hoort zo veel verhalen dat het mis is gegaan.”

“Ik vind het wel jammer dat ik niet meer werk. Ik moest er ook echt aan wennen dat ik moest stoppen. Nu probeer ik op een andere manier in de maatschappij te blijven staan. Ik doe twee dagen vrijwilligerswerk en daarnaast tennis ik, speel ik golf en probeer ik elke dag te fietsen of te lopen. En ik werk veel in de tuin."


Wat is jouw huidverzorgingsritueel?

“Ik heb vooral heel veel normale merken; Andrélon, Vichy, Rituals, Annayaka en Nivea. Ik gebruik echt alles door elkaar en het zijn allemaal basisproducten die niet veel kosten. Mijn scrub van Clinique is misschien iets duurder, maar daar doe ik heel lang mee.”

"Ik heb een dunne, gevoelige huid, dus ben echt een Vichy-type. Ik gebruikte eerst een crème van Estée Lauder, maar die vind ik zo duur. Vichy Neovadiol vind ik dan verhoudingsgewijs beter. Ik heb een droge, trekkigere huid en vind het wel lekker om na het douchen een crème te gebruiken.”


"Ik gebruik ook vaak de oogcrème van Dr. Skin Eye Wonder. Die probeer ik echt elke dag op te doen. Ik breng hem ook op een speciale manier aan, zo heel voorzichtig en kloppend."

"Ik gebruik elke dag make-up, dat heb ik altijd gedaan en doe ik nu nog steeds. Ik gebruik ook altijd foundation, omdat ik mijn huid veel mooier vind als hij egaal is. Ik heb echt een hekel aan sproeten en rode vlekken. En ook de pigmentvlek op mijn wang vind ik vervelend. Hij is ooit weggehaald, maar hij is helaas weer teruggekomen. Na de zomer laat ik hem weer behandelen. Nu ben ik te veel buiten en geniet ik van het lekkere weer, dan is het gewoon lastig om er iets aan te doen.”

Wat is jouw beautytip?

“Ik denk dat een positieve instelling heel belangrijk is. Genieten van het leven. Juist als je wat ouder wordt, is het goed om leuke dingen te blijven doen. Eropuit. Ik vind het ook heerlijk als het mooi weer is, om lekker te gaan varen. Dan maak ik een salade en neem ik wijn mee in de koelbox. Het is echt belangrijk om actief te blijven en dingen te ondernemen.”

Wat is jouw beautyzonde?

“Ik zit graag in de zon. Zodra hij er is, dan lig ik er in. Ik weet natuurlijk dat het niet goed voor je huid is, maar ik hou er gewoon van. Vroeger ging ik ook onder de zonnebank, maar dat doe ik nu eigenlijk nooit meer. Heel gek, maar de zonnebank heeft een specifieke geur waar ik misselijk van word.”

“Maar verder valt het wel mee met mijn zondes. Natuurlijk drink ik weleens een glas wijn, maar zeker niet elke dag. Ik ben meer een gelegenheidsdrinker. En ik hou ook rekening met wat ik eet. Dat wil niet zeggen dat ik nooit een patat of gevulde koek eet, maar ik ben er wel bewust mee bezig.”

“Ik eet ook weinig vlees. Als ik al vlees eet, dan moet het van een goede slager zijn en mager. Ik hou niet van vet en ik zal bijvoorbeeld ook nooit een stuk biefstuk bestellen als ik uit eten ga. Ik eet gewoon veel liever vis.”

Welk cijfer geef je aan je huid?

“Ik denk wel een 8. Ik heb geen lastige huid waar ik me zorgen over moet maken. Dat komt waarschijnlijk ook, omdat ik er op mijn manier toch goed voor zorg met smoothies, thee met verse kurkuma en gember of groene thee met citroen. Ik doe echt mijn best en probeer het allemaal wel.”

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram