arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Renate Bojansky

Het gezicht van: Renate Bonjasky

In 'Het gezicht van' vertellen vrouwen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun beautyzonde en geven ze een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Renate Bonjasky.

Renate is 35 jaar oud en werkzaam als allroundmanager voor de Bonjasky-Academy en heeft haar eigen platform, http://www.thefitfablifeofrenate.com

Merk je dat je ouder wordt?

"Ja, ik merk het nu echt wel. Ik heb de laatste tijd voor mijn werk veel gereisd, waardoor ik weinig heb kunnen slapen. Korte nachten = rimpels. Echt! Na 4 uur slaap zie ik er dus 's ochtends niet meer zo fris en fruitig uit. En de zwangerschap heeft er ook in gehakt. Dat zie je ook echt aan mijn huid."

"Ik sta nu op een soort kruispunt: ga ik iets radicaals doen of probeer ik op een natuurlijke manier het verouderingsproces tegen te gaan. Ik ben enorm aan het twijfelen."

Het is grappig dat botox en fillers voor mij een heel 'ding' zijn, terwijl de jongere generatie er absoluut geen punt van maakt. Die staan open voor alles. Ik switch telkens: welles nietes.
Tot nu toe wil ik het eerst nog op de natuurlijke manier proberen. Daarom ga ik nu ook eerst met Skin for Skin starten. Deze supplementen sluiten perfect aan op mijn filosofie en de manier waarop ik in het leven sta."

Sportschool

"Elke dag lukt helaas niet, maar ik probeer wel 4 keer per week te sporten: fitness, hardlopen of kickboksen. Ik leef ook best gezond, maar dat kan ook bijna niet anders als je met een topsporter* in huis leeft." (*Renate is de vrouw van kickbokser Remy Bonjasky).

"Als Remy een wedstrijd heeft, dan is het echt afzien bij ons thuis. De maanden daarvoor is het eetregime heel strak. Dat betekent heel veel groente met kip. Of groente met vis. En dan ook heel saai, zonder saus. Niks erop, helemaal plain."
(Lachend:) "Ik kan geen broccoli meer zien. Vreselijk. En trouwens ook geen crackers meer. En havermout, ook zo saai."

Goed voor jezelf zorgen in de breedste zin van het woord. Alleen zo denk ik dat je mooi oud wordt.

Hoe ziet jouw huidverzorgingsritueel eruit?

"Ik zit al van jongs af aan in de cosmetica, heb gewerkt voor grote merken zoals Guerlin, Mac, Yves Saint Laurent en Estée Lauder. Ik ben blijven hangen bij de zilveren producten van Estée, daar ben ik gewoon fan van."

"'s Ochtends reinig ik mijn huid met Estée Lauder Re-Nutriv Hydrating Cream Cleanser en daar heb ik ook een lotion van. Daarna gebruik ik de Daywear Advanced Cream of de Re-Nutriv, dat soort producten."

Estée Lauder Re-Nutriv

"Ik hou niet van de zon, ik ben gevoelig voor pigmentvlekken, dus ik heb altijd een zonnebrandcrème op. En als ik maar even een zonnestraal zie, doe ik een hoed op. Ik wissel de MAC Face Protect SPF50 en Clarins UV Plus met elkaar af."

"'s Avonds vanzelfsprekend hetzelfde ritueel, maar dan gebruik ik meestal de Advanced Night Repair. En vanzelfsprekend 's nachts geen zonnebrandcrème."


Wat is jouw beautytip?

"Het is niet één ding, het is het totale plaatje. Het valt of staat wel met het goed reinigen van je gezicht. Wat er ook gebeurt, ga nooit met make-up naar bed. En daarnaast is het ook belangrijk om je gezicht goed te verzorgen, gezond te eten en te sporten."

"Ik denk dat het hele plaatje moet kloppen als je mooi oud wilt worden. Ik kan mijn gezicht wel helemaal straktrekken met botox en fillers, maar dan moet ik ook sporten om te voorkomen dat mijn armen gaan lubberen. Echt, het is goed voor jezelf zorgen in de breedste zin van het woord. Alleen zo denk ik dat je mooi oud wordt."

Wat is jouw beautyzonde?

"Chocolade?" (Lachend:) Ja, dat is wel echt mijn zonde. Eerlijk gezegd kan je me voor elk soort wakker maken, maar gele M&M's zijn toch wel echt mijn favoriet."

"Doordeweeks eet ik heel gezond, maar in het weekend geef ik mezelf vrij af. Dat betekent dat als ik zin heb in een zak M&M's, dat ik dan ook een zak M&M's eet.
Ik ben ook maar een mens. Echt, doordeweeks eet ik geen koekje, geen snoepje, niks, maar in het weekend mag het wel gewoon. Ook een taartje." (Lachend:) "Of bonbons."

Welk cijfer geef je aan je huid?

"Een 7? Ik weet het niet... Het was ooit een 9, maar nu vind ik echt wel allemaal iets minder strak worden. (Lachend:) "Ik moet steeds vaker een app gebruiken op de boel even wat strakker te trekken."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram