arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Raquelle van Doorn

Het gezicht van: Raquelle van Doorn

In 'Het gezicht van' vertellen vrouwen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun beautyzonde en geven ze een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Raquelle van Doorn.

Raquelle is 29 jaar en werkzaam als huidtherapeut.

Bijna 30 jaar!

"Ik ben gelukkig niet zo bang voor de dertig. Ik hoor altijd dat je leven dan pas begint, dus daar vertrouw ik dan maar op. Ik heb ook veel geïnvesteerd in mijn carrière en ik hoop dat ik daar de komende jaren de vruchten van ga plukken. Ik heb er wel zin in."

Ik wilde al een tijdje fillers, maar ik vond het toch een beetje eng, vooral onder mijn ogen.

"Ik ben voor mijn werk constant met de huid bezig, ook met die van mezelf. Ik behandel mezelf ook regelmatig. Ik heb vroeger een moeilijke huid gehad, dus ik heb een kuur gedaan met de fractional laser. Die zorgt voor algehele verbetering van je huid.
Ik zweer bij fractional laser. Hiermee zorg je voor huidverbetering, maar je vertraagt ook het verouderingsproces. Daar ben ik echt van overtuigd, dat als je dat één keer per jaar doet, dat je alles vertraagt; minder snel rimpels krijgt en minder snel pigmentatie aanmaakt."

"O, en vanzelfsprekend permanent ontharen, maar dat is nu alleen nog een kwestie van elk jaar onderhouden."


Botox

"Ik heb vanaf mijn 26ste botox bij mijn fronsrimpel en kraaienpootjes. Ik denk dat als je daar wat vroeger mee begint, dat je ook het ontstaan van nieuwe rimpels kan voorkomen.
Natuurlijk niet te jong, maar ik denk dat er niks mis is om botox preventief te gebruiken."

"En ik heb ook fillers onder mijn ogen tegen donkere kringen. Ik ben er heel blij mee, vind het heel mooi. Ik wilde het al een tijdje, maar ik vond het toch een beetje eng, vooral onder mijn ogen. Het valt me alleszins mee en ik kan niet anders zeggen, dan dat het echt mooi is geworden."

Gezond leven

"Ik durf het bijna niet te zeggen, maar ik sport niet en ik let niet op wat ik eet. Ik eet gewoon wat ik lekker vind, maar dat is niet per se ongezond hoor. Ik eet ook groente en fruit, maar ik hou er gewoon helemaal geen rekening mee."

Echt, ik zweer bij fractional laser. In combinatie met antioxidanten en uv-bescherming. Op die manier word je natuurlijk mooi oud.

"Misschien moet ik wel gaan sporten, want ik merk wel dat het meer gaat hangen. Maar niet in die mate dat het me stoort. En als het me gaat storen, dan zet ik de laser erop. Ik zit natuurlijk dicht bij het vuur."

Hoe ziet jouw huidverzorgingsritueel eruit?

"Ik gebruik de producten van Dermasence Skinceuticals, niks anders. Sowieso elke dag een serum met antioxidanten, dat is echt mijn allerbelangrijkste product."

"Ik reinig mijn huid met de producten van Dermasence. Daarna gebruik ik de LHA Toner van Skinceuticals en dan de Phloretin CF. En natuurlijk ook nog de UV-Defense SPF 30. Meer niet. 's Avonds heb ik dan de Cleansing Gel en de Blemish + Age Defense, daar zit salicylzuur in, omdat ik soms best een onrustige huid heb. Die wissel ik trouwens met de Rexturing, voor het verminderen van een grove huidstructuur."

"Ik geloof dus heilig in Skinceuticals, omdat het allemaal wetenschappelijk onderbouwd is. En op de antioxidanten die ze gebruiken zit een patent. En de concentraties zijn ook een reden om voor de producten te kiezen, dan weet je dat het echt iets doet voor je huid. Maar eigenlijk het allerbelangrijkste vind ik, dat alles wetenschappelijk onderbouwd is."


Wat is jouw beautytip?

"Fractional lasers. Echt, daar zweer ik bij. In combinatie met antioxidanten en uv-bescherming. Op die manier word je natuurlijk mooi oud."

"Misschien moet ik het niet hardop zeggen, maar botox wordt vaak in een slecht daglicht geplaatst. Hierdoor kan je misschien wat terughoudend zijn, maar dat hoeft niet.
Je krijgt er echt niet per se 'een botoxhoofd' van. Als je niet te veel gebruikt, kan het juist heel mooi zijn. En dan samen met de fractional laser om de conditie van je huid te verbeteren, dan denk ik echt dat je er alles aan doet om op een mooie en natuurlijke manier oud te worden."

(Lachend:) had ik al gezegd ik zweer bij fractional lasers? Echt, ik zweer erbij."

Wat is jouw beautyzonde?

"Even denken... Ik denk dat het toch mijn voeding is. Ik hou qua voeding gewoon totaal geen rekening met mijn huid. Als ik zin heb in chocolade, eet ik chocolade. En als ik zin heb in patat, eet ik gewoon patat."

Welk cijfer geef je aan je huid?

"Nu? Ik denk een 8, ik ben er wel blij mee. (Lachend:) en als ik dat niet ben, dan behandel ik hem zodanig, dat ik vanzelf weer blij word."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram