arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Petra Jeanty van der Spek

Het gezicht van: Petra Jeanty van der Spek

In 'Het gezicht van' vertellen vrouwen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Petra Jeanty van der Spek.

Petra is 51 jaar en werkzaam als accountmanager.

Merk je dat je ouder wordt?

"Ja, ik merk het zeker. Ik doe er alles aan om mooi oud te worden, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik wel goede genen heb. Mijn moeder is bijna 80 jaar, maar ziet eruit als 65 jaar."

"Ik hoop dat ik heel oud mag worden, want ik hou van het leven. Ik hoop alleen wel dat het op een prettige manier kan, dus zonder ziek te worden, zowel in mijn hoofd als in mijn lichaam.
Om me heen, en zeker in mijn leeftijdscategorie zie ik helaas veel nare dingen gebeuren en dat boezemt me wel angst in."

Groente is voor mij een beetje taboe, dat eet ik eigenlijk nooit. Ter compensatie slik ik elke vitaminepil die je kan bedenken. Ik heb geen idee of het goed is, maar ik voel me er wel lekker bij.

"Ik zweer bij botox en fillers. Mijn lippen zijn ongelijk, dus ik heb anderhalve maand geleden mijn lippen laten opvullen met hyaluronzuur. Ik moet zeggen dat het me goed bevalt, ik ben er echt blij mee. Ik heb alleen geen idee hoe vaak ik het moet herhalen en hoe het eruitziet als ik het vaker doe. Het is de eerste keer, dus ik sta er een beetje open in.
En ik heb normaal gesproken een enorme fronsrimpel, maar daar doe ik af en toe botox in. Dus die rimpel heb ik niet meer, die is helemaal weg. En that's it. Meer heb ik niet laten doen."

Gezond eten

"Ik probeer gezond te eten, maar ik ben geen fan van groente. Ik hou wel van fruit, maar groente is voor mij een beetje taboe, dus daar moet ik me echt toe zetten. Ter compensatie slik ik elke vitaminepil die je kan bedenken. Ik heb geen idee of het goed is, maar ik voel me er wel lekker bij."

"Verder probeer ik goed te slapen. Sporten doe ik vooral in mijn hoofd, maar fysiek komt dat er nooit van. Ik heb er geen tijd voor. Laat ik het anders zeggen: ik maak er geen tijd voor. Ik heb een ontzettend drukke baan, maar het is te makkelijk om te zeggen dat ik er geen tijd voor heb. Waar een wil is, is een weg. Alleen moet die weg bij mij nog geasfalteerd worden."

(Lachend:) "Ik groei helaas alleen nog in de breedte. Ik probeer er wel op te letten dat ik bijvoorbeeld niet al te veel suiker eet, niet al te veel pasta en niet al te veel brood. Ik heb een tijdlang samen met mijn man New Fysic gedaan en daarmee ben ik 6 kilo afgevallen. Ik probeer nu dat patroon aan te houden van redelijk gezond eten."Hoe ziet jouw huidverzorgingsritueel eruit?

"Ik gebruik de producten van Perris, dat is een Italiaans merk. Ik begin altijd met de reiniger, Beauty Micellair Water en daarna pak ik de Lift Anti-Aging Peeling Soft. Een hele mond vol, maar ik vind dat zo'n fijn product. Je mag de Peeling Soft elke dag gebruiken, dus dat doe ik dan ook trouw. Ik wissel hem alleen soms af met de Peeling Medium."

Ik probeer met dezelfde positiviteit als mijn moeder in het leven te staan. Ze is daarin echt mijn voorbeeld.

"Verder nog het Skin Fitness Concentrate Serum, de oogverzorging en als laatste stap de Anti-Aging Face Cream.
In de zomer laat ik die trouwens wel eens achterwege, anders wordt het me te veel. Dus beperk ik me tot het serum en de oogcrème."

"Geen aparte zonnebrandcrème, alleen als ik de zon in ga. De producten van Perris bestaan voor 95% uit natuurlijke ingrediënten, dus daar zit geen SPF in. Er zit trouwens wel schizophyllan in, dat gaat photo-aging tegen."

Wat is jouw beautyzonde?

"Ik ben geen alcoholist, maar ik hou wel van een drankje. Ik rook niet, maar ik kan echt genieten van een goede wijn, cava of champagne. Zeker niet dagelijks, maar ik kan hem echt wel raken.
Daarnaast hou ik ook ontzettend van chips, nootjes en van chocolade. Maar daar betaal ik dan ook de prijs voor. Dat zie je meteen aan mijn huid. En een frietje met pindasaus vind ik ook heerlijk. Ook weer niet al te vaak, maar het is wel een (kleine) zonde."

"En ik hou ook van de zon. Ik weet dat het niet goed is, maar ik ga op vakantie echt vol de zon in. En dan gebeurt het ook nog wel eens dat ik zo rood ben als een kreeft. Ik weet dat het vreselijk slecht is, maar ik krijg een goed gevoel van de zon. Kennelijk vind ik dat dan toch belangrijker."


Wat is jouw beautytip?

"Geluk is natuurlijk voor iedereen anders, maar ik denk dat je gewoon positief in het leven moet proberen te staan.
Het is vaak een kwestie van blij zijn met jezelf. Probeer je vooral niet te focussen op al die dingen die je net even anders zou willen zien, maar kijk naar het totale plaatje. Natuurlijk sta je de ene dag beter op dan de andere, maar als je het naar je zin hebt in het leven, straal je dat ook uit."

"Ik probeer met dezelfde positiviteit als mijn moeder in het leven te staan. Ze is daarin echt mijn voorbeeld."

Welk cijfer geef je aan je huid?

"Toch wel een 8. Misschien zelfs wel een 8+, ik ben gewoon dik tevreden. En dat staat los van botox en fillers in mijn lippen. Ik heb gewoon een hele makkelijke huid."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram