arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Peggy Andringa

Het gezicht van: Peggy Andringa

In 'Het gezicht van' vertellen vrouwen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Peggy Andringa.

Peggy is 46 jaar en werkzaam als frontoffice medewerker op een hogeschool.

Ik heb toch niks spannends te vertellen? Ik gebruik alleen de blauwe pot Nivea en verder doe ik niks. Zelfs het sporten ligt op dit moment even stil.

Vind je het leuk om ouder te worden?

"Ja en nee. Ik voel me goed, dus ik heb er nu wel vrede mee. Ik ben door stress veel afgevallen en dat heeft echt een aanslag gehad op mijn gezicht, het begint allemaal meer te tekenen.
Mijn billen zijn ook verdwenen, mijn borsten zijn sowieso een cupmaat kleiner geworden en mijn neus-lippenplooi is veel duidelijker. Inmiddels ben ik tot rust gekomen en ben ik weer wat aangekomen, maar de lijnen blijven. Dat is toch raar?"


"Ik heb toch niks spannends te vertellen? Ik gebruik alleen de blauwe pot Nivea en verder doe ik niks. Zelfs het sporten ligt op dit moment even stil.
Ik heb altijd veel gesport, maar ik ben net een heel nieuw leven begonnen in Bloemendaal, dus ik moet weer op zoek naar een nieuwe sportschool. Sowieso moet ik alles nog uitzoeken, ik heb mijn vrienden en familie achtergelaten in Friesland, dus ik moet hier een nieuw leven opbouwen: nieuwe mensen ontmoeten, nieuwe contacten opdoen en mijn weg vinden."

Hoe ziet jouw huidverzorgingsritueel eruit?

"Ik heb een tijdlang de producten van Obagi gebruikt, maar die zijn nu op en sinds een paar weken gebruik ik weer gewoon de blauwe pot van Nivea. Uiteindelijk kom ik daar altijd weer op terug. Gek hè?"

"Mijn huid was eerst heel onrustig, maar door Obagi is alles wel egaal en zo veel gladder geworden.
Ik vond het alleen zo'n gedoe, ik had 's ochtends echt een papiertje nodig om te zien wat ik allemaal moest doen. Het was een soort 5-stappenplan: schoonmaken, scrubben, peelen, crème en nog een zonnebrandcrème. En die zonnebrandcrème heb je zeker nodig, want je bent met deze producten eerder vatbaar voor de zon."

Ik denk dat als je goed in je vel zit, en dat ook uitstraalt, dat leeftijd er niet toe doet."Obagi is kostbaar, maar mijn huid is er zo door verbeterd. Voor nu is het goed, maar als mijn huid weer onrustig zou worden, dan zou ik het weer kopen."

"Nu doe ik dus helemaal niks. Ik reinig mijn huid gewoon 's ochtends onder de douche met water, daarna gebruik ik de blauwe pot Nivea en dat is het.
's Avonds gebruik ik reinigingsdoekjes, ook weer van Nivea, Clarins Multi-Active Jour en dan Nivea. Als ik Clarins gebruik, dan smeer ik ook altijd nog wat Nivea erop, tegen de droogte.
Ik heb ook nog een reinigingslotion van Estée, maar die gebruik ik zeker niet altijd. Eigenlijk gewoon altijd de reinigingsdoekjes."

"Ik heb minerale make-up van La Bella Donna en daar zit factor 50 in: de blush en de highlighter. Het blijft heel mooi zitten en daardoor hoef ik geen zonnebrandcrème meer op te doen."


Wat is jouw beautyzonde?

(Lachend:) "Iedereen is maar op de gezonde toer, maar ik eet alles wat los en vastzit, ik gebruik alleen de blauwe pot Nivea en ik sport niet."

"Mijn vriend eet geen koolhydraten, dus daar probeer ik rekening mee te houden. Ik kook koolhydraatarm, dus probeer zo veel mogelijk bloemkool- en broccolirijst te maken. Daar ga ik wel een beetje in mee, maar verder eet ik alles. Chocolade, koekjes en chips: alles gaat er wel in, alleen eet ik alles met mate. Ik zal nooit in één keer een hele reep chocolade opeten. Ik eet gewoon van alles een beetje. Ik kan niet anders zeggen dan dat dat best goed gaat."

Wat is jouw beautytip?

"Heel cliché, maar ik denk dat geluk uitwerking heeft op alles. Stress zal er altijd zijn, maar probeer er dan een positieve draai aan te geven. Geen paniek, maar in alle rust een oplossing zoeken, dat scheelt al zo veel. Ik denk dat als je goed in je vel zit, en dat ook uitstraalt, leeftijd er niet toe doet."

Welk cijfer geef je aan je huid?

"Mijn huid is nog in goede conditie, dus ik geef mezelf wel een 8. Het wordt wel wat slapper en ik heb lijntjes onder de ogen, maar dat hoort ook bij het ouder worden. Ik word nog steeds niet op mijn leeftijd geschat, dus ik ben wel tevreden."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram