arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Pauline Borst

Het gezicht van: Pauline Borst

In 'Het gezicht van' vertellen vrouwen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Pauline Borst.

Pauline is 44 jaar en werkzaam als arbeids- en organisatiepsycholoog.

Merk je dat je ouder wordt?

"Ja, ik merk het zeker. Vooral mijn couperose lijkt erger te worden met de jaren. Ik krijg soms commentaar dat ik te veel foundation gebruik, maar als ik dat niet doe, dan heb ik echt rode wangen.
Verder heb ik ook steeds meer last van haartjes op mijn kin en dat heeft, denk ik, ook met leeftijd te maken, maar verder ben ik niet ontevreden."

"En ik vind het mentale gedeelte heel leuk: ik word steeds zelfverzekerder en ik weet heel goed wat ik wil. Het beeld dat ik in de spiegel zie, correspondeert alleen niet met hoe ik me voel. In mijn hoofd ben ik nog heel jong."

Ik gebruik echt van alles door elkaar. Ik koop veel producten bij De Tuinen, maar ik kan ook gewoon een crème kopen van de Lidl of bij de Aldi. Er zit in ieder geval niet echt een beleid in."Het mag misschien heel oppervlakkig klinken, maar ik vind het leuk om aantrekkelijk gevonden te worden. Voor wie is de vraag, maar ik vind het wel belangrijk.
Er is ook een deel in mij dat zegt dat ik de buitenkant moet accepteren. Dat ik moet kappen met de focus zo op het uiterlijk te leggen, maar ik vind het ook een uitdaging om mooi oud te worden."

"Er zal altijd een moment komen dat het belang van uiterlijk wegvalt, dus je zult meer moeten zijn dan alleen de buitenkant, maar ik vind het een kunst om het geheel te perfectioneren. Om te kijken welke mogelijkheden er zijn, naar de potentie die erin zit.
Het is een kunst en vraagt ook om een bepaald gevoel voor esthetiek, maar ik denk dat je met behulp met subtiele ingrepen net even iets extra's kan doen."

Gezond leven

"Ik weet er wel veel van, maar het lukt me niet altijd om gezond te leven. Ik lees veel boeken over gezonde voeding, maar kies wel mijn eigen pad. Ik geloof zeker niet alles wat ik lees.
Ik doe zelf veel research, maar lees bijvoorbeeld ook boeken die een totaal ander beeld geven."

Ik geloof ook eigenlijk niet in crèmes, ik zie in ieder geval geen verschil. Ik ben eigenlijk nog steeds op zoek naar een crème die echt werkt.

"Natuurlijk is het belangrijk om veel groente te eten, maar ik denk dat je gewoon alles moet eten, maar dan minder. Ik ben van mening dat je makkelijk met 1500 calorieën op een dag kan leven. Als je weinig eet, blijf je gewoon slank."

"En ik denk dat beweging ook een rol speelt. Als je actief bent, blijf je ook in vorm. Ik doe dat dus niet en vind het gewoon makkelijk om even de auto te nemen. Ik pak alleen de fiets als het mooi weer is. Ik heb nog niet de lifestyle gevonden dat ik het allemaal onder controle heb. Dus ik weet het wel allemaal, maar handel er niet altijd naar."

Hoe ziet jouw huidverzorgingsritueel eruit?

"Ik gebruik echt van alles door elkaar. Ik koop veel producten bij De Tuinen, maar ik kan ook gewoon een crème kopen van de Lidl of bij de Aldi. Er zit in ieder geval niet echt een beleid in.
En ik geloof wel in het gebruik van etherische oliën, dus ik meng soms een aantal druppels teunisbloemolie met mijn dagcrème."

"'s Ochtends douch ik, maar dan reinig ik echt niet altijd mijn huid. Ik gebruik wel vaak een dagcrème, anders wordt mijn huid zo droog. En verder doe ik eigenlijk niet zo veel."

"Ik doe wel al jaren de Neoderma kruidenpeeling en ik denk dat die behandeling veel doet, dat het heeft geholpen met hoe ik er nu uitzie. Alleen hoorde ik laatst dat het voor niet zo goed is voor mijn couperose, dus dat is wel iets om rekening mee te houden."


"Verder heb ik botox in mijn frons en voorhoofd en behandel ik mijn couperose met IPL. Ik gebruik nu trouwens ook een crème tegen couperose, maar die doet niet zo veel. Ik geloof ook eigenlijk niet zo in crèmes, ik zie in ieder geval geen verschil. Ik ben eigenlijk nog steeds op zoek naar een crème die echt werkt."

Wat is jouw (beauty)zonde?

"Ik ben nogal lui. Ik ben echt een dromer, doe het liefst alles in mijn eigen tempo. En op mijn manier. Ik ben allergisch voor het woord 'moeten'.
Ik weet trouwens niet of je het echt lui kan noemen, want ik doe wel veel, maar ik moet mezelf er wel toe zetten. Ik heb een hekel aan haasten en kan heel slecht tegen plannen. Ik vind het veel leuker als een dag organisch verloopt, in plaats van de ene afspraak naar de andere te rennen."

Wat is jouw beautytip?

"Mijn tip is om zo veel mogelijk lol te hebben in je leven. Lekker eten, drinken en een goed gesprek. Plezier is zo belangrijk. En als het je niet lukt om lol te hebben, neem dan een drankje extra.
Het is niet altijd makkelijk en je wordt soms uitgedaagd, maar probeer er dan nog de humor van in te zien."

Welk cijfer geef je aan je huid?

"Een 7. Het kan echt wel beter qua couperose, ouderdomsvlekken, haren en kleine littekens."


Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram