arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Patricia Geurtsen

Het gezicht van: Patrica Geurtsen

In 'Het gezicht van' vertellen vrouwen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun beautyzonde en geven ze een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Patricia Geurtsen.

Patricia is 37 jaar en werkzaam als massagetherapeut.

Merk je dat je ouder wordt?

"Ja, ik merk vooral dat ik meer last heb van kleine kwaaltjes en pijntjes. Ik ben eigenlijk altijd zwaar fysiek bezig: niet alleen in mijn werk, maar ook in de sportschool. Ik ben geneigd om power bootcamp op te zoeken en tegenwoordig heb ik sneller een blessure. Gelukkig is mijn man ook masseur, dus ik heb altijd 24 uur per dag iemand beschikbaar die me kan masseren."

"Ik vind het heerlijk om veel te sporten en hou ervan om met touwen, kettle bells en dat soort gekkigheid in de weer te zijn, maar soms denk ik dat het best goed zou zijn om het eens wat rustiger aan te doen.
Ik ga het liefst 3 x per week sporten, tussendoor een keer hardlopen en dan neem ik het liefst ook nog tussentijds een duik in de zee, maar ik moet ervoor waken dat ik mezelf niet voorbijloop. Letterlijk. Ik doe alles in mijn leven snel: denken, lopen, werken en ben geneigd om meteen op mijn doel af te gaan. Onthaasten, rust creëren, dat is iets wat ik eigenlijk zou moeten leren."

Vroeger wist je niet wat ik de vorige nacht had uitgespookt, maar nu staat het bijna letterlijk op mijn gezicht geschreven als ik te weinig geslapen heb. Ja, dat is wel veranderd.

"Aan mijn huid zie je volgens mij nog niks. Ik word zelfs vaak jonger geschat en qua rimpels valt het volgens mij ook nog best wel mee. Ik ben ook relaxter wat make-up betreft. Vroeger deed ik er alles aan om oneffenheden te verdoezelen, maar dat heb ik nu niet meer. Ik heb liever dat je me mooi vindt om wie ik ben, dan om de make-up die ik draag."

"Ik wil het tegenwoordig meer naturel houden, maar die wallen... Als ik een feestje heb gehad, dan kon je dat tot voor kort nooit aan me afzien, maar dat is nu echt anders.
Vroeger wist je niet wat ik de vorige nacht had uitgespookt, maar nu staat het bijna letterlijk op mijn gezicht geschreven als ik te weinig geslapen heb. Ja, dat is wel veranderd."


Botox

"Tot nu toe ben ik nog niet overstag gegaan voor botox of fillers. Ik stoor me eigenlijk ook niet aan de lijntjes die er zitten. Het maakt mijn gezicht ook uniek. Nee, ik doe helemaal niks, ik vind het gewoon geen storende factor.
En ik ben van mening dat ik op andere manieren ook nog de conditie van mijn huid positief kan beïnvloeden. Ik denk dat voldoende slaap, voeding en beweging op dit moment nog genoeg effect hebben."

Hoe ziet jouw huidverzorgingsritueel eruit?

"Het is nu best wel minimalistisch, want de afgelopen weken was mijn huid zo gevoelig. In ieder geval een stuk gevoeliger dan normaal. Hij was droog en ik had ook last van schilfers op mijn huid, dus ik heb alle producten met fruitzuren even uit mijn huidverzorginsritueel verbannen. Normaal gesproken zweer ik daarbij, maar nu geldt vooral: less is more."

"Op dit moment gebruik ik niet meer dan een reiniger, een dagverzorging en een zonnebrandcrème. Ik wissel de producten van Image, Dermalogica en Jetske Ultee met elkaar af. Drie producten, meer is het niet. Het is echt heel erg basic."


Wat is jouw beautytip?

"Bindweefselmassage in combinatie met cupping. Dat is 'by far' de beste beautytip die ik kan geven. Natuurlijk is het mijn specialisatie, maar ik zweer er gewoon bij.
Ik kan bij mezelf wel een aantal grepen toepassen, maar cupping is natuurlijk ook een perfect hulpmiddel. Je stimuleert met de cups de doorbloeding van je weefsels en zorgt voor een versnelde afvoer van afvalstoffen. Ja, ik vind het echt een absolute aanrader."

Spijt komt na de zonde, want op dat moment vind ik het lekker, maar achteraf baal ik dan toch wel. Ik praat het voor mezelf goed door te zeggen dat zolang het zich beperkt tot feesten en partijen, het door de beugel kan.

Heb je een beautyzonde?

"Het is letterlijk zonde dat ik de neiging heb om nogal laks met mijn spullen om te gaan. Het gebeurt regelmatig dat ik een potje uit mijn handen laat vallen.
En toen ik naar het buitenland moest voor mijn werk, heb ik het ook een keer gepresteerd om al mijn huidverzorgingsproducten in mijn handbagage te stoppen. Je snapt dat bij de douane alles zo de prullenbak in ging."

"En roken is toch ook een redelijke zonde. Het past totaal niet bij me en ik doe het alleen als ik op een feestje ben, maar het is zo slecht.
Spijt komt na de zonde, want op dat moment vind ik het lekker, maar achteraf baal ik dan toch wel. Ik praat het voor mezelf goed door te zeggen dat zolang het zich beperkt tot feesten en partijen, het door de beugel kan."

Welk cijfer geef je aan je huid?

"Ondanks dat mijn huid nu iets gevoeliger is, geef ik mezelf wel een 8. Trouwens, misschien moet ik er gevoelig was van maken, want mijn huid is eigenlijk nu alweer hersteld. Sowieso is mijn huid me vergevingsgezind, want ik heb vroeger behoorlijk last van acne en overpigmentatie gehad en dat heeft ook geen sporen achtergelaten. Misschien is een 8 dan wel aan de lage kant."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram