arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Nicky Butter

Het gezicht van: Nicky Butter

In 'Het gezicht van' vertellen vrouwen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun beautyzonde en geven ze een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Nicky Butter.

Nicky is 20 jaar en werkzaam als marketingmanager voor SUPP24.

Jong, jong, jong.

"Ja, ik ben ook echt jong. Ik voel me ouder, maar ik ben natuurlijk gewoon nog echt jong.
Ik ben wel veel met mijn huid bezig. Niet zozeer met rimpels, maar ik heb acne, dus het is voor mij heel belangrijk om mijn huid goed te verzorgen.
Ik reinig altijd mijn huid, 's ochtends en 's avonds en daarnaast ga ik ook regelmatig naar de schoonheidsspecialiste en gebruik ik minimaal één keer per week een masker."

"Ik moet wel oppassen, ik kan niet te veel met mijn huid doen, want mijn huid is zo gevoelig. Als ik niet genoeg reinig, wordt mijn acne erger en als ik te veel doe, dan wordt mijn huid ook onrustig. Het is echt lastig om de goede balans te vinden in het verzorgen van mijn huid."

Ik vind het moeilijk om een beautytip te geven, aangezien ik zelf al jaren kamp met huidproblemen.

Sporten

"Ik ben van de ups and downs. Een paar jaar geleden woog ik nog 96 kilo. Dat is veel, maar al helemaal voor mijn leeftijd. Ik heb aanleg om dik te worden, overgewicht zit in de familie.
Nu weeg ik 82 kilo. Ook niet weinig, maar dit gewicht is wel gezonder. Ik ben wat intensiever gaan sporten en meer op mijn voeding gaan letten. Ik probeer het een beetje bij te houden."


SUPP24

"Ik sport nu gemiddeld 4 keer per week. Ik heb een flexibel abonnement, dus kan elke keer iets anders doen. De ene week doe ik yoga, de andere week ligt de focus meer op kracht. Het is heel verschillend. Mag ik even ongegeneerd reclame maken voor de Pre Workout? Maar uit de grond van mijn hart: die is zo goed. Het is een klein flesje van 64 ml met carnitine en groene thee om de vetverbranding een boost te geven tijdens de training. En je krijgt er energie van. Binnen 15 minuten ben ik er klaar voor om te gaan."

"Verder slik ik standaard nog vitamine C en magnesium. Dat laatste werkt ook top bij darmklachten. Daar is magnesium ook zo super voor.
En Skin Collagen. Ik heb eerst een kuur gevolgd van 60 dagen, maar nu drink ik het alleen nog als onderhoud. Niet vanwege de rimpels, maar meer om mijn huid te hydrateren.
Echt top."

Welke huidverzorgingsproducten gebruik je?

"Ik probeer één lijn te trekken in mijn huidverzorgingsproducten. Ik gebruik zeker niet alles tegelijk.
Op dit moment reinig ik mijn huid met het micellair water van NUX en ik heb van dat merk ook een exfoliant. Daarna gebruik ik het Origins Mega-Mushroom Skin Relief Advanced Face Serum. Niet de crème, die is te vol. Ik vind het echt lastig om de juiste balans te vinden. Niks werkt."

"'s Avonds? Same ritual alleen gebruik ik dan vaak een reiniger van La Roche-Posay, de Effaclar Zuiverende Schuimende Reiningsgel Acne Gevoelige Huid. En dan heb ik ook nog een soort antispotding. Geen idee van welk merk, maar die gebruik ik als ik een puistje voel opkomen. Die is wel redelijk oké. Als ik die 's avonds opdoe, dan is het de volgende ochtend wel minder."


Wat is jouw beautytip?

"Ik vind het moeilijk om een beautytip te geven, aangezien ik zelf al jaren kamp met huidproblemen.
Even nadenken... Ik denk dat gezond eten toch wel heel erg belangrijk is. Ze zeggen dat er geen connectie is tussen voeding en je huid, maar ik ben ervan overtuigd dat als je voeding op orde is, dat je huid daar ook bij gebaat is. Ik merk zelf dat als ik veel zuivel drink of veel vlees eet mijn huid onrustiger is."

"En ik denk ook dat je je niet gek moet laten maken. Ik krijg zo vaak te horen dat ik dit moet doen of dat moet proberen, maar uiteindelijk denk ik dat je gewoon moet doen wat goed voelt. In plaats van te luisteren naar het advies van anderen, doen wat goed voelt voor jou."

Wat is jouw (beauty)zonde?

"Toch wel McDonalds. Ik heb echt een zwak voor kipnuggets. Het is zelfs zo erg dat ik laatst midden in de nacht naar de McDonald's ben gereden." (Lachend:) "Ik lag al in bed, was klaar om te slapen, maar ik had zo'n honger. Ik ben toen mijn bed uit gegaan om kipnuggets te gaan halen. Dat is toch erg? Ja, dat is echt mijn zonde, maar zo lekker."

Welk cijfer geef je aan huid?

"Nu? Een 6,5, maar hopelijk is dat cijfer over een paar maanden hoger. Ik ga voor een 9. Ik heb een afspraak staan bij de dermatoloog. Ik heb altijd de hoop gehad dat mijn acne vanzelf minder zou worden, maar het wordt juist erger. Het zat eerst alleen op mijn kin, maar nu trekt het ook door naar mijn wangen, schouders en rug. Dat helpt allemaal niet mee."

"Ik ben zo klaar met tussenoplossingen, dat ik nu besloten heb om echt naar de dermatoloog te gaan. Ik heb nu bijvoorbeeld ook last van littekens. Die wil ik graag laten behandelen, maar dat kan niet als je actieve acne hebt. Maar ik heb goede hoop dat het over een paar maanden allemaal anders is."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram