arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Het gezicht van Nancy Wearts

Het gezicht van: Nancy Waerts

In 'Het gezicht van' vertellen vrouwen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Nancy Waerts.

Nancy is 49 jaar en eigenaresse van Silk by Nancy.

Bijna vijftig!

"Ja, ik vind het spannend en leuk tegelijk. Er zitten ook voordelen aan: je wordt levenswijs. Dat wat me vroeger mateloos kon irriteren, daar trek ik me nu veel minder van aan. Ik weet veel beter hoe de wereld in elkaar zit.
Het geeft innerlijk wel veel rust, maar qua uiterlijk vind ik het echt niet leuk. Ik doe mijn best om er nog wat van te maken, maar ik ben gewoon niet zo blij met mezelf."

"Ik vind het ook echt een mijlpaal: 50 jaar. En dan niet zo positief. Ik voel me namelijk nog lang geen vijftig. In mijn hoofd ben ik nog steeds 26/27 jaar, dat verandert niet. Alleen de buitenkant wel... Ik vind het ook totaal niet leuk om mezelf op foto's te zien. Ik heb een dikke kop, alles hangt en ik ben gewoon echt oud. Blegh."

In mijn gezicht schoonmaken ben ik redelijk goed. Ik vind het echt vies om met make-up te slapen. Dat voelt gewoon niet goed.


"Voordat het allemaal zo negatief klinkt, ik zit wel lekker in mijn vel. Twee jaar geleden ben ik met behulp van NewFysic 20 kilo afgevallen.
Het is de welbekende knop die is omgegaan. Ik ben gezonder gaan eten, drink minder alcohol en ben meer gaan bewegen. Ik doe twee keer per week aan personal training en verder ren ik veel. Ik ben ook echt wel actief en doe minimaal drie tot vier keer per week aan sport."

"Er zit nu wel weer 5 kilo bij, dus eigenlijk moet ik wel weer even aan de bak. Ik heb het ook even losgelaten: toch één keer die hamburger, net even iets vaker pasta en tussendoor toch even wat lekkers. Ik moet weer terugkomen in het ritme. Volgende week ga ik weer beginnen."


Hoe ziet jouw huidverzorgingsritueel eruit?

"Ik gebruik al jaren de moisturizer van Clinique. Het is onderdeel van een 3-stappensysteem, maar ik gebruik alleen de gele crème."

"En daarnaast gebruik ik ook de Biotherm Aquasource Everplump. Ik heb een vochtarme huid en die crème past echt supergoed bij mij.
Ik gebruik geen anti-agingproducten of iets dergelijks, behalve een beetje botox. Dat vind ik trouwens wel moeilijk hoor, want ik wil geen botox-hoofd. Toch wil ik wel iets doen, want het beeld dat ik in de spiegel zie correspondeert niet met hoe ik me voel. Dat vind ik echt raar van het ouder worden."

Wat is jouw beautytip?

"Een zijden kussensloop, dat helpt echt! Het is geen fabeltje, maar een zijden kussensloop is zo goed voor je huid. En voor je haar. Het neemt geen vuil op, dus het is vooral heel schoon. En het slaapt heel fijn, heel zacht. Het is wel belangrijk dat het 100% zijde is, zonder toevoegingen, anders werkt het niet."

"Ik slaap altijd op mijn buik, eigenlijk zonder kussen, maar dan leg ik zelfs een kussensloop (zonder kussen) op mijn hoeslaken."


Wat is jouw beautyzonde?

"In mijn gezicht schoonmaken ben ik redelijk goed. Ik vind het echt vies om met make-up te slapen. Dat voelt gewoon niet goed."

"Ik heb allerlei kleine zondes: ik drink te veel koffie en cola light is ook een ramp. Sowieso heb ik iets met cafeïne. En ik hou ervan om in de zon te liggen, terwijl ik weet dat het niet goed voor me is. Als je een kleurtje hebt, voel je je gewoon beter."

Welk cijfer geef je aan je huid?

"Hmmm, laag... Mijn huid an sich is niet zo slecht, ik heb geen oneffenheden, geen acne en geen pigmentvlekken, maar het is allemaal zo slap geworden. Een 6 ofzo."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram