arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Myrthe Beek

Het gezicht van: Myrthe Beek

Elke zaterdag vind je hier de rubriek: Het gezicht van. Hierin vertellen onbekende en bekende mensen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Myrthe Beek.

Myrthe is 26 jaar en werkzaam als marketeer bij Est 1842.

Jaloersmakend jong!

"Nou, ik voel me dus heel oud. Ik was het liefst voor altijd 21 jaar gebleven, maar dat zit er helaas niet in. Niet dat dit ineens een dramatisch slechte leeftijd is, maar ik heb het gevoel alsof ik nu echt volwassen ben en in de periode van huisje-boompje-beestje ben aangekomen. Daar ben ik alleen nog niet aan toe. Het gaat allemaal zo snel."

"Er hangt ook zo'n belachelijk stigma om dertig heen, terwijl dat eigenlijk ook nog heel jong is. Toch voelt het als een mijlpaal. Ik heb ook het idee dat ik nu belangrijke keuzes moet maken en niet zomaar meer alle kanten op kan."

"Ik heb natuurlijk nog niet echt rimpels, maar ik zie wel dat ik een fronsrimpel krijg. Vooral als ik geconcentreerd bezig ben, merk ik het. Een tijd geleden zouden mijn moeder en ik dan ook samen onze fronsrimpel laten behandelen met botox, maar uiteindelijk durfde ze toch niet en dan blijft het op één of andere manier toch liggen. Als hij me echt gaat storen, dan laat ik er wel iets aan doen. Botox is tegenwoordig toch volkomen normaal?"


Wat is jouw huidverzorgingsritueel

"Ik ben dus echt heel slecht in het verzorgen van mijn gezicht. Ik geef ook liever geld uit aan kleding en schoenen, dan aan huidverzorgingsproducten. Ik gebruik ook eigenlijk alleen Zwitsal, omdat ik een zeer gevoelige huid heb."

"Ik kan niet tegen water, dat is eigenlijk altijd al zo geweest. Als baby moest ik ook met speciaal spul in bad, om te voorkomen dat mijn huid zou uitdrogen en dat is eigenlijk nooit weggegaan. Water en ik zijn gewoon geen goede combinatie. Zwitsal Op 't Wangetje is eigenlijk het enige product wat ook echt helpt en mijn huid kan verdragen."

"Niet alleen mijn gezicht is droog, maar ook op de rest van mijn lichaam heb ik er last van. Ik neem mezelf dan ook heel vaak voor om bodylotion te gebruiken, maar dat komt er dan niet van. En eerlijk gezegd vind ik het ook niet altijd even fijn. Net na het douchen voel ik me net zo fris en dan krijg ik toch een plakkerig gevoel als ik bodylotion gebruik. Waarschijnlijk gebruik ik niet het juiste merk, maar ik vind het eigenlijk niet lekker."

"En de rest van de producten is ook niet echt heel bijzonder. Ik gebruik een oogmake-upremover van de Hema en qua make-up kies ik vaak voor het Kruidvat. Als ik in een gekke bui ben, dan wil ik weleens een gezichtsmasker gebruiken, maar eigenlijk merk ik daar helemaal niks van. Meestal krijg ik er zelfs uitslag van. Ik ben gewoon helemaal niet met huidverzorging bezig. Zou ik wel moeten zijn hoor, want ik zie aan mijn huid dat ik ouder word. Het is meer een kwestie van luiheid, ik verdiep me er niet in en maak er ook te weinig tijd voor."


Wenkbrauwen

"Ik heb een obsessie voor wenkbrauwen. Ik kan ook echt te laat komen als ik mijn wenkbrauwen niet goed bijgetekend krijg. Het is echt erg en ik word er ook mee gepest. Vroeger heb ik kennelijk net iets te enthousiast mijn wenkbrauwen geëpileerd en nu heb ik bijna niks meer over. Wenkbrauwharen komen ook niet meer terug. Ik moet met potloden en poeders aan de gang om er überhaupt nog iets van te maken."

"Ik heb een haat-liefde-verhouding met mijn wenkbrauwen. Eerst borstel ik ze, dan teken ik ze bij, dan gebruik ik nog een poeder en daarna borstel ik ze nog een keer. O, en dan kijk ik autistisch minimaal 6 keer in de spiegel om te controleren of alles goed zit. Ik heb ook 20 verschillende wenkbrauwpotloden en als het voor mijn gevoel niet goed zit, gaat alles er weer af en begin ik gewoon weer opnieuw."

"Ik denk er steeds vaker over om ze te laten tatoeëren, maar ik ben als de dood dat het niet goed gaat. Je hebt nu die hairstroketechniek en die ziet er heel mooi uit, maar ik blijf het eng vinden."

Wat is jouw beauytip?

"Mag dat Zwitsal zijn? Ik ben niet echt heel trouw aan een merk, want ik koop meestal gewoon de producten die in de aanbieding zijn, maar Zwitsal is een blijvertje en zal ik voor mijn gevoel altijd blijven gebruiken. Ik kan niet echt uitleggen waarom ik het zo fijn vind, maar het voelt gewoon vertrouwd en er zitten voor mijn gevoel ook geen rare ingrediënten in."

Heb je een beautyzonde?

"Ik heb niet één zonde, maar heb er heel veel. Ik drink vooral veel koffie. Hou het niet specifiek bij, maar het zijn er minimaal 10. En roken is natuurlijk ook een zonde. Meestal doe ik wel twee of drie dagen met een pakje sigaretten, maar als ik stress heb rook ik vaak meer.
Daarnaast slaap ik slecht. Dat is natuurlijk ook niet goed voor je huid. Ik heb lang in de horeca gewerkt en ben het gewoon gewend om laat naar bed te gaan. Nu ik een kantoorbaan heb, probeer ik eerder te gaan slapen, maar ik kan mezelf er soms gewoon niet toe zetten om naar bed te gaan. Dan vind ik het zo zonde van mijn avond."

Welk cijfer geef je aan je huid?

"Een veilige 7. Ik ben niet echt heel blij met mijn huid. Ik word wel snel bruin, maar dat is dan ook het enige positieve. Verder vind ik dat ik veel last heb van grove poriën, maar aangezien ik er weinig tijd en moeite in steek om het te verbeteren, mag ik eigenlijk niet zeuren."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram