arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Monique Korsse-1

Het gezicht van: Monique Korsse

In 'Het gezicht van' vertellen vrouwen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun beautyzonde en geven ze een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Monique Korsse.

Monique is 30 jaar en werkzaam als schoonheidsspecialiste en pedicure bij All Daring.

Voeten?

"Ik heb gewoon iets met voeten. Ik vind het leuk dat ik met mijn werk een groot verschil kan maken. Vooral als iemand pijnlijke voeten heeft: likdoorns verwijderen, ingegroeide teennagels behandelen. Echt, pedicure is zo'n dankbaar werk."

"30 jaar is wel echt een mijlpaal. Ik voel me ook nog helemaal geen dertig. Over het algemeen voel ik me veel jonger." (Lachend:) "Zondagochtend is het anders. Die kater komt tegenwoordig wel veel harder aan."

"Ik had tot voor kort heel vol en dik haar, maar daar is nu niets meer van over. Het leek zo'n goed plan om mijn haar zelf te blonderen, maar het is helemaal afgebroken, Vreselijk.
Ik heb er gewoon niet goed bij nagedacht. Het is gewoon volledig afgebroken, maar daar merk je niks van als je aan het verven bent. Daar kom je helaas pas achter als je het uitspoelt in de douche.
Ik vind de kleur leuk, maar mijn haar is gehalveerd. Ik doe nu even helemaal niks en kijk het even aan. Goed verzorgen. En voorlopig niet verven."


Gezond leven

"Ik let goed op mijn voeding. Ik heb tijdens mijn zwangerschap tijdelijke diabetes gehad en heb verplicht op mijn eten moeten letten. Ik heb 4 maanden lang bijna geen koolhydraten en suiker gegeten. Ik moest mijn eetpatroon volledig omgooien. Toentertijd was het zwaar, maar als je zo lang zo bewust met voeding bezig bent, dan wordt het vanzelf een nieuwe levensstijl."

"Ik sport ook één keer per week, maar ik merk dat sinds ik mijn eetpatroon volledig heb omgegooid alles strakker is geworden. Mijn benen, mijn buik en mijn armen zijn meer getoned. Natuurlijk gun ik mezelf ook wel wat lekkers, maar ik probeer deze levensstijl wel door te zetten en dat betekent dat ik soms streng voor mezelf moet zijn."

Ik heb natuurlijk een groot litteken in mijn gezicht, maar dat zie ik zelf niet. Sinds ik in een spiegel kan kijken, zit hij er al.

Hoe ziet jouw huidverzorgingsritueel eruit?

"Ik gebruik de producten van BABOR. Ik reinig mijn gezicht 's ochtends en 's avond in principe met de Hy-Öl & Phytoactive Reactivating, maar ik gebruik soms ook de Cleansing Foam. Ik wissel het een beetje af. En dan heb ik nog de Enzyme Cleanser."

"Verder is het vrij simpel hoor. Ik vind de ampullen met rozenextracten heel fijn. Het ruikt allemaal heerlijk, maar het is echt supergoed voor je huid.
BABOR heeft ook nog foammaskers en speciale vliesmaskers, die vind ik ook geweldig. En die oogpads. Ik kan nog wel even doorgaan, maar ik vind het gewoon zo'n fijn merk."

"Mag ik nu al een beautytip geven? Regelmatig naar de schoonheidsspecialiste hoort ook bij het verzorgen van je huid.
Ik had vroeger een slechte huid en mijn moeder heeft me al op jonge leeftijd naar de schoonheidsspecialiste gestuurd. Daar ben ik haar nu heel dankbaar voor. Dat mijn huid nu zo mooi is en ik geen littekens heb overgehouden aan mijn acne, komt mede door alle gezichtsbehandelingen. En het is één van de redenen dat ik nu ook zelf schoonheidsspecialiste ben. Ik vind het interessant om te zien wat je allemaal voor en met je huid kan doen."


Wat is jouw beautytip?

"Gezond eten, sporten en goed voor jezelf zorgen. Niet alleen voor je huid, maar goed voor jezelf zorgen in de breedste zin van het woord: lekker uit eten gaan, een massage boeken, je voeten laten doen, leuke dingen doen en goed voor je huid zorgen. Probeer een balans te vinden tussen leuk en gezond."

Wat is jouw beautyzonde?

"Phoe, dat vind ik moeilijk. Ik leef echt heel gezond. Vroeger dronk ik liters cola, maar daar ben ik wel vanaf. Als nu frisdrank drink, dan is het een cola zero."

"Ik hou wel van wijn, maar ik weet niet of dat echt een zonde is. Los van de dagelijkse rompslomp zoals boodschappen en het huishouden, vind ik dat ik na een week hard werken op zaterdagavond wel een wijntje heb verdiend. Toch?"

Welk cijfer geef je aan je huid?

"Een 8? Ik heb natuurlijk een groot litteken in mijn gezicht, maar dat zie ik zelf niet. Sinds ik in een spiegel kan kijken, zit hij er al. Ik ben als baby gebeten door een hond, dus ik ken mezelf niet anders dan met litteken."

"Misschien als je heel goed kijkt, dat je nog wel een klein litteken ziet, maar ik heb er echt veel aan gedaan om dat te voorkomen. Zelfs chemische peelings, waarbij je helemaal gaat vervellen. En trouwens ook nog de kruidenpeeling van Neoderma. Jammer genoeg bestaat dat merk nu niet meer. De distributie in Nederland is overgenomen, waardoor het onbetaalbaar is geworden. Helaas, want het was ook echt een mooi merk."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram