arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Monique Klemann

Het gezicht van: Monique Klemann

In 'Het gezicht van' vertellen vrouwen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun beautyzonde en geven ze een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Monique Klemann.

Monique is 52 jaar en werkzaam als zangeres.

Vind je het leuk om ouder te worden?

"Soms. Ik kan niet volmondig 'ja' zeggen. Er zitten ook echt nadelen aan. De scheiding tussen lichaam en geest wordt groter. Je geest ontwikkelt zich wel in positieve zin, maar je lichaam wordt minder sterk. En minder strak. En minder flexibel. Kortom, je takelt gewoon af."

"Je geest vangt die gebreken wel op. Ik denk dat het ook zo bedoeld is. Dat je de lichamelijke gebreken met je geest kan opvangen. Daarom is het ook zo belangrijk om een sterke geest te hebben. Als je geest niet sterk is, dan gaat je lichaam ook heel snel achteruit. Dat denk ik, dat het zo ontworpen is."

Mijn zonde? Ik doe eigenlijk alles wat verkeerd is. Geen cocaïne trouwens, dat vind ik echt kutspul.


Gezond leven

"Redelijk. Ik rook af en toe een sigaret, ik drink en ik eet ook gewoon vet eten. Maar ik let wel op de balans. Ik rook niet elke dag en ik zak ook niet elke week door.
Ik denk dat muziek voor balans zorgt, althans bij mij. Natuurlijk moet je gezond eten, maar ik denk dat de invloed van muziek en kunst net zo belangrijk is."

"Al dat gezonde eten helpt enorm en bepaalde vetten zijn slecht voor je, maar ik denk dat je jezelf tekortdoet door je daar volledig op te focussen.
Sporten, gezond eten, het zal allemaal wel, maar je kan ook heel gelukkig worden van muziek. Ik denk dat je met muziek ook je geest kan healen. En op die manier ook een gezond lichaam creëert. "


Hoe ziet jouw huidverzorgingsritueel eruit?

"Ik gebruik Rawceuticals. Ik moest er eerst wel aan wennen. Het is in eerste instantie pittig vet als je het op je gezicht smeert, maar wel op een positieve manier. Hoe moet ik het uitleggen? Het is niet zo dat je met een glimmende kop de dag in gaat. Het is eerder healend voor je huid."

"Ik gebruik 's ochtends de Clean, dan de Tonic en daarna de Blend. Ik heb nooit problemen met mijn huid. Ik merk wel dat, nu ik hormonale veranderingen doormaak, ik iets meer talg en onregelmatigheden heb, maar door die Rawceuticals wordt dat minder. Mijn huid is er egaler van geworden. De plekken waar je normaal gesproken pukkels hebt, zijn meestal ook de plekken waar je huid wat droger is. En die worden gevoed door de Rawceuticals en zo worden je oneffenheden ook minder."

"'s Avonds? 's Avonds doe ik niks. Ik ben echt een lui varken. Ik ga zelfs met make-up slapen als ik te moe ben. Dan poets ik mijn tanden, gooi ik mijn haar in een staart, trek ik mijn kleren uit en ga ik naast mijn man in bed liggen. Ik bedoel, ik word niet teruggefloten. Dan word je dus lui."

Wat is jouw beautytip?

"Ik kan alleen voor mezelf spreken, want ieder heeft weer een ander ding waar hij/zij gelukkig van wordt, maar ik slik elke dag CBD-olie en daar slaap je goed van. Het scheelt echt, het geeft een soort innerlijke rust."

"Ik ben nog wel op zoek naar het beste merk, qua prijs-kwaliteit en in welke hoeveelheid, maar bijna alles is goed. Het is een zoektocht, want er zijn ook verschillende percentages. Je hebt CBD-olie van 2,7%, maar ook van 5 en van 10.
Er zijn tegenwoordig ook CBD tabletten, die vind ik handiger. Ik wil het liefst een tablet die volstaat voor de hele dag. Gewoon één die je 's ochtends neemt, dan ben ik daar ook weer vanaf.
Ik weet het niet precies, maar het brengt mij rust en zorgt voor balans. Nogmaals, natuurlijk moet je gezond eten en bewegen, maar ik denk dat het allemaal begint bij je geest."

Wat is jouw beautyzonde?

"Ik rook, ik drink en ik eet een zak chips als we in de auto zitten op de terugweg uit Zwolle. En ik rook joints. Ik doe eigenlijk alles wat verkeerd is. Geen cocaïne trouwens, dat vind ik echt kutspul. Gelukkig ben ik daar niet verslaafd aan.
Maar ik doe dus zeker niet alleen maar gezond. Misschien komt die behoefte op een gegeven moment nog, maar nu nog niet. En misschien komt die wel helemaal nooit."

Welk cijfer geef je aan je huid?

"Ik denk wel een 8. Mijn huid is een makkie. Overal, ik heb bij mijn decolleté ook weinig spots en rimpels." (Lachend:) "Ik heb wel cellulite-billen. Daar kan je ook vast allerlei apparaten op zetten, maar ik vind het wel goed zo."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram