arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Monique Hozee

Het gezicht van: Monique Hozee

In 'Het gezicht van' vertellen vrouwen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Monique Hozee.

Monique is 47 jaar en is werkzaam als schoonmaakster.

Vind je het leuk om ouder te worden?

"Ik vind het zeker leuk, maar ik merk wel dat ik last krijg van kwaaltjes. Ik wou dat ik kon zeggen dat het kleine kwaaltjes zijn, maar ze zijn best groot.
Ik heb diabetes, maar sinds 15 maanden ook een zogenoemde 'frozen shoulder'. Dat is een aandoening waarbij het kapsel in je schouder ontstoken en verdikt is.
Het heeft met leeftijd te maken, maar als je diabetes hebt, ben je er extra gevoelig voor. Het is heel geleidelijk ontstaan, maar ik ben door de pijn en stijfheid steeds beperkter geworden in mijn 'range of motion'."

"Door de pijn ben ik meer gaan eten. Ik ben ook echt wel aangekomen. Deels omdat ik minder kan gaan sporten, maar ook omdat ik de pijn probeer weg te eten. Het slaat nergens op, maar dat maak ik mezelf dan wijs. Heel gek, maar dan probeer ik de pijn te verzachten met eten."

Ik ben enorm gedisciplineerd. Bij mij moet alles netjes. Ik ben eigenlijk de hele dag aan het opruimen en stofzuigen. Dat is wel een afwijking.

"Ik sport nog steeds, maar niet meer op hetzelfde niveau. Het is anders... Beetje onderhandse deadlifts, squaten en veel bewegen. En ik loop veel met de hond: elke dag minimaal zes tot zeven kilometer, dus dat geeft ook wel voldoening. Ik zie het ook als een vorm van sporten, maar dan op een andere manier. Ik heb me er inmiddels ook wel enigszins bij neergelegd."

Botox

"Ik heb botox onder mijn oksels en bij mijn frons. En ik heb mijn bovenoogleden laten liften met de PlexR. Ik ben wel tevreden, maar ik vind het ook leuk om te experimenteren en ik wil zeker nog mijn onderoogleden laten behandelen."


Hoe ziet jouw huidverzorgingsritueel eruit?

"Ik ben nogal van het switchen, ik vind het leuk om nieuwe dingen te proberen. 's Ochtends reinig ik mijn gezicht met de Lait-Crème Moussant van Embryolisse. En daarna gebruik ik meestal het No7-serum en de SkinScience Day Cream van het Kruidvat."

"Het verschilt echt per dag, want ik vind de collageenserie van Dr. Eckstein ook heerlijk en de LiftActiv van Vichy ook. O, en altijd Yves Rocher onder mijn ogen. Daar wil ik mijn huid vooral verzorgen en niet te agressief doen."

"'s Avonds gebruik ik meestal Differin, niet tegen acne, maar puur om huidveroudering te voorkomen. In combinatie met een vitamine C-serum. Ook hier wissel ik af, ik voel meestal even waar mijn huid behoefte aan heeft. De ene keer kies ik voor klassieke producten en de andere keer plan ik een relaxavond in met maskers, boosters met antioxidanten en ga ik slapen met arganolie."

Ik stoor me nog steeds aan mijn oogleden. Mijn man verklaart me voor gek, maar ik vind ze nog steeds hangen. En onder mijn ogen moet ook het nodige gebeuren.


Wat is jouw beautytip?

"Het zijn eigenlijk allemaal kleine tips. Het valt of staat natuurlijk allemaal met de zon, die moet je gewoon zo veel mogelijk vermijden. En sowieso elke dag een sunblock gebruiken.
Verder genieten van het leven. Lol maken is zo belangrijk. En van bewegen word je ook blij."

Wat is jouw zonde?

"Ik heb niet echt een zonde, ik ben juist heel gedisciplineerd. Dat kan ook niet anders als je diabetes hebt."

"Misschien iets te veel eten, iets te veel van het leven genieten. (Lachend:) Ik hou van koken, dus dat komt het geheel ook niet ten goede. Ik vermijd ook niet alle suikers en drink ook heus wel eens een cocktail. Ik let dan gewoon extra op en desnoods spuit ik bij."

"Trouwens, dat gedisciplineerde is wellicht een zonde. Ik ben thuis ook enorm georganiseerd, bij mij moet alles netjes. Ik ben eigenlijk de hele dag aan het opruimen en stofzuigen. Dat is wel een afwijking.
Ik zou willen dat ik daarin iets makkelijker zou kunnen zijn. Ik probeer het wel hoor, dan neem ik me voor om die schoenen te laten staan, maar mijn man heeft schoenmaat 46 en over die 'kano's' kijk je niet zo makkelijk heen. Tja, dat is misschien wel mijn minpuntje..."

"Ik merk dat ik op alle gebieden de touwtjes graag in handen wil hebben. Maar is dat niet gewoon vrouw-eigen?"

Welk cijfer geef je aan je huid?

"Ik denk wel een 8. Ik ben wel blij met mijn huid, ik heb goede genen. Ik zie dat ik weinig rimpels heb, maar stoor me nog steeds aan mijn oogleden. Mijn man verklaart me voor gek, maar ik vind ze nog steeds hangen. En onder mijn ogen moet ook het nodige gebeuren. Ik weet het, ik ben te kritisch, maar dan komt de perfectionist weer in mij naar boven."


Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram