arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Monique Dikrama

Het gezicht van: Monique Dikrama

Elke zaterdag vind je hier de rubriek: Het gezicht van. Hierin vertellen onbekende en bekende mensen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Monique Dikrama.

Monique is 38 jaar oud en werkzaam als cosmetisch arts bij de Body Clinic.

38 jaar, langzaam maar zeker komt de veertig in beeld.

"Dat duurt niet meer zo lang inderdaad. Leeftijd speelt wel enigszins een rol, maar het is zeker geen groot probleem. Ik ben gelukkig niet de enige die ouder wordt, mijn man en de rest van mijn omgeving doet net zo goed mee. Dat maakt het allemaal een stuk minder erg."

"Als cosmetisch arts, zit ik natuurlijk dicht bij het vuur. Ik gebruik botox rond mijn kraaienpootjes, mijn fronsrimpel behandel ik één keer per jaar en ik vul mijn traangootjes op, maar een gezonde levensstijl is net zo belangrijk.
Ik ben best ijdel, dus probeer ook echt goed voor mezelf te zorgen. Dat heeft niks met mijn werk te maken, dat is altijd al zo geweest. Vooral voldoende nachtrust vind ik belangrijk. Dan functioneer ik beter en zie ik er ook gewoon beter uit. Daarnaast drink ik veel water en sport ik minimaal twee tot drie keer per week. Dat houdt me fit en geeft me energie."


Wat is jouw huidverzorgingsritueel?

"Ik gebruik de producten van Herbalife. Ik was al bekend met het merk vanwege de eiwitshakes en ook de repen vind ik echt lekker. Drinken én smeren dus. Ik vind het wel een mooie combinatie, werkt goed voor mijn huid."

"'s Ochtends reinig ik mijn huid, soms met een wasgel, maar meestal gewoon met reinigingsdoekjes en daarna gebruik ik een tonic. Daarna eerst het serum van Herbalife en dan de dagcrème. Het is handig, want in de dagcrème zit een SPF 30. Trouwens, ik gebruik ook altijd een foundation van Clinique en die heeft ook een factor 15. Ik let er ook echt op. Als ik naar het strand ga, bescherm ik mijn huid nog extra tegen de zon."

"Vroeger deed ik niet zo veel aan mijn huid, gebruikte ik alleen babyolie om mijn huid te verzorgen. Daar kom ik nu niet meer mee weg. Dan merk je wel dat je ouder wordt, mijn huid is minder stevig. Met alleen babyolie red ik het niet meer. Ik kies bewust voor goede producten en dat maakt echt wel verschil."


Herbalife

"In plaats van te ontbijten, drink ik elke ochtend een eiwitshake. Ik ben niet per se aan de lijn, maar in zo'n shake zit gewoon alles wat je nodig hebt: eiwitten en vitamines. Verder eet ik gewoon normaal hoor, ik doe het ook niet om gewicht kwijt te raken. Ik zie het ook niet als maaltijdvervanger, maar meer als aanvulling op het sporten. Kleine correctie: het zou wel mooi zijn als ik iets zou afvallen, daar niet van, maar ik voel me er gewoon lekker bij. Zo'n shake geeft me gewoon zo veel energie."

"Af en toe stop ik met Herbalife en dan stap ik een aantal maanden over op de producten van Obagi. Dan gebruik ik een periode twee keer per week de Advanced Night Repair, in combinatie met de Ommerse Renewel Cream en de Overnight Recovery. Dan geef ik mijn huid even een boost en dan ga ik weer terug naar Herbalife."


Wat is jouw beautytip?

"Het klinkt zo basaal, maar toch wel gezond leven. Zelfs een 'beetje roken' heeft al invloed, zeker op je huid. Hetzelfde geldt voor de zon. Natuurlijk is het lekker als je een bruin kleurtje hebt, maar uiteindelijk brengt het altijd schade toe aan je huid."

"Als het om je huid gaat, moet je daar gewoon echt zuinig op zijn. Dat betekent dat je er nu al mee moet beginnen, en niet later. Later is gewoon te laat. Ik zie het in mijn werk ook als cliënten slecht met hun huid zijn omgegaan. Het gaat ten koste van de kwaliteit. Met behulp van botox kan je veel compenseren en met fillers kun je ook alles opvullen, maar je verbetert niet de conditie van de huid."

Wat is jouw beautyzonde?

"Het is echt niet dat ik boeddhistisch leef, maar volgens mij heb ik echt geen zonde. Ik weet het echt niet, doe namelijk echt geen gekke dingen. Ik rook niet, drink af en toe een wijntje, maar zeker niet elke dag en zelfs niet elke week en ik zorg dat ik voldoende slaap. Vanwege mijn drukke baan, en ook omdat ik 3 kinderen heb, zorg ik gewoon voor veel regelmaat in mijn leven. Saai hè?"

Welk cijfer geef je aan je huid?

"Toch wel een 8,5, denk ik wel. Ik ben wel blij met mijn huid. Mijn achtergrond heeft zowel voor- als nadelen. Ik ben half -Indisch, half-Nederlands. Mijn donkere huid heeft als voordeel dat hij steviger is, maar ik ben tegelijkertijd ook gevoeliger voor pigmentvlekken. Als de zon flink schijnt, ben ik daar dan wel voorzichtig mee."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram