arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Monica Lee

Het gezicht van: Monica Lee

In 'Het gezicht van' vertellen vrouwen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun beautyzonde en geven ze een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Monica Lee.

Monica is voor altijd 39 jaar en werkzaam als blogger voor de beauty- en liftestyleblog Forever 39.

Voor altijd 39 jaar dus?

"Ik vind 39 een hele mooie leeftijd. Je staat volop in het leven, je ziet er nog goed uit en je bent zelfverzekerd. Alles klopt."

"Het is eigenlijk meer een gimmick. Aan de andere kant, wat doet leeftijd ertoe? Het is niet relevant, het zegt uiteindelijk helemaal niks. Door het niet te noemen, kan je er ook geen stempel op drukken." (Lachend:) "Er zitten alleen maar positieve kanten aan en ik vind het ook zo leuk om in dat 39-gevoel te blijven hangen. Heerlijk."

In plaats van een uur lang met die armpjes en beentjes te zwaaien en naar een beeldscherm te staren, is het tijd om zware dingen te tillen. Dus verruil de Bold and The Beautiful voor gewichten.


"Sommige aspecten van ouder worden zijn geweldig. Ik weet wat ik fijn vind, ik heb een superleuk gezin, een gezellige groep vrienden om me heen verzameld en verder doe ik veel leuke dingen. Minder aangenaam is dat er her en der een barstje ontstaat. Meerdere barstjes zelfs, maar dat hoort er natuurlijk ook wel een beetje bij. Tot nu toe hoor je me niet klagen, maar ik ben dan ook voor altijd 39 jaar."

Sporten

"Ik ben geen sporter van nature, allesbehalve zelfs, maar het is echt noodzakelijk. Al is het alleen voor het behoud van je lijf.
Ik vind echt dat alle vrouwen boven de veertig verplicht aan krachttraining moeten doen. Ik heb geen exacte cijfers, maar je verliest snel spiermassa als je ouder wordt. Al helemaal rond de overgang."

"Ik ben echt fan van fitness. Krachttraining is namelijk dé manier om vet te verbranden, maar het is ook goed voor je huid. Het is bewezen dat fitness een anti-aging effect heeft. Het is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor je gezicht. En zelfs voor je geest.
Kom in hemelsnaam van die crosstrainer af. In plaats van een uur lang met die armpjes en beentjes te zwaaien en naar een beeldscherm te staren, is het tijd om zware dingen te tillen. Dus verruil de Bold and The Beautiful voor gewichten. Trouwens, bestaat de Bold & The Beautiful überhaupt nog?"

"Ik doe ongeveer twee tot drie keer per week aan krachttraining, één keer per week aan karate en daarnaast ook nog yoga. En ik wandel zeer regelmatig. Ik doe het vaak allemaal onder protest, maar als ik klaar ben, voel ik me zo lekker."

Welke huidverzorgingsproducten gebruik je?

(Lachend:) "Heb je even? Ik ben niet merkvast, sta open voor nieuwe merken. Vitamine A, vitamine C, niacinamide, glycolzuur en hyaluronzuur zijn mijn basisingrediënten, maar binnen dat kader wissel ik wel qua huidverzorgingsmerken."

"Ik kan bijvoorbeeld niet kiezen tussen het vitamine C-serum van NOVEXPERT en EmerginC, dus ik heb ze allebei.
Het glycolzuur heb ik van Dermaceutic en voor vitamine A switch ik ook weer. Het ene moment gebruik ik een crème van Dermaceutic en het andere moment kies ik weer voor het nieuwe vitamine A-product van Jetske Ultee.
En voor hyaluronzuur zweer ik weer bij NOVEXPERT. Dat vind ik sowieso een geweldig, maar enorm ondergewaardeerd merk. De producten zijn vaak biologisch, niet op dieren getest en bevatten vanzelfsprekend geen parfum of andere schadelijke toevoegingen."

"En uiteraard een zonnebrandcrème, dat is ook een absolute must. Helaas heb ik daar nog niet het ultieme merk voor gevonden. Het blijft lastig. Ik gebruik liever geen chemische filters, maar van een zonnebrandcrème met de goede filters zoals titanium of zinkoxide zie ik er meteen uit als een spook."

Wat is jouw (beauty)zonde?

"Op het gebied van beauty, heb ik niet echt een zonde. Ik maak altijd keurig mijn huid schoon, zelfs als het 04.00 uur 's nachts is en er flink geborreld is. Dat komt gelukkig niet meer zo vaak voor, maar als het zo is, dan gaan al die crèmepjes er nog steeds op."

"Mijn zonde heeft meer met eten en drinken te maken. Ik weet dat wijn ook veel suiker bevat en het niet goed is voor je huid, maar het is wel heel erg lekker. Hetzelfde geldt voor verleidelijke baksels, taarten en ander lekkers."

"Doordeweeks heb ik een streng suikerbeleid, maar in het weekend ben ik iets losser. Ik ben me ervan bewust dat suikers je collageen verharden, waardoor je sneller rimpels krijgt. Dat betekent niet dat ik de pasta, pizza en andere lekkernijen laat staan.
En ik ben dol op chocolade, maar de basis van mijn voedingspatroon is gezond. Ik ontbijt met groene smoothies, voor de lunch maak ik regelmatig een creatie van quinoa en groente en 's avonds flans ik ook altijd iets gezonds in elkaar."


"Ik doe het trouwens niet voor niets. Het helpt. Ik laat mezelf regelmatig checken door anti-agingarts Ernst-Jan van Gellicum en uit alle bloedonderzoeken blijkt gewoon dat deze levensstijl werkt."

Wat is jouw beautytip?

"Als je een droom hebt, ga ervoor. Er is altijd wel een excuus om het niet te doen, maar DOE het gewoon. Wil je in het buitenland wonen, pak je spullen en verhuis. En heb je altijd al het idee gehad om een eigen bedrijf te beginnen, go for it!"

"Mag ik nog iets anders onder de aandacht brengen? Het heeft misschien helemaal niets met beauty te maken, maar ik wil heel graag Return To Sender promoten, waar ik sinds kort ambassadeur voor ben. Deze stichting zet zich in voor vrouwen in ontwikkelingslanden en brengt de maker en gebruiker samen. Unieke én leuke producten met een bijzonder verhaal.
Door een handgemaakt product te kopen via Return to Sender geef je de maaksters en hun kinderen een betere toekomst geeft. Supermooi toch? En het zijn echt leuke spulletjes. Zie bijvoorbeeld de Jackard Clutch die ze momenteel verkopen. Of de kleurige armbanden uit Mali, die zijn ook supercool."

Welk cijfer geef je aan je huid?

"Een 8,5. Ik ben eigenlijk wel blij. Soms is mijn huid wat rood, maar dat ligt meer aan mij. Dan kan ik het niet laten en combineer ik te veel producten met elkaar, maar ik wil het liefst alles proberen."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram