arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Milou Turpijn

Het gezicht van: Milou Turpijn

In 'Het gezicht van' vertellen vrouwen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun beautyzonde en geven ze een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Milou Turpijn.

Milou is 32 jaar en werkzaam als hoofdredacteur bij Women’s Health, DJ en yogadocente.

Merk je dat je ouder wordt?

"Na een avondje stappen, heel hard. Ik merk het voornamelijk qua herstel, zowel na alcohol als na een training. En verder zie ik steeds meer fijne lijntjes. Het zijn nog voornamelijk lachrimpels, dus ik omarm ze met beide armen."

"Ik merk gewoon dat ik langzaam mijn baby face aan het verliezen ben. En ik vond laatst ook een grijze haar. Gelukkig is het er nog maar één, dus ik voel niet de neiging om nu ineens mijn haar te gaan verven, dat zou ietwat overenthousiast zijn. En aan de andere kant vind ik het ook wel heel mooi dat ik ouder mag worden."

"Het klinkt gek, maar ik ben verslaafd aan goed voor mezelf zorgen. Dat is niet één bepaald ding, maar een combinatie van factoren. Enerzijds voldoende bewegen én voldoende rust nemen en anderzijds ook zorgen dat ik bewust geniet. Ik probeer echt in het nu te leven. En vanzelfsprekend ook goed te eten en wanneer nodig vul ik mijn menu aan met relevante supplementen."

"Goed eten betekent voor mij vegan. Het liefst 100% vegan, maar als ik uit eten ga kan ik natuurlijk niet in de keuken kijken. Aan de andere kant meld ik het altijd wel van tevoren dat ik plantaardig eet, dus ik doe mijn best."


Yoga

"Ik doe elke dag aan yoga, voor mij is dat geen verplicht nummer, maar een manier van leven. Zodra ik op de mat sta, kom ik volledig tot mezelf. Ik ben een gevoelsmens, maar yoga houdt me elke keer weer een nieuwe spiegel voor en leert me op afstand naar mezelf te kijken. Die spiegel hou ik mezelf niet alleen tijdens de yoga voor, maar pas ik ook toe in alledaagse situaties. Voordat ik in een emotie schiet, stel ik mezelf de vraag of mijn reactie wel gepast is op dat moment. Is dit handig? Of moet ik misschien anders reageren? Het is ook volkomen normaal dat ik voor een moeilijk gesprek een ademhalingsoefening doe of op de redactie even ga stretchen. Inmiddels is iedereen eraan gewend en kijkt niemand daar meer raar van op."

Welke huidverzorgingsproducten gebruik je?

"Ik ben dus niet zo goed in beauty." (Lachend:) "Ik ben meer van de innerlijke beauty. Vooral met behulp van gezonde voeding en meditatie. Ik ben wel van de supplementen, maar het is ook weer niet zo dat ik heel veel pillen neem en elke dag een shake achterovertik. Ik denk dat gezonde voeding de basis moet zijn en als je een drukke week hebt, of je er niet aan toekomt om op je voeding te letten dan kan je extra suppleren."


Supplementen

"Ik heb laatst een bloedtest gedaan en ik had verwacht dat ik misschien wel een vitamine B12- of ijzertekort zou hebben, maar daaruit bleek dat ik supergezond ben. Dat wil niet zeggen dat ik niks neem: ik neem weleens supplementen waaronder een multi en op aanraden van mijn orthomoleculaire therapeut ben ik met VeganDHA, Spirulina en microbol van Vitals gestart. Als vegan eet je natuurlijk geen vis en daarom is het belangrijk om een algenolie zoals VeganDHA te nemen."

(Lachend:) "En de micribiol die gebruik ik omdat ik ’s nachts last heb van gas en mijn vriend begon te klagen. De microbiol helpt om de bacteriën in mijn darmen in balans te houden en zorgt ervoor dat ik minder scheten laat. Ik ben er echt supertevreden over. Na een krachttraining neem ik geregeld een shake, het liefst van Nxt Level.”

Esse

"Ik gebruik de producten van Esse. En de Squalan-olie vind ik ook heel goed. Verder doe ik niet zo veel. Ik heb heel veel geluk met mijn huid. Ik ben half-Indisch en daardoor is mijn huid vol en stevig. En omdat je mijn poriën niet eens ziet, gebruik ik ook vrij weinig make-up." (Lachend:): "Eigenlijk ben ik gewoon heel lui, ik vind het wel mooi zoals het is. Dat geldt ook voor mijn fijne lijntjes. Die vind ik juist wel tof. Ze laten zien dat ik geleefd heb en al wat jaren erop heb zitten."

"Wees dankbaar. Door dankbaar te zijn, werk je aan je innerlijke kracht en rust. Ik denk dat je daar een gelukkiger en mooier mens van wordt. Daar kan volgens mij geen beautyproduct tegenop."


Wat is jouw beautyzonde?

"Ik weet het niet, ik heb eigenlijk bijna geen zondes. Ik draai nog weleens, dus als ik DJ, ga ik laat slapen, maar dat is toch geen zonde? En ik hou heel erg van chocolade en desserts, maar dat vind ik ook geen zonde."

"Ik ben laatst trouwens wel onder de zonnebank geweest. Ik zag echt grauw en grijs en voor mijn gevoel had ik een chronisch vitamine D-tekort, maar die zonnebankactie is helemaal misgegaan. De receptioniste adviseerde me 20 minuten medium, maar ik kwam er echt als een kreeft onder vandaan. Zo rood, bizar. Dat was dus een eenmalige actie."

Wat is jouw beautytip?

"Wees dankbaar. Door dankbaar te zijn, werk je aan je innerlijke kracht en rust. Ik denk dat je daar een gelukkiger en mooier mens van wordt. Daar kan volgens mij geen beautyproduct tegen op."

Welk cijfer geef je aan je huid?

"Een 10! Ik vind een gezond lichaam fascinerend. Überhaupt vind ik elk lichaam slim, krachtig en ingenieus. Hoe alle cellen met elkaar verbonden zijn, wat het allemaal kan en waar het toe in staat is. Dat verdient gewoon een 10. Echt, elk lichaam verdient een dikke 10."

*Fotocredits: Jordi Sloots

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram