arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Michelle Uyttenhove

Het gezicht van: Michelle Uyttenhove

In 'Het gezicht van' vertellen vrouwen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun beautyzonde en geven ze een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Michelle Uyttenhove.

Michelle is 32 jaar en werkzaam als voeding- en lifestylecoach.

Merk je dat je ouder wordt?

"Ja, ik ben niet meer dat jonge meisje, ongemerkt ben ik veranderd in een vrouw. Ik ben gescheiden en dat heeft zijn ook sporen achtergelaten. Mijn jonge, onbezorgde koppie is verdwenen en voor mijn gevoel heb ik nu veel meer lijnen in mijn gezicht. En ik zie ook allemaal kleine rimpeltjes rond mijn ogen.
Nu mijn leven weer wat rustiger is, zie ik dat die heftige periode er wel heeft ingehakt. Gelukkig ben ik nu weer wat aangekomen. (Lachend:) Ik ben verliefd, dus dat betekent veel wijn en gezelligheid."

Ik moet voorzichtig zijn met mijn huid. Ik ben gevoelig voor blauwe plekken, maar sowieso zie je op mijn huid echt alles. Ik dep mijn gezicht ook droog, anders krijg ik van die rode striemen.

Gezond leven

"Vanwege mijn werk leef ik zelf ook gezond. Ik ben continu in beweging, ik zit eigenlijk nooit en ik let op wat ik eet. Ik heb een goed ritme voor mezelf gevonden: drie hoofdmaaltijden en drie tussendoortjes. Ik eet sowieso weinig vlees en daarnaast drink ik veel water en groene thee. Door regelmatig te eten zorg ik ervoor dat mijn metabolisme op gang blijft, dat mijn verbrandingsmotor niet stilvalt."


"En ik sport ook nog. Ik loop hard, doe aan krachttraining en kijk weleens op YouTube naar yoga. Je ziet me alleen niet in de sportschool, dat vind ik echt verschrikkelijk. Een lesje vind ik nog wel leuk, maar eigenlijk betaal ik de hoofdprijs voor bijna niet-komen. Ik hou gewoon van bewegen in de buitenlucht: naar het strand, wandelen in het bos of tussendoor gewoon even fietsen."

Botox

"Ik gebruik sinds twee jaar botox. Zowel om cosmetische als medische redenen. Cosmetisch in mijn frons en op advies van de huisarts heb ik ook botox in mijn kaken laten zetten, tegen tandenknarsen. (Lachend:) Ik knars niet meer en kan weer voor de dag komen.
En ik heb mijn jukbeenderen net laten doen met fillers. Nu vind ik het wel weer even goed zo, ik wil ook niet doorslaan."

Hoe ziet jouw huidverzorgingsritueel eruit?

"Ik ben pas 32 jaar, maar ik rol minder makkelijk mijn bed uit. Ik merk echt dat ik stijver word. Ik begin mijn dag meestal met mijn eigen versie van yoga. Even een uurtje rekken en strekken.
Daarna neem ik snel een eiwitshake en spring ik onder de douche. Meestal douch ik koud af, om echt even wakker te worden."

"Ik moet voorzichtig zijn met mijn huid. Ik ben gevoelig voor blauwe plekken, maar sowieso zie je op mijn huid echt alles. Ik moet bijvoorbeeld ook opletten met mijn gezicht afdrogen. Ik dep mijn gezicht droog, anders krijg ik van die rode striemen. Daarna gebruik ik Eucerin Hyaluron-Filler, daar ben ik zo blij mee."

Phyris Luxesse Vision Eye Lift

"Mijn ogen geef ik momenteel wat meer aandacht. Door de heftige periode in mijn leven, word ik steeds vaker wakker met dikke ogen. Nooit last van gehad, dus sinds kort gebruik ik Phyris Luxesse Vision Eye Lift en die is echt top."

Eén keer per week plan ik een dag voor mezelf. Op die dag wil ik helemaal tot rust komen. Ik probeer dan ook om niet bezig te zijn met mijn telefoon. Helemaal niks, even op adem komen.

"En ik smeer elke dag mijn lichaam helemaal in met Lakshimi Bio-Eco. Vraag me niet welke ingrediënten erin zitten, maar hij ruikt heerlijk en hij smeert goed uit.
Voor mijn buik gebruik ik dan nog extra de Collistar Slimming cream, die breng ik aan met een soort bindweefselachtige bewegingen. Ook geen idee of dat goed is, maar ik voel me er lekker bij. Psychisch werkt het in ieder geval."


"'s Avonds doe ik eigenlijk niks anders. Ik reinig sowieso altijd mijn gezicht. Ik ga nooit slapen zonder alles van mijn snoet te halen. Het liefst verschoon ik ook nog elke dag mijn kussensloop. Daarna gebruik ik de nachtcrème van Eucerin en nog een aparte oogcrème."

Wat is jouw beautytip?

"Redelijk voorspelbaar, maar drink voldoende vocht op een dag. Water of groene thee, als je maar goed drinkt. En ik denk dat het daarnaast ook belangrijk is om een goede balans te vinden tussen werk en privé."

"Eén keer per week plan ik een dag voor mezelf. Op die dag wil ik helemaal tot rust komen. Dat kan een lunch zijn met vriendinnen, maar ik kan ook gewoon in mijn eentje naar de stad gaan of naar het bos om te wandelen. Ik probeer dan ook om niet bezig te zijn met mijn telefoon. Even helemaal niks, op adem komen en back to basics."

Wat is jouw beautyzonde?

"Moet ik dat echt hardop zeggen? Chocolade. En dan bij voorkeur bonbons met praliné, noten of slagroom. En de chocoladetruffels van Van Der Linde vind ik ook heerlijk. Ik probeer ze zo min mogelijk in huis te halen, want als ze er dan zijn, dan moeten ze ook meteen op. Dan kan het me even niks schelen."

"Die pure, verantwoorde chocolade vind ik zo vies, die eet ik echt niet. Ik vind ook dat als je zondigt, dat je het goed moet doen. Mijn lijf is door al die extra suikers wel van slag en ik stuiter de hele dag door, maar je leeft maar één keer en soms moet je chocolade gewoon toelaten."

Welk cijfer geef je aan je huid?

"Ik heb een vrij makkelijke huid, nooit onrustig of last van oneffenheden. En ik ben half Indisch, dus ik heb ook altijd wel een tint. Ik ben eigenlijk best tevreden, dus ik geef mijn huid wel een 8."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram