arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Melissa Kreuger

Het gezicht van: Melissa Kreuger

In 'Het gezicht van' vertellen vrouwen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Melissa Kreuger.

Melissa is 24 jaar en werkzaam als yogacoach.

24 jaar, dan kan je toch nog niet merken dat je ouder wordt?

"Jawel hoor. Ik merk het niet alleen, ik zie het ook. Natuurlijk kijk ik veel kritischer naar mezelf, maar ik heb ineens een neus-lippenplooi. Of misschien is die er altijd al geweest. (Lachend:) Ben ik met rimpels geboren."

"Ik vind mijn neus-lippenplooi vervelend, maar ik mag eigenlijk niet klagen. Het zijn namelijk nog gewoon lachrimpels. Ik word alleen zo beïnvloed door de media. Als ik naar YouTube kijk, dan zie ik alleen maar mooie mensen en op Instagram zie ik ook alleen maar mooie plaatjes. Ik word er zo ontzettend onzeker van."

Ik wil graag iets goeds doen voor de wereld. Ik eet natuurlijk al veganistisch en ook met mijn verzorgingsproducten probeer ik erop te letten. Het is alleen zo duur...

Vegan

"Ik heb van jongs af aan al meer met dieren, dan met mensen. Ik was vroeger altijd al bezig om lieveheersbeestjes te redden en slakken van de straat te halen om te voorkomen dat ze overreden werden. Ik eet sowieso geen vlees en het liefst zelfs helemaal veganistisch, dus ook geen vis. Mijn motto: save the world, eat plants."

"Het blijft moeilijk om geen vis te eten, omdat het stiekem gewoon heel lekker is. Maar: ik heb de vegetarische sushi ontdekt en door het zeewier proef je toch nog enigszins de zoute zee en de vis.
En trouwens als ik bij mijn ouders ben, dan eet ik gewoon met de pot mee. Die vinden het al lastig dat ik geen vlees eet."


Botox

"Ik sta zeker open voor botox. En ik heb serieus al gekeken naar de mogelijkheden van fillers, maar als ik dat hardop zeg, dan lacht iedereen me uit. Ik vind het ook wel een beetje eng, het heeft toch een slecht imago: een opgeblazen gezicht en niks meer kunnen bewegen.
Voorlopig hou ik het dus alleen bij research, maar ik kan niks beloven. Als ik afhangende mondhoeken krijg, dan wordt het een ander verhaal."

Hoe ziet jouw huidverzorgingsritueel eruit?

"'s Ochtends was ik mijn gezicht onder de douche, maar dan gebruik ik geen face wash. Verder heb ik een dagcrème van Nivea, het Essentials Urban Skin Defense. Dat is een speciale crème die je beschermt tegen uitlaatgassen. Dat is natuurlijk grotendeels marketing, maar al met al ben ik er wel tevreden over."

"En ik gebruik ook nog de Earth·Line Vitamine E Dag & Nacht Crème. Die crème is 100% natuurlijk en vegan. Ik vind het wel een fijn idee dat ik ook nog een duurzame crème gebruik. Ik geloof sowieso in karma, dus ik wil graag iets goeds doen voor de wereld. Ik eet natuurlijk al geen vlees en ook met mijn verzorgingsproducten probeer ik erop te letten. Het is alleen zo duur..."


"Mijn huid voelt wel goed als ik duurzame producten gebruik, maar ik kan het gewoon niet altijd betalen. En dan zie ik die crème van Nivea die lekker goedkoop is en waar ook nog eens biologische groene thee in zit en daar trap ik dan toch weer in.
Vegan huidverzorging is dus helaas nog een stap te ver. Ik probeer het wel, maar het blijft lastig."

Wat is jouw beautytip?

"Ik kan geen tip geven over huidverzorgingsproducten, daar weet ik gewoon te weinig van, maar ik denk dat pure, onbewerkte voeding wel een belangrijke rol speelt.
Ik merk het ook meteen aan mijn huid als ik een periode ongezond heb gegeten. Dan krijg ik meteen een onrustige huid, vooral mijn T-zone. En als ik slecht slaap, dan teken ik ook veel meer."

"En bewegen? Ik denk dat dat ook heel belangrijk is. Sporten doe ik bijna elke dag, voornamelijk yoga. Mijn zaterdag is niet compleet zonder hoofdstand.
S
inds een aantal weken doe ik aan Ashtanga Yoga
. Dat is anders dan traditionele yoga. Het lekkere aan deze vorm van yoga is dat je alles eruit zweet, maar dat het ook voor een deel draait om balans. Na een les voel ik me altijd helemaal zen, en dan voel ik mijn huid ook meteen rustig worden."


Wat is jouw beautyzonde?

"Ik ben zeker niet heilig. Ik drink alcohol, ik hou van wijn. Niet elke dag, maar ik drink sowieso wel elk weekend. En ik rook soms. Ik kan makkelijk dagen zonder, maar soms heb ik gewoon zin in een sigaret. (Lachend:) vooral als ik een wijntje op heb. En heel af en toe drink ik cola. Zie je, zeker niet heilig."

Welk cijfer geef je aan je huid?

"Hmmm... Even nadenken, een 6? Een 7? Nee, een 6. Ik word namelijk ook helemaal gek van mijn wallen. Ze zijn zo donker... Ik moet altijd concealer gebruiken om ze minder op te laten vallen. Soms zie je er niks van, maar dat heeft meer met het licht te maken. Als ik mijn hoofd op een bepaalde manier hou, dan lijken ze minder donker."

"Ik heb gewoon een hele dunne huid. Het stomme is dat een ander mijn wallen bijna niet ziet. Maar ik kan voor de spiegel staan en mezelf zo helemaal naar beneden praten. Gek is dat hè?"

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram