arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Melanieke Vrijhof

Het gezicht van: Melanieke Vrijhof

In 'Het gezicht van' vertellen vrouwen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Melanieke Vrijhof.

Melanieke is 49 jaar en werkt in een winkel.

Merk je dat je ouder wordt?

"Ja, helaas wel. Vooral mijn energie is anders. Vroeger was ik van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat aan het rennen, maar nu doe ik het liever wat rustiger aan. Ik slaap ook slechter, dus daar zal het grotendeels ook mee te maken hebben. Maar voor de rest mag ik niet klagen."

"Ik gebruik sinds twee jaar bio-identieke progesteroncrème en daar heb ik heel veel baat bij. Ik was vaak moe, kribbig, kon minder goed zien en had echt soms zo'n duf hoofd. En ik was minder stabiel. Ik ben normaal echt de vrolijkheid zelve, maar opeens had ik last van stemmingswisselingen. Allerlei klachten die je niet meteen aan elkaar koppelt, maar het blijkt dat ik in de pre-menopauze zit, de fase voor je allerlaatste menstruatie. Sinds ik bio-identieke hormonen gebruik voel ik me zo veel beter. Ik heb ze ook een periode niet gebruikt, maar toen miste ik ze echt."

Natuurlijk zie ik aan mezelf dat ik ouder word en daar horen ook minder leuke dingen bij, maar ik wil niet strijden tegen iets wat er ook een beetje bij hoort. Als ik het proces wil tegenhouden, moet ik minimaal 5 uur per week in de sportschool rondhangen en die behoefte voel ik niet.

"Het leuke aan ouder worden is, dat je makkelijker wordt. Dat vind ik wel lekker. Natuurlijk struggle ik nog steeds weleens, maar het hoeft allemaal niet meer zo nodig. En weet je wat ook zo heerlijk is? Dat ik niet meer naar allerlei feestjes moet of in de kroeg hoef te hangen. Het is allemaal wat rustiger."


"En ik heb sinds een aantal jaar botox in mijn frons. Ik werd vaak door alle zorgen, met een gespannen hoofd wakker, alsof ik de hele nacht had liggen fronsen. Ik ga eens per vier/vijf maanden en ik vind het ontspannen gevoel heerlijk. Ik heb ook een keer mijn voorhoofd gedaan, maar dat vond ik helemaal niks. Het voelde zo zwaar, alsof ik een baksteen op mijn voorhoofd had zitten.
En ik heb ook een keer fillers onder mijn ogen gehad, maar dat beviel niet. Ik kreeg last van pigmentvlekken en het was niet helemaal gelijk. Alles bij elkaar was ik niet tevreden, maar over botox ben ik wel echt enthousiast."

"Ik heb een hekel aan sporten. Ik ben heel vaak begonnen, maar ben ook heel vaak gestopt. Elke zomer vind ik van mezelf dat ik eigenlijk weer zou moeten beginnen, maar ik doe het uiteindelijk nooit. Ik zit ook gewoon goed in mijn vel. Natuurlijk zie ik aan mezelf dat ik ouder word en daar horen ook minder leuke dingen bij, maar ik wil niet strijden tegen iets wat er ook een beetje bij hoort. Als ik dat proces wil tegenhouden, moet ik minimaal 5 uur per week in de sportschool rondhangen en die behoefte voel ik niet."

Hoe ziet jouw huidverzorgingsritueel eruit?

"Elke ochtend slik ik supplementen. Een multivitamine, vitamine C (over de dag verdeeld minimaal 3000 mg), visolie, hyaluronzuur, magnesium, groene thee, astaxanthine en Nutraskin. Ik vind het leuk om nieuwe dingen te proberen, maar het werkt echt. De fijne lijntjes onder mijn ogen zijn minder diep, maar ik zie het vooral aan de rimpels bij mijn decolleté, die zijn gewoon helemaal verdwenen."

"Je moet wel geduld hebben, je bent echt wel een paar maanden verder voor je wat merkt. Ik vind dat ook niet zo gek, want de afbraak is al meer dan twintig jaar bezig, dus je kan dan toch niet verwachten dat je na zes weken collageen slikken resultaat ziet. Ik denk dat ik na vier maanden voor het eerst iets zag. Toen werd ik me er ineens bewust van dat het iets voor mijn huid deed. Ik keek en dacht: "hè, zijn die rimpels nu echt weg?!"


"Mijn nagels zijn ook harder en ik heb geen last meer van gewrichtspijn. En Nutraskin zou ook helpen tegen cellulite, dus daar heb ik nu mijn hoop op gevestigd."

Je moet het alleen wel consequent doen. En niet meteen opgeven en denken dat het niks doet. Dat geldt niet alleen voor collageen drinken, maar voor alle supplementen.

"Ik reinig mijn gezicht altijd. Altijd. Ik gebruik een gezichtsolie in combinatie met etherische oliën. Dan masseer ik mijn gezicht een aantal minuten en dan haal ik de olie eraf met een warme washand. Daarna gaat dan de rest van mijn huidverzorgingsproducten eroverheen. Ik ben fan van het Medik8 CE serum. Vooral ook vanwege de citrusachtige geur, daar ben ik helemaal weg van. Verder gebruik de producten van Dermedics. Ik heb het serum, een dagcrème en de enzymatische peeling. Het ligt er een beetje aan welke ik gebruik, net waar mijn huid behoefte aan heeft."

Wat is jouw beautytip?

"Supplementen. Zorg ervoor dat je bloedwaarden op niveau zijn om problemen in de toekomst te voorkomen. Je huid is een goede graadmeter, het is je grootste orgaan. Aan je huid kan je zo veel aflezen, je kan exact zien of er vanbinnen iets misgaat."

"Je moet het alleen wel consequent doen. En niet meteen opgeven en denken dat het niks doet. Dat geldt niet alleen voor Nutraskin, maar voor alle supplementen. Het gaat erom dat je het elke dag slikt, waardoor alles in balans blijft. Natuurlijk heb ik ook weleens een dag geen zin om iets te slikken, maar dan neem ik het de volgende dag wel weer gewoon. Het is ook zo makkelijk. Je neemt een glas en je drinkt het op. Ik zet mijn pillen elke ochtend klaar, het hoort gewoon bij elke maaltijd en zit al twintig jaar in mijn systeem."


Wat is jouw beautyzonde?

"Ik denk snoep. Niet veel, maar wel consequent. Ik at altijd veel drop, maar nu is het chocolade. Verder heb ik niet zo veel zondes. Ik drink weinig (alcohol dan) en ik zou wel veel gezonder willen eten, maar dat hou ik niet langer dan twee weken vol.
Groente eet ik bijvoorbeeld ook niet zo veel. Wel elke dag, maar ben al blij als ik de twee ons haal. Ik zou heel graag zo'n Paleo-achtig mens zijn, maar dat werkt voor mij niet. Ik eet ook gewoon koolhydraten en hou van een frietje met een Kwekkeboom-kroket."

Ik ga niet veel in de zon, maar vlak voordat ik op vakantie ga, ga ik wel een aantal keer onder de zonnebank. Drie à vier keer en dan heb ik net even wat kleur. Maar op het strand zelf zit ik altijd in de schaduw, of onder een parasol. Ik probeer de zon zo veel mogelijk te vermijden en heb ook altijd een pet of hoed op."

Welk cijfer geef je huid?

"Ik denk wel een 8. (Lachend): Ik ben bescheiden. Ik mag echt niet klagen, ik word nog vaak 10 jaar jonger geschat dan ik ben, maar dat zal toch wel een keer ophouden?"

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram